Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie na kemping na przełomie lipca i sierpnia?

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Mychak
Plażowicz
Gdzie na kemping na przełomie lipca i sierpnia?

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mychak » 10.07.2007 17:14

Witam wszystkich
Wybieramy sie (we dwoje) do Chorwacji naszym autem. Ponieważ robimy to pierwszy raz w życiu nie mamy zielonego pojęcia od czego zacząć poszukiwania dobrego miejsca! poza tym ze od rana czytam forum to nie zmieniło się nic - ile wpisów tyle opinii!
Otóż proszę o pomoc: gdzie pojechać żeby było jak najtaniej no i ze względu na to nie za bardzo daleko od nas. Myśleliśmy o Krk ale wyczytałem ze tam jest drogo! w takim razie juz nie mam pojęcia co wybrać. Nie wiem też czy trzeba rezerwować miejsce na namiot wczesniej (w końcu to środek sezonu) czy mozna w ciemno jechać.
Wymagań nie mamy zbyt wielkich - ładna i czysta plaża
Pozdrawiam wszystkich.
mondi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mondi » 10.07.2007 17:53

musisz wybrać coś sam trudno jest cokolwiek polecać ja zresztą nie jestem aż tak dobrze zorientowany tez pytałem ale w końcu wybrałem sam każdy ma inne odczucia jednemu7 podoba się to a innemu coś innego a tanio yo chyba tylko w domu bo każdy wyjazd wiąże sie z kosztami i to niemałymi my byliśmy na campie zaton ale ten akurat jest drogi bardzo ładny ale my ze względu na dzieci chyba campy przydomowe są tańsze ale to trzeba zobaczyć na miejscu
vongraf
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) vongraf » 10.07.2007 18:41

Ja mam ten sam problem ,tez jade w tym okresie i tak samo pierwszy raz codziennie przeglądam forum i dalej nie wiem gdzie mam jechać.Chyba pójde na żywioł gdzie mnie oczy poniosą.
Mychak
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mychak » 10.07.2007 21:03

No to widzę że nie jestem sam:)
Ja chyba zdecyduję się na Zatokę Kvarner - jeżeli sie uda to na lądzie a jak nie to tak jak od początku planowałem na Krk
Imina
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Imina » 10.07.2007 21:41

Witam!
wielu takich co szukają. Ja chcę odpoczynek połączyć z aktywnym zwiedzaniem. Postanowiłam, że zacznę od Plitwickich jezior ( dwa dni) a później na Dalmację się skieruję. Tam będę szukała zacisznych miejsc do rozbicia namiotu. Zakotwiczymy na jakieś 4-5 dni. W międzyczasie odpoczniemy i zobaczymy Dubrownik może półwysep Peljesac a potem przez Zadar i Rjekę do domu. Niestety już po czytaniu wielu porad na forum już wiem, że dwa tygodnie to mało na Chorwację i że na przyszły rok też muszę zaplanować tam wyjazd (choć jeszcze nie wyjechałam na tegoroczne wakacje :lol: ). Jedziemy z dwójką dzieci, One będą chciały spędzać wiele czasu na plaży, więc muszę brać poprawkę, że mocne zwiedzanie i oglądanie CRO może przegrać z lenistwem plażowym. Ja wyjeżdżam z Podwarszawskiej Podkowy Leśnej 17 sierpnia i planuję powrót 01 września tak, żeby syna do szkoły wyszykować. Trzymam kciuki za Was wszystkich żeby udał się Wam wyjazd i żebyśmy spotkali się na szlaku gdzieś na kempingu.
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 11.07.2007 06:31

:D Jeśli chodzi o kempingi to ceny w całej HR kształtują się w miarę podobnie.Oczywiście są i kempingi bardzo drogie i te nieco tańsze. Ja polecam poprostu zerknięcie na cenniki i wstepny wybór rejonu. Jeśli ktoś chce jechać blisko to wtedy: Krk, Cres, Pag. ja jednak uważam, że nowe chorwackie autostrady bardzo ułatwiają dojazd na południe... tu niestey koszt wzrasta bo i tanie nie są.

Dla tych, którzy myślą o Kvarnerze:
forum/viewtopic.php?t=11920
forum/viewtopic.php?t=15658
forum/viewtopic.php?t=15522
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 11.07.2007 06:35

Brooklyn
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Brooklyn » 11.07.2007 09:27

Jak tam się płaci za kempingi? :?: przykładowo mam taki oto cennik http://www.campsoline.com/images/English2007.pdf
Za osobę 6,88E+16,51E za samochod i namiot?? Czy ten PITCH :D oznacza,że płacę 16,51? Czy ten PITCH to oznacza jakies przyczepy kampingowe? Bo coś dużo wychodzi 2x6,88+16,51!
Czy może w sezonie takie ceny to normalka? No własnie ile zapłacę tak mniej więcej za samochód i 2 osoby w 2 połowie lipca?
Dziękuję bardzo za odpowiedzi, bo od nadmiaru informacji się pogubiłem totalnie :?
Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 11.07.2007 09:44

Pitch to parcela.
Jeśli płacisz za parcelę, to w tę cenę jest już wliczony namiot, samochód i najczęściej elektryczność. Do tego płacisz za każdą osobę.
Na kampingach gdzie nie ma wykupywanych parcel za namiot, samochód itp. płacisz osobno.
Ceny na tym kampingu są jak widzę dość wysokie. Małe kampingi są na ogół tańsze - np. w 20 EUR zmieścisz auto, namiot 3 osoby i prąd.

PozdraV
J.
Mychak
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mychak » 17.07.2007 12:51

No i zdecydowałem. Jadę w ciemno na Krk, z namiotem :D
wyjazd najbliższa niedziela w nocy. Aaaaa jadę przez Słowację i Węgry

Powrót do Kempingi