Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie na Istrie ? co polecacie ? Rovinj ?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
KrzychuZiom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrzychuZiom » 10.07.2012 21:34

Witam , Kochani co polecacie jeśli chodzi o Istrie ? zależy nam na tym aby znaleść spokojnie miejsce do plażowania a wieczorami mieć możliwość przejścia pieszo na miasto i piwko :) , moze Rovinj ?
arek_sosnowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arek_sosnowiec » 10.07.2012 22:37

Może być problem z tym spokojnym plażowaniem. W sezonie Rovinj jest mocno obleganym miejscem. A może Vrsar (spokojnie) lub Funtana (bardzo spokojnie) spełniłyby Twoje oczekiwania?
KrzychuZiom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrzychuZiom » 10.07.2012 22:55

Tylko wtedy odpada możliwość spacerku do większego miasta wieczorem :(
Szelest
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Szelest » 10.07.2012 23:11

Aktualnie siedze w okolicach Poreca. Spełnia wszystkie Twoje kryteria, nie wiem tylko co oznacza "spokojne" plazowanie;) Bo akurat sezon w pełni, ludzi mrowie.
W Porecu możesz na upartego pływać przy murach starego miasta, są zejścia do wody i wielu chętnych :wink:
KrzychuZiom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrzychuZiom » 10.07.2012 23:29

Też bardzo ciekawa mieścinka :) a jak z cenami ? i kosztem dojazdu ? ;) jest możliwość przejścia pieszo do jakiejś spokojnej zatoczki w której nie ma tłumów?
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 11.07.2012 07:05

Może Lovran, Opatija, Moscenicka Draga?
Spokoje plażowanie? Każdy by tak chciał.
:wink:
KrzychuZiom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrzychuZiom » 11.07.2012 07:20

Jacku , rok temu byliśmy na Makarskiej, fakt że trzeba było przejść jakies 1,5 km ale znalazła się spokojna plaża :) i to na Makarskiej ;)
Szelest
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Szelest » 12.07.2012 00:12

KrzychuZiom napisał(a):Też bardzo ciekawa mieścinka :) a jak z cenami ? i kosztem dojazdu ? ;) jest możliwość przejścia pieszo do jakiejś spokojnej zatoczki w której nie ma tłumów?

W Porecu ceny jak w każdym kurorcie - nie zauważyłem różnicy w porównaniu z Makarską, Trogirem itd. Jak zwykle monotonny zestaw dla turystów (pizza, cevapcici, mieszane mięsa, spaghetti itd.) kosztuje tyle samo co wszędzie ;). Akurat ceny są na wybrzeżach Chorwacji w pełni ujednolicone.
Ze spokojną zatoczką to raczej krucho, jest szczyt sezonu ;) Chyba że wskoczycie na rowery, wtedy macie większy zasięg, jest w okolicy kilka fajnych plaż, głównie przy campingach i przy hotelach.
Koszt dojazdu: właśnie dzisiaj wróciłem do domu w Polsce, a jeszcze rano jadłem śniadanie nad Adriatykiem :wink:
Koszty to dwa tankowania baku (ok. 2 x 70 euro), winieta autostradowa w Słowenii, Austrii, tunele alpejskie i kawałek autostrady na Istrii. Plus obiad w Austrii. Dokładnych kosztów nie pamiętam, szczerze mówiąc traktuję to urlopowo i nie rozliczam co do każdego euro. Acha, ja jeżdżę trasą przez Niemcy, Austrię i Słowenię.
milczyk
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) milczyk » 12.07.2012 12:30

Również polecam Poreć :)
Wróciłem tydzień temu.
Piękne miasto, jest co robić, a dziką plażę kawałek od centrum też można znaleść.
bahrij
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) bahrij » 12.07.2012 12:52

do milczyk: jadę po 25 lipca w okolice Puli. Może napiszesz trochę coś o cenach na Istrii. Dotychczas byłem w Dalmacji bliższej i dalszej aż za Dubrownik. Słyszałem, że na Istrii ceny znacznie wyższe niż na południu Cro. Rozmawiałem z Chorwatami podczas Euro 2012 i oni twierdzili, że to "wina" Niemców, Włochów i Austriaków, bo oni "zawyżają" ceny poprzez zarobki w euro.
KrzychuZiom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrzychuZiom » 12.07.2012 13:07

no napisz , też jestem ciekaw :)
martos
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) martos » 12.07.2012 13:10

My rok temu byliśmy w Stinjan ok 5 km od Puli. Zwiedziliśmy też okoliczne miejscowośći i jak dla mnie bardzo fajna była Fazana, urokliwe miasteczko :)
bahrij
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) bahrij » 12.07.2012 13:23

Jedziemy właśnie do Fazany. Tylko ceny kwater powalają w porównaniu do tych np. z okolic Dubrownika. Tam płaciłem 45 e za super apartament, a tutaj chcieli 65 e za apartament (jaki, to jeszcze nie wiem). Mam nadzieję, że standard i wyposażenie nie będzie gorsze niż w ub. roku w Mlini.
Szelest
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Szelest » 12.07.2012 15:30

Parę dni temu byłem w Puli, tak samo w zeszłym roku (wtedy spałem w Punta Verudela). Hotele są nieco droższe niż w Dalmacji, nie wiem jak kwatery. Co ciekawe, w hotelach Dalmacji klima to standart, na Istrii trzeba dokładnie sprawdzać, bo nawet te w miarę nowoczesne jej nie mają.
Koszty codzienne typu jedzenie, Konzum, bar alkoholowy, owoce na targu itp. raczej takie same jak w innych regionach turystycznych.
marzeniak
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marzeniak » 13.07.2012 08:42

Coś pięknego dla ucha Fazana itp.: http://fazana.hr/
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone