bazyl napisał(a):Jak doda coś od siebie ( czyt. napluje w talerz ) to tak jakbyś się z nią całował . Potem możesz to lekko ubarwić ( jak większość faceów ) i chwalić się kolegom , że ją zaliczyłeś
bazyl napisał(a):Jak doda coś od siebie ( czyt. napluje w talerz ) to tak jakbyś się z nią całował . Potem możesz to lekko ubarwić ( jak większość faceów ) i chwalić się kolegom , że ją zaliczyłeś
Finestra napisał(a):bazyl napisał(a):Jak doda coś od siebie ( czyt. napluje w talerz ) to tak jakbyś się z nią całował . Potem możesz to lekko ubarwić ( jak większość faceów ) i chwalić się kolegom , że ją zaliczyłeś
zawsze jeździmy z kolegami i bez żon. A po dziesiątym piwie, wszystkie czeskie kelnerki stają się boginiami
ally napisał(a):Ja mam zastrzeżenia co do restauracji położonej bezpośrednio przy stacji beznynowej Shell w Mikulovie (bezpośrednio przed granicą).
Prot napisał(a):Finestra napisał(a):Czeskie piwo knajpiane ma działanie głównie tylko moczopędne. Alkoholu więcej jak 3-3,5% nie uraczysz.
Sikacze mnie nigdy nie interesowały.Lubię dobre czeskie piwo.
Finestra napisał(a):Jak zamówiłem z kolegą w ciągu godziny czwarty litr wina w knajpie, kelner stanął na baczność i się ukłonił z szacunkiem (tak to przynajmniej zapamiętałem) Czech podobnie jak Niemiec potrafi jedno piwo sączyć 2 godziny.
aneta_jacek napisał(a):Juz to tu gdzies pisalam ale powtorze bo wg mnie knajpa topowa w Chechach i zasluguje na tlumy Polakow.
a wiec ....oplaca sie wjechac na gorke do centrum Mikulova a tam na ulicy Pawlowskiej ( zaraz przy rynku prawie ) jest GENIALNA KNAJPA
U św. Urbana sie nazywa. Jedzienie jest przede wszystkim super smaczne i duze porcje ..... menu po polsku i kelner mowi tez w naszym jezyku.
Znam wlascieli bo nocuje u nich juz tradycyjnie, jadam nie tylko kolacje i daje zarobic im zamawiajac takze napoje do kolacji
Kolega z forum tam zjadl ostanio za moja namowa i tez byl zachwycony wiec raczej sie nie wydurniam ...... dodam tylko ze ceny Was zaskocza ale na PLUS ... a juz zeberka albo kaczka albo golonka po bawarsku albo kotlet diechtenstainow i wiele wiele ....hm....
Jadam w wielu knajpach w Czechach ale zadnej tu innej nie polece bo wszytskie "trzymaja poziom sredni" to jest za to .....WYBITNA.
Pozdrawiam Aneta
dla nie-do-wiarkow daje link z polskim menu do sciagniecia :
http://www.svatyurban.cz/
PS Michal ....zrobiles moze fotke tym zeberkom ??
waldemort napisał(a):aneta_jacek napisał(a):Juz to tu gdzies pisalam ale powtorze bo wg mnie knajpa topowa w Chechach i zasluguje na tlumy Polakow.
.........
Jadam w wielu knajpach w Czechach ale zadnej tu innej nie polece bo wszytskie "trzymaja poziom sredni" to jest za to .....WYBITNA.
Pozdrawiam Aneta
Czy można tam płacić kartą Visa.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi