Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

GDZIE NA PIERWSZY WYJAZD DO CHORWACJI??

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
dariusz.
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) dariusz. » 05.07.2013 13:57

WITAM!!

ZDECYDOWAŁEM SIĘ PROSIĆ O POMOC, PONIEWAŻ OD 2 DNI PRZEGLĄDAM FORUM I NIE MOGĘ SIĘ ZDECYDOWAĆ

DO RZECZY: NA POCZĄTKU SIERPNIA WRAZ Z CZWÓRKĄ ZNAJOMYCH PLANUJEMY WYPAD DO CHORWACJI MAX 7 DNI. PRZEDE WSZYSTKIM PLANUJEMY WYPOCZYWAĆ (MOŻE 1-2 DNI POŚWIĘCIĆ NA ZWIEDZANIE, ALE NIE KONIECZNIE). RACZEJ NIE CHCIELIBYŚMY PCHAĆ SIĘ W WIELKIE OŚRODKI TURYSTYCZNE, ALE DOBRZE BYŁOBY MIEĆ WIECZOREM GDZIEŚ WYJŚĆ SIĘ ROZERWAĆ. DOBRZY BYŁO BY GDYBY PLAŻE BYŁY ŻWIROWE...

PROSZĘ O WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE REGIONÓW, MIEJSCOWOŚCI, A MOŻE KWATER...

DZIEKUJĘ
Jozzy22
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jozzy22 » 05.07.2013 14:01

dariusz. napisał(a):WITAM!!

ZDECYDOWAŁEM SIĘ PROSIĆ O POMOC, PONIEWAŻ OD 2 DNI PRZEGLĄDAM FORUM I NIE MOGĘ SIĘ ZDECYDOWAĆ

2 dni?Nic się nie przejmuj my przeglądaliśmy pół roku forum :mrgreen:
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 07.07.2013 13:58

Choć tematów podobnych przewijało się tu przez lata cała masa. Tak samo cała masa będzie zachwalać różne zakątki tego kraju. To i ja nie zmiennie będę zawsze polecał Dalmację na ten pierwszy raz. A najprościej wsiadacie do auta, kierunek Cro region Dalmacja a już na miejscu zdecydujecie która zatoczka Was urzeknie jaka mieścinka itd. Na początek polecam Brele i dalej na południe aż do Dubrownika. Stąd blisko do Makarskiej więc gwarantuję, że będzie co robić. Oczywiście mówimy tu tylko o kontynentalnej części Chorwacji.
dariusz.
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) dariusz. » 08.07.2013 13:19

dzięki za podpowiedz, zobaczę, przemyślę... chociaż ostatnio mocno zastanawiam się nad loparem...?
Majdan72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Majdan72 » 08.07.2013 13:28

Lopar jest OK, chociaż akurat tam ciężko o plaże żwirowe...
Marsallah
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marsallah » 11.07.2013 07:30

Majdan72 napisał(a):Lopar jest OK, chociaż akurat tam ciężko o plaże żwirowe...

Hehe, dokładnie :D Lopar = piasek, trochę skałek...

Jeśli to pierwszy raz, nie jedź daleko, poszukaj na forum informacji o plażach żwirowych w rejonie Kvarner, albo połnocnej Dalmacji - okolice Zadaru.
Vesna
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vesna » 11.07.2013 08:08

consett0805 napisał(a):To i ja nie zmiennie będę zawsze polecał Dalmację na ten pierwszy raz. A najprościej wsiadacie do auta, kierunek Cro region Dalmacja a już na miejscu zdecydujecie która zatoczka Was urzeknie jaka mieścinka itd.

Oj, tak. Tak jest najprzyjemniej, i też polecam Dalmację :)
Brela, Baśka Voda - duży wybór kwater, wszędzie blisko, wszystko "pod ręką" - i plaża, i knajpy, i sklepy.
dariusz.
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) dariusz. » 16.07.2013 18:15

dzięki wszystkim wybór padł na rab-lopar lub krk-baśka, jednak cięzko z noclegami na początku sierpnia:/
Marsallah
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marsallah » 17.07.2013 07:46

^^
Powodzenia, może coś znajdziesz, jak nie to na miejscu. Większość kwater rezerwuje się z dużym wyprzedzeniem, w końcu dla Chorwatów lipiec-sierpień to 2 miesiące, kiedy zarabiają na życie przez cały rok. Jeśli chodzi o Krk, to nie wypowiem się, ale w Loparze jest mnóstwo kwater, na pewno coś będzie wolne. Nie wszyscy wystawiają się w internecie... Przy wjeździe do Loparu po lewej stronie masz centrum turystyczne (TZ - turistićka zajednica) - mają tam bank kwater - każdy miejscowy wynajmujący apartman jest u nich w kartotece, możesz tam podpytać, na pewno coś się znajdzie.

Strona TZ Lopar
Flacha
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Flacha » 17.07.2013 08:25

A ja kurcze cały czas zastanwiam się co na pierwsze dwa tygodnie września wybrać...Czy Pakostane które w głowie mi siedzi już chyba od pół roku czy może jednak Tucepi. Pakostane jakoś tak mi się bardziej podoba bo tak swojsko wygląda nie typowo turystycznie..Tucepi chyba bardziej imprezowe i blisko do Makarskiej nawet na piechote...A że lubimy z żoną długie spacery (mam na myśli takie około 10 kilometrów albo i więcej). I teraz kwestia czy w pierwszej połowi września nie bedzie za spokojnie w Pakostane? czy wszystko nadal otwarte bedzie?
emok
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) emok » 18.07.2013 12:10

:boss: Witam. Proponuję nie zaczynać od Breli. My tak zaczęliśmy i nigdzie już nam się nie podoba. Znowu jedziemy do Breli , piąty raz. A przecież cała Chorwacja jest cacy. Pozdrawiam :papa:
madzia_ur
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia_ur » 19.07.2013 13:08

Dokładnie. Moim zdaniem Chorwację należy zwiedzać od północy i coraz niżej, jak ktoś pojedzie pierwszy raz na południe to już nigdzie mu się nie spodoba. Pierwszy raz byliśmy w Crikvenicy, potem Brela, a w tamtym tygodniu wróciliśmy z Orebica. Tak samo, jak ktoś za pierwszym razem pojedzie na Jeziora Plitvickie, to ani Krka, ani Miljet nie zrobią już takiego wrażanie. Jedzenie na razie najlepsze na Płw. Peljesac. Ale to moje subiektywne odczucie :D
ewwwa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewwwa » 19.07.2013 13:26

potwierdzam! Najpiękniej jest na południu, szczególnie Peljesac. Byłam 4 razy w Cro - Pag, Brela, Borak a teraz Istria.
ernagl
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ernagl » 19.07.2013 19:11

Ja gorąco polecam Pag byłam tam 4 razy i dalej wracam. Jest cudnie:)
Jak chcecie info to adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Miłego Pagowania!!!
anubis2423
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) anubis2423 » 20.07.2013 13:26

polecam Baśkę na KRK :D
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone