Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

gdzie na obiad w Czechach

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bazyl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bazyl » 10.07.2005 05:34

Jak doda coś od siebie ( czyt. napluje w talerz ) to tak jakbyś się z nią całował . Potem możesz to lekko ubarwić ( jak większość faceów ) i chwalić się kolegom , że ją zaliczyłeś ;)
swiniakk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) swiniakk » 10.07.2005 09:21

bazyl napisał(a):Jak doda coś od siebie ( czyt. napluje w talerz ) to tak jakbyś się z nią całował . Potem możesz to lekko ubarwić ( jak większość faceów ) i chwalić się kolegom , że ją zaliczyłeś ;)

a co powiesz na to jak napluje brzydki czech......hehehe raczej nie ma co ubarwiać.....może lepiej zrobić kanapki w domu
Finestra
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Finestra » 10.07.2005 10:34

bazyl napisał(a):Jak doda coś od siebie ( czyt. napluje w talerz ) to tak jakbyś się z nią całował . Potem możesz to lekko ubarwić ( jak większość faceów ) i chwalić się kolegom , że ją zaliczyłeś ;)

zawsze jeździmy z kolegami i bez żon. A po dziesiątym piwie, wszystkie czeskie kelnerki stają się boginiami :hearts: :hearts: :hearts:
Prot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Prot » 10.07.2005 12:11

Finestra napisał(a):

zawsze jeździmy z kolegami i bez żon. A po dziesiątym piwie, wszystkie czeskie kelnerki stają się boginiami :hearts: :hearts: :hearts:

Aleś zasunął :roll:
bazyl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bazyl » 10.07.2005 19:13

ja czy łon ? :)
robert_wr
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) robert_wr » 10.07.2005 19:20

ally napisał(a):Ja mam zastrzeżenia co do restauracji położonej bezpośrednio przy stacji beznynowej Shell w Mikulovie (bezpośrednio przed granicą).

ja akurat czekałem dużo mniej, jedzenie znośne. No i atut - otwarte całą dobę.
przy okazji - miejcie trochę euro na winietkę po Czechach - nie można płacić kartą.
liwan
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) liwan » 10.07.2005 20:00

Była ciemna noc, jedyna i ostatnia stacja benzynowa przed autostradą, nie miałem koron, więc gruba niesympatyczna Czeszka skasowała mnie za winietkę po horrendalnym kursie własnym :evil: . Zawsze broniłem Czechów jak dobrych sąsiadów, ale wtedy... Cóż, u nas pewnie też by to było możliwe niestety :?
Prot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Prot » 10.07.2005 20:38

bazyl napisał(a):ja czy łon ? :)

łon ( łon i 10 piw i jeszcze coś wogóle widzi) :wink:
Finestra
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Finestra » 10.07.2005 22:36

Czeskie piwo knajpiane ma działanie głównie tylko moczopędne. Alkoholu więcej jak 3-3,5% nie uraczysz.
Prot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Prot » 10.07.2005 22:44

Finestra napisał(a):Czeskie piwo knajpiane ma działanie głównie tylko moczopędne. Alkoholu więcej jak 3-3,5% nie uraczysz.

Sikacze mnie nigdy nie interesowały.Lubię dobre czeskie piwo.
Finestra
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Finestra » 10.07.2005 22:45

Jak zamówiłem z kolegą w ciągu godziny czwarty litr wina w knajpie, kelner stanął na baczność i się ukłonił z szacunkiem (tak to przynajmniej zapamiętałem) Czech podobnie jak Niemiec potrafi jedno piwo sączyć 2 godziny.
Finestra
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Finestra » 10.07.2005 22:48

Prot napisał(a):
Finestra napisał(a):Czeskie piwo knajpiane ma działanie głównie tylko moczopędne. Alkoholu więcej jak 3-3,5% nie uraczysz.

Sikacze mnie nigdy nie interesowały.Lubię dobre czeskie piwo.

Czeskie piwa ogólnie charakteryzują się znacznie niższą zawartością alk. To co my mamy w marketach to wersje specjalnie dla polaków-pijaków. Żaden szanujący się Polak nie kupi piwa 3,6 %. popatrz nia wielką popularność piw typu mocne. (6-8%).
Prot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Prot » 10.07.2005 22:51

Finestra napisał(a):Jak zamówiłem z kolegą w ciągu godziny czwarty litr wina w knajpie, kelner stanął na baczność i się ukłonił z szacunkiem (tak to przynajmniej zapamiętałem) Czech podobnie jak Niemiec potrafi jedno piwo sączyć 2 godziny.

Zachowanie kelnerów też mnie nie interesuje.To ich praca i są dla nas.
Twoje zachowanie jest co najmniej dziwne.Jesteś szlachcicem,panem ?
Hrabią?Potrzebujesz szacunku kelnera.Daruj sobie.
waldemort
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) waldemort » 11.07.2005 07:05

aneta_jacek napisał(a):Juz to tu gdzies pisalam ale powtorze bo wg mnie knajpa topowa w Chechach i zasluguje na tlumy Polakow.
a wiec ....oplaca sie wjechac na gorke do centrum Mikulova a tam na ulicy Pawlowskiej ( zaraz przy rynku prawie ) jest GENIALNA KNAJPA
U św. Urbana sie nazywa. Jedzienie jest przede wszystkim super smaczne i duze porcje ..... menu po polsku i kelner mowi tez w naszym jezyku.
Znam wlascieli bo nocuje u nich juz tradycyjnie, jadam nie tylko kolacje i daje zarobic im zamawiajac takze napoje do kolacji ;)
Kolega z forum tam zjadl ostanio za moja namowa i tez byl zachwycony wiec raczej sie nie wydurniam ...... dodam tylko ze ceny Was zaskocza ale na PLUS ... a juz zeberka albo kaczka albo golonka po bawarsku albo kotlet diechtenstainow i wiele wiele ....hm....
Jadam w wielu knajpach w Czechach ale zadnej tu innej nie polece bo wszytskie "trzymaja poziom sredni" to jest za to .....WYBITNA.
Pozdrawiam Aneta

dla nie-do-wiarkow daje link z polskim menu do sciagniecia :
http://www.svatyurban.cz/
PS Michal ....zrobiles moze fotke tym zeberkom ??

Czy można tam płacić kartą Visa.
aneta_jacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aneta_jacek » 11.07.2005 08:14

waldemort napisał(a):
aneta_jacek napisał(a):Juz to tu gdzies pisalam ale powtorze bo wg mnie knajpa topowa w Chechach i zasluguje na tlumy Polakow.
.........
Jadam w wielu knajpach w Czechach ale zadnej tu innej nie polece bo wszytskie "trzymaja poziom sredni" to jest za to .....WYBITNA.
Pozdrawiam Aneta

Czy można tam płacić kartą Visa.

MOZNA , chyba nawet zlotowki by przyjeli bo 80 % klientow to nasi Rodacy ;)

a kotlet i cos ze schabu zamieszczam na dowod:
http://sasaneczka.eza.pl/spec/urban_indyk.jpg

Pozdrawiam A.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

gdzie na obiad w Czechach - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone