Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie Najlepiej Na Deske Windsurfingowa??

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
GROG

Nieprzeczytany postnapisał(a) GROG » 02.03.2004 11:19

MOZE KTOS WIE I POMOZE ???
SERDECZNE DZIEKI
dg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dg » 02.03.2004 11:47

specjalistą w tej dziedzinie nie jestem, ale w zeszłym roku byłem w Rogożnicy k. Primostem i widziałem sporo ludzi którzy na otwartym morzu posuwali na deskach codziennie. Tak z brzegu patrzać to nawet szybko pływali.
monaa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) monaa » 03.03.2004 12:08

Jezeli chodzi o amatorow desek, to wedlug dobrze poinformowanych najlepsze warunki sa na plw. Peljasac (okolice Orebicia). :D
PZDR
Olo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Olo » 11.03.2004 17:00

zgadzam sie z przedmowca, najlepsze miejsce jest na Peljesacu w Orebicu i okolicy, jest tam naturalna dysza w ktorej wieja wiatry termiczne i z tego co wiem to jest to mekka dla surferow, fajne campy z dojsciem do wody odpowiednim dla wszystkich stopni wtajemniczenia, masa szkolek, ale jak zobaczysz na strone grupy dyskusyjnej pl.rec.windsurfing i tam zapytasz to Ci dokladnie odpowiedza podobno jest jeszcze jedno miejsce gdzie warto pojechac ale ja go nie znam, a w Orebicu bylem i polecam

pozdr
Olo
Diego M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Diego M » 11.03.2004 18:54

Sam niestety nie pływam na desce :P ale mogę polecić bardzo fajne miejsce.Mam na myśli wyspę Brac okolice Zlatni Rat :hut: w miejscowości Bol.
Między miastem a plażą Złoty róg-na wysokości hoteli Borak :) ,Bonaca :o i Elaphusa :D znajduje się kilka ośrodków windsurfingowych zajmujących się wypożyczaniem i szkoleniem - są tam bardzo dobre warunki :coool: -myśle ,że takich ośrodków jak ten jest w Chorwacji niewiele polecam :!: :!:

PZDR :papa: :papa: :papa: :papa: :papa: :papa:
Keszel
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Keszel » 12.03.2004 08:07

Mekką dla "deskarzy" jest kemping Perna - 2 km za Orebicem. Dokładnie naprzeciw Korculi. Bardzo dobre warunki na kempingu no i wieje z dokładnością szwajcarskiego zegarka.
Namiot lub przyczepę można ustawić w cieniu nawet 5m od morza.
Polecam- wspaniałe miejsce.
PZDR :D :D :D
Krzysztof
jacol8
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacol8 » 12.03.2004 13:21

Przyłączam sie do opinii zawartych w poprzednich postach. W zeszłym roku byłem na półwyspie Peljesac w Orebicu. W samym Orebicu nie widziałem co prawda zbyt wielu windsurfingowców , ale któregoś dnia wybraliśmy się na sam koniuszek półwyspu do miejscowości Loviste i na odcinku pomiędzy Orebicem a Loviste widzieliśmy setki ludzi pływających na deskach - prawdziwym rajem dla nich była szczególnie jedna miejscowość , ale nazwy nie pamietam ( łatwo znaleźć na mapie , bo znajduje sie na wyżej wspomnianym odcinku liczącym około 20 km ).
noyle
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) noyle » 12.03.2004 18:02

jacol8 napisał(a):widzieliśmy setki ludzi pływających na deskach - prawdziwym rajem dla nich była szczególnie jedna miejscowość , ale nazwy nie pamietam ( łatwo znaleźć na mapie , bo znajduje sie na wyżej wspomnianym odcinku liczącym około 20 km ).

Viganij tak sie nazwa,
jest tam surferski Camp Antony Boy

w Pernie tez prawie samo widsurfingowe towarzystwo

jakies foto
http://www.jacek.czarnydunajec.pl/galeria.php?co=lista&id=27&ile=11&ktora=0
jacol8
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacol8 » 12.03.2004 22:59

Noyle , link przysporzył mi niemało wspomnień jeśli chodzi o Orebic. Magda też niczego sobie :lol:

Pozdrawiam , Jacek
Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 18.03.2004 22:09

jacol8 napisał(a):Noyle , link przysporzył mi niemało wspomnień jeśli chodzi o Orebic.

I mnie również...

Stanowczo domagamy się więcej zdjęć Magdy. (znaczy z Magdą...) :lol:

PozdraV
Jacek
noyle
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) noyle » 14.12.2006 00:24

no i Magda tez zadowolona \chyba\ ze tylu wielbicieli (-;
velo_12
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) velo_12 » 14.12.2006 17:00

Diego M napisał(a):Sam niestety nie pływam na desce :P ale mogę polecić bardzo fajne miejsce.Mam na myśli wyspę Brac okolice Zlatni Rat :hut: w miejscowości Bol.
Między miastem a plażą Złoty róg-na wysokości hoteli Borak :) ,Bonaca :o i Elaphusa :D znajduje się kilka ośrodków windsurfingowych zajmujących się wypożyczaniem i szkoleniem - są tam bardzo dobre warunki.

Zgadzam się z tobą.Na Bolu jest dużo serferów,wiatr wiejący nad złotym rogiem robi swoje :wink:
noyle
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) noyle » 10.02.2007 23:27

spora czesc tego filmu byla nagrana na pernie
http://www.sailworks.pl/czubi.html
pozdrav
censor
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) censor » 11.02.2007 02:16

Tylu windsurferów na raz jeszcze nie widziałem - przesmyk między Orebiciem a Korculą.
Obrazek
JarekO
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) JarekO » 18.02.2007 11:34

censor napisał(a):Tylu windsurferów na raz jeszcze nie widziałem - przesmyk między Orebiciem a Korculą.
Obrazek

nad zatoką pucką jest więcej windsurferów niż na tej fotce (fajnej).

--
J.
Następna strona

Powrót do Kempingi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone