Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie Najlepiej Na Deske Windsurfingowa??

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Hadson
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hadson » 18.02.2007 12:15

JarekO napisał(a):
nad zatoką pucką jest więcej windsurferów niż na tej fotce (fajnej).

--
J.

A to dlatego że my mamy jedną zatokę a oni mają ich setki. :-)
NIE MA CO PORÓWNYWAĆ POLSKI DO CHORWACJI. Ogólnie wszystko w Polsce nie wiem dlaczego jest gorsze. Od morza aż po góry, chociażby porównując byle jaki Ski Resort w Słowacji do Mega Ski resortów w Polsce. Bez porównania.

Jedynie co to Kobiety mamy naj ładniejsze. :-)
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 18.02.2007 12:43

Hadson napisał(a):
JarekO napisał(a):

--
J.

NIE MA CO PORÓWNYWAĆ POLSKI DO CHORWACJI. Ogólnie wszystko w Polsce nie wiem dlaczego jest gorsze. Od morza aż po góry, chociażby porównując byle jaki Ski Resort w Słowacji do Mega Ski resortów w Polsce. Bez porównania.

Miało być o windsurfingu, ale twierdzenie, ze Polska jest całkowicie Be, że wszystko jest gorsze to chyba przesada.

Ps na desce już nie pływam, widiałem wielu surfngowców w Premanturze, Vigajn, wspominany w temacie wynalazków campingowych pan K. bywa na Korculi, jest zapalonym fanem tego sportu.
Hadson
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hadson » 18.02.2007 14:41

Akurat to tak dlatego ze nie wypalił dzisiejszy wyjazd na narty i pozostała opcja Krynicy bo ktoś nie miał dow. osobistego przy sobie i wyjazd w cywilizowane góry na Słowację upadł. W sumie w polskie góry nie ma co jechać w Weekend. Kolejki, masa ludzi małe wąskie trasy do tego muldy ok 13 h.

Wracamy do tematu. Ja pływam na desce Windsurfingowej ale jedynie pożyczonej z wypożyczalni lub od mojego Wujka. Niestety wypożyczenie desek z tego co pamiętam zawsze sporo kosztowało.
I zabierałem się co roku do kupienia sprzętu. Ale zupełnie nie znam się co i jak dobrać. Chciałbym wydać do około 1500-2000 zł (mowa o używanych deskach). Gdzie najlepiej kupić deskę? Słyszałem że w Austriackich kurortach nad jeziorami są wypożyczalnie które co jakiś czas się wyzbywają. Ale to wiadomość w stylu 0 konkretów i bardziej plotka.
JarekO
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) JarekO » 18.02.2007 19:28

Hadson napisał(a):
JarekO napisał(a):

--
J.

Co Ty bredzisz?! Chodziłeś po chorwackich górach? Może w polskich nie byłeś?

--
J.
JarekO
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) JarekO » 18.02.2007 19:32

Hadson napisał(a):Akurat to tak dlatego ze nie wypalił dzisiejszy wyjazd na narty i pozostała opcja Krynicy bo ktoś nie miał dow. osobistego przy sobie i wyjazd w cywilizowane góry na Słowację upadł. W sumie w polskie góry nie ma co jechać w Weekend. Kolejki, masa ludzi małe wąskie trasy do tego muldy ok 13 h.

Wracamy do tematu. Ja pływam na desce Windsurfingowej ale jedynie pożyczonej z wypożyczalni lub od mojego Wujka. Niestety wypożyczenie desek z tego co pamiętam zawsze sporo kosztowało.
I zabierałem się co roku do kupienia sprzętu. Ale zupełnie nie znam się co i jak dobrać. Chciałbym wydać do około 1500-2000 zł (mowa o używanych deskach). Gdzie najlepiej kupić deskę? Słyszałem że w Austriackich kurortach nad jeziorami są wypożyczalnie które co jakiś czas się wyzbywają. Ale to wiadomość w stylu 0 konkretów i bardziej
plotka.

Zapytaj na pl.rec.windsurfing, poklikaj na allegro.

--
J.
chesjowisz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) chesjowisz » 18.02.2007 20:34

Ruskamen.Bardzo dobre warunki wiatrowe.Pływali do wieczora.
Hadson
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hadson » 18.02.2007 22:32

JarekO napisał(a):
Co Ty bredzisz?! Chodziłeś po chorwackich górach? Może w polskich nie byłeś?

--
J.

Pisałem o słowackich a nie chorwackich.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 18.02.2007 23:06

Nie pływam na desce, ale w zeszłym roku młode małżeństwo z Polski (poznali się na kursie windsurfingu) i inni, pływali w Kanale Pasmańskim, gdzie jak twierdzili też dobrze wieje, ale po kilku dniach mieli się przenieść gdzieś na Peljesac bo tam właśnie są najlepsze wiatry.
http://www.windsurfing.hr/
z zamieszczonego powyżej linku wynika, w nad chorwackim wybrzeżem w wielu miejscach dodrze wieje :lol:
Życzę pomyślnych wiatrów wszystkim "deskarzom", których szczerze podziwiam i trochę zazdroszczę uprawiania tego sportu.
Ja już jestem za stary na nauki , a dobry sprzęt jednak trochę kosztuje :cry:
bemarjo
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) bemarjo » 19.02.2007 01:21

Widziałem równie dużo pływających na Korculi-pomiędzy Korculą a Racisce.na Bracu-w rejonach Bol
Poprzednia strona

Powrót do Kempingi

Gdzie Najlepiej Na Deske Windsurfingowa?? - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone