Bocian napisał(a):Świetne zdjęcie z wakacji
Spadłem z fotela..........
Bocian napisał(a):Świetne zdjęcie z wakacji
adrianekpiaski napisał(a):podsumowując płacąc Euro np w restauracji przeliczają po kursie 7,54 (1eu/1kun) jak zaczniemy wymieniać w Chorwwacji złotówka wyjdzie nas 1,75 (o ile kantor ją przyjmie) czyli 1,75 zł 4,16 (euro w Polsce) wychodzi 7,28 kun przelicznik bankowy przy wypłacie z bankomatu 7,49 kun za 1 euro .. w kraju 1 kuna to 0,60 gr czyli za 1 euro po kursie 4,16zł mamy 6,93 kuny wiec przelicznik prosty:) co się komu opłaca
witia napisał(a):adrianekpiaski napisał(a):podsumowując płacąc Euro np w restauracji przeliczają po kursie 7,54 (1eu/1kun) jak zaczniemy wymieniać w Chorwwacji złotówka wyjdzie nas 1,75 (o ile kantor ją przyjmie) czyli 1,75 zł 4,16 (euro w Polsce) wychodzi 7,28 kun przelicznik bankowy przy wypłacie z bankomatu 7,49 kun za 1 euro .. w kraju 1 kuna to 0,60 gr czyli za 1 euro po kursie 4,16zł mamy 6,93 kuny wiec przelicznik prosty:) co się komu opłaca
Nie chcę się zbytnio czepiać, ale... wiesz co to interpunkcja?
Spróbuj to jeszcze raz przeczytać Czy myślisz, że jakiś nowicjusz (czyli szukający tu jakiejś porady) coś z tego zrozumie?
Nie chodzi mi o meritum, tylko o sposób w jaki to napisałeś. Kiedyś się mówiło "masło maślane"
A samo meritum to już inna sprawa
witia napisał(a):adrianekpiaski napisał(a):podsumowując płacąc Euro np w restauracji przeliczają po kursie 7,54 (1eu/1kun) jak zaczniemy wymieniać w Chorwwacji złotówka wyjdzie nas 1,75 (o ile kantor ją przyjmie) czyli 1,75 zł 4,16 (euro w Polsce) wychodzi 7,28 kun przelicznik bankowy przy wypłacie z bankomatu 7,49 kun za 1 euro .. w kraju 1 kuna to 0,60 gr czyli za 1 euro po kursie 4,16zł mamy 6,93 kuny wiec przelicznik prosty:) co się komu opłaca
Nie chcę się zbytnio czepiać, ale... wiesz co to interpunkcja?
Spróbuj to jeszcze raz przeczytać Czy myślisz, że jakiś nowicjusz (czyli szukający tu jakiejś porady) coś z tego zrozumie?
Nie chodzi mi o meritum, tylko o sposób w jaki to napisałeś. Kiedyś się mówiło "masło maślane"
A samo meritum to już inna sprawa
ticek92 napisał(a):Witam, mam pytanie na początku sierpnia wybieram się do Makarskiej, ze sobą mam zamiar zabrać do wydania około 1200 PLN. Mam pytanie co będzie najlepsze wymienić złotówki na euro w Polsce i potem euro na kuny w Chorwacji? Wymienić Złotówki na kuny już w Polsce? Czy Złotówki na kuny w samej Chorwacji?
Jest też opcja płacić karta mam kartę debetową BZ WBK Visa, oraz kredytową BZ WBK Mastercard. Czytałem poprzednie wasze posty ale mimo wszystko ciężko mi to zrozumieć.
Prosił bym o rady i jakieś jasne objaśnienie w szczegółach
Z Góry dziękuję;)
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne