Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie na wakacje 2009

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
marcin25
Globtroter
Gdzie na wakacje 2009

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcin25 » 08.01.2009 17:13

Witam! Czas pomyśleć gdzie w tym roku jechać na wakacje. Oczywiście Cro na początku września tylko pytanie gdzie ??? Już byłem w Orebic, Omis, Makarska, Brela, Tucepi, Podgora. Może ktoś ma jakiś ciekawy sprawdzony pomysł na to gdzie w 2009 jechać ???
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 08.01.2009 17:24

marcin25 napisał(a):Witam! Czas pomyśleć gdzie w tym roku jechać na wakacje. Oczywiście Cro na początku września tylko pytanie gdzie ??? Już byłem w Orebic, Omis, Makarska, Brela, Tucepi, Podgora. Może ktoś ma jakiś ciekawy sprawdzony pomysł na to gdzie w 2009 jechać ???

Wyspy:
Polecam szczególnie Brac, Krk, Korcula, Pag, Hvar :)
Np.
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=21203

Ciekawie też jest na Istrii i zat.Kvarner...
Wyjazd zawsze można podzielić na dwie części :)
Dużo o tym na forum więc masz ciekawa lekturę na zimowe wieczory :)
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 08.01.2009 17:32

Użycie w pytaniu słowa dokąd, byłoby wlaściwsze. :wink:
marcin25
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcin25 » 08.01.2009 18:39

ines napisał(a):
marcin25 napisał(a):Witam! Czas pomyśleć gdzie w tym roku jechać na wakacje. Oczywiście Cro na początku września tylko pytanie gdzie ??? Już byłem w Orebic, Omis, Makarska, Brela, Tucepi, Podgora. Może ktoś ma jakiś ciekawy sprawdzony pomysł na to gdzie w 2009 jechać ???

Wyspy:
Np.

w sumie jadę dopiero we wrześniu i nie powinienem mieć problemów z kwaterą ale może masz jakieś sprawdzone godne polecenia kwatery najlepiej linki do stron.
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 08.01.2009 21:34

marcin25 napisał(a):
ines napisał(a):

Wyspy:
Np.

w sumie jadę dopiero we wrześniu i nie powinienem mieć problemów z kwaterą ale może masz jakieś sprawdzone godne polecenia kwatery najlepiej linki do stron.

We wrześniu jeżdżę tylko w ciemno.
natomiast namiary jakie posiadam są zawarte w moich relacjach, wystarczy poszukać lub w banku kwater.

Pozdrawiam
Kacper111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kacper111 » 08.01.2009 22:31

gdzie oczy poniosą :lol:
marek2006
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) marek2006 » 18.01.2009 13:09

Chorwację kocham i na pewno w tym roku jadę do Tucepi(zawsze w ciemno),bo tam nie byłem.Wszędzie jest extra ,bo cała Cro jest piękna tylko troszeczkę martwi mnie cena euro,bo raczej do wakacji lepiej nie będzie a może byc gorzej
marcin25
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcin25 » 18.01.2009 13:21

marek2006 napisał(a):Chorwację kocham i na pewno w tym roku jadę do Tucepi(zawsze w ciemno),bo tam nie byłem.Wszędzie jest extra ,bo cała Cro jest piękna tylko troszeczkę martwi mnie cena euro,bo raczej do wakacji lepiej nie będzie a może byc gorzej

Tucepi bardzo fajne miasteczko i nie ma takich dzikich tłumów a co do euro to ciężka sprawa z tym tematem :(
motylek77
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) motylek77 » 22.01.2009 10:45

Byłam w Tucepi w zeszłym roku. Jestem zakochana w tej miejscowości! Miałam wrażenie jadąc prze Chorwacje że nie ma piękniejszej. plaża jest super! Część jest zacieniona więc jest gdzie uciec, nie trzeba targać ze sobą parasoli. Byłam z dzięćmi i wszystkim polecam.
W tym roku wracam tam w połowie czerwca. Tylko mam kilka wątpliwości. Mieliśmy super kwaterę tylko w tym roku skoczyli mocno z ceną. Czytając wypowiedzi na forum wywnioskowałam ,że na miejscu można znależć nawet za połowę ceny niż ta co jest w internecie. Czy to jest prawda?
Kolejne pytanie. Jadąc tam w zeszłym roku myślałam że za grosze będę się opychała owocami no i bardzo się zawiodłam bo np arbuz kosztował dwa razy więcej niż u nas, brzoskwinie też były bardzo drogie? Nie wiem może ceny owoców zalężą od rejonu gdzie się jest?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 22.01.2009 11:13

motylek77 napisał(a): Czytając wypowiedzi na forum wywnioskowałam ,że na miejscu można znależć nawet za połowę ceny niż ta co jest w internecie. Czy to jest prawda ?

Włóż to motylku między bajki.
Znajdziesz taniej niż w necie , ale nie o połowę ceny-jeśli już t jakąś "norę"

motylek77 napisał(a):Kolejne pytanie. Jadąc tam w zeszłym roku myślałam że za grosze będę się opychała owocami no i bardzo się zawiodłam bo np arbuz kosztował dwa razy więcej niż u nas, brzoskwinie też były bardzo drogie? Nie wiem może ceny owoców zależą od rejonu gdzie się jest?

Ceny owoców są porównywalne w każdym regionie Chorwacji, różnica może wynosić 1-2 kuny za kilogram.
Tak to już wszędzie jest, że na turystach miejscowi chcą zarobić w sezonie , aby przeżyć resztę roku, kiedy Jadran świeci pustkami :wink:

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone