Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie Naj ?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
slawek
Podróżnik
Gdzie Naj ?

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek » 26.09.2003 00:43

Proponuje liste najciekawszych miejscowosci w Chorwacji.Wakacje za pasem!!!!!!(raptem dziewiec miesiecy) :D Taka zabawa w liste przebojow!!!! Moja propozycja to Omis.Co wy na to cromaniacy?
Stela
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stela » 26.09.2003 06:49

Wyspa Hvar- bezapelacyjnie. Skłaniam sie ku południowej części wyspy.
Pozdrowionka :papa:
Iwona
Harry
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Harry » 26.09.2003 09:00

1. Hvar
2. Tucepi
3. Brela
meeg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) meeg » 26.09.2003 09:30

Zgłaszam dwie nowości na liście: Primosten i Cavtat no i Dubrovnik
spaniel
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) spaniel » 26.09.2003 09:47

Dodałbym jeszcze Trogir, ale nie wiem czy wypada... ;-D
Oksanka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Oksanka » 26.09.2003 10:26

Wydaje mi się, że taki ranking może powstać i będzie z całą pewnością dobrym drogowskazem dla tych, którzy jeszcze nie zdążyli obejżeć wielu miejsc w CRO. By jednak tak się stało, ranking ten powinien uwzględniać konkretne rzeczy za które ten czy inny region lub miasto będziemy wychwalali. Można oczywiście uogólnić, uśrednić...
Poza tym, te nasze subiektywne oceny zależeć będą w dużym stopniu od tego, czy jeździmy na camp czy też do hotelu lub apartamentu. Zależeć będą od naszego wieku, od tego czy nastawieni jesteśmy na imprezowanie czy na rodzinny odpoczynek. Wiadomo, że single i pary trochę inaczej patrzą na świat, więc ich oceny dotyczyć będą 24 godzin na dobę; zarówno piękne widoki, plaże, woda, warunki, ale i możliwości rozrywki, dyskoteki, knajpki otwarte do późnych godzin nocnych.

Generalnie pomysł uważam za bardzo dobry. Jednak bez określenia pod jakim kątem będziemy oceniali miejsca, ranking ten stanie się wielkim zlepkiem przeróżnych miejscowości, z czego tak naprawdę niewiele będzie wynikało.

Proponuję takie kategorie:
1. Najlepsze miejsce dla singli i par.
2. Najlepsze miejsce dla rodzin z dziećmi.
3. Najspokojniejsze miejsca w CRO
4. Dla tych co imprezują do rana

To oczywiście wstępna propozycja.
A jakie są Wasze zdania na ten temat?

Pozdrawiam. :papa:
monaa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) monaa » 26.09.2003 11:47

A co z Istria??? :?: :!: Czyzby nikt nie pamietal o Porecu, czy Rovinju :?: :!:
PZDR
Monika
inga!!!
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) inga!!! » 26.09.2003 14:05

Cześć!!! Bezapelacyjnie w. Hvar miejscowości od strony otw. morza np. s. Njedjelja,Jagodna ,itp pozdr. inga !!!
Wadziu
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wadziu » 26.09.2003 18:52

1. Brela
zgadzam sie jak najbardziej
Mona
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mona » 26.09.2003 20:22

JA STAWIAM NA TUCEPI, CHOĆ BRAK TAM KNAJP I WINIARNI Z KLIMATEM, ALE ZA TO NADRABIAJĄ GÓRNTM TUCEPI :papa:
jakuza
Croentuzjasta
ranking

Nieprzeczytany postnapisał(a) jakuza » 28.09.2003 17:32

8) Powiem szczeże że są miejsca do których czuje się sentyment i trudno powiedzieć czemu bo pięknych miejsc jest wiele.Dla mnie to BAŚKA VODA.
M.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) M. » 28.09.2003 19:48

Rovinj,Trogir,Vrsar.
Nadia21
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nadia21 » 29.09.2003 20:57

[quote="Oksanka"]Proponuję takie kategorie:
1. Najlepsze miejsce dla singli i par.
2. Najlepsze miejsce dla rodzin z dziećmi.
3. Najspokojniejsze miejsca w CRO
4. Dla tych co imprezują do rana

2 - Omis wydaje się być niegłupim miejscem. Niezbyt wielki, piasek w morzu, coprawda też ta trawa, ale wszystkiego nie można chcieć. I dłuuuuuuugo płyciutko. dla dzieciaków chyba fajnie.

3 - z moich doświadczeń, camping Solaris koło Sibenika. Wynudziłam się jak nigdzie wcześniej, miejsce nie dla mnie. Spokojniutko, cichutko, zero hałasu, dyskotek, głośnej muzy itp. Dla tych, co cenią sobie spokój - jak najbardziej

3 - ZAton, który jak zdążyłam zauważyć nie cieszy się wśród Was popularnością i sympatią. Dla imprezowiczów świetne miejsce. Dzieje się coś od rana do wieczora, dyska na miejscu i to całkiem niczego sobie. Poza tym Porec na Istrii. Osobiście uważam Porec za najładniejsze chorwackie miasteczko. Niesamowity klimat starówki, wiecznie "żywy", pobija Dubrownik Trogir, Split, Zadar i te wszystkie inne. Wiem, że tutaj zaraz wszyscy na mnie naskoczą. Miłośników Dubrownika tutaj od groma. To tylko takie moje subiektywne zdanie. Istria też jest super!! Aczkolwiek dalmacja w tym roku mnie zafascynowała!

Pozdrawiam

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone