Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie na Istrie ? co polecacie ? Rovinj ?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
KrzychuZiom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrzychuZiom » 13.07.2012 10:24

Fazana to chyba taka spokojna mieścina ? i jeśli dobrze widzę to można znaleźć jakaś spokojną zatoczkę ?
KrzychuZiom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrzychuZiom » 13.07.2012 20:25

milczyk , mógłbyś wskazać na google maps gdzie można znalezc spokojna zatoczke w okolicach Porecia ? lub sam gdzie chodziles ? :) z tego co widzialem jest tam tak owa ale to chyba camping fkk :D
luzka13
Turysta
Ale Rovnij...

Nieprzeczytany postnapisał(a) luzka13 » 15.07.2012 18:40

Wszystkie rady dobre, miasteczka urocze, mniej lub bardziej oblegane.
Ale...
Rovnij to cudowne miasto. Zjeździłam już Chorwację wzdłuż całego wybrzeża kilka razy. Zazwyczaj zatrzymuje się w 2-4 miejscach podczas całego pobytu i uważam że Rovnij jest najfajniejszy. To jakby cała Chorwacja w pigułce.
Ale żeby je docenić niestety trzeba być na tyle blisko żeby można było dojść na piechotę o każdej porze dnia... i nocy.
Fantastyczne knajpki wieczorem kuszą zapachami i cudownymi daniami a samo stare miasto o 6 rano, jak budzi się do życia - po prostu bajka dla amatora fotografii. Można całe godziny plątać się po labiryncie uliczek.
W nocy kluby i dyskoteki.
Najlepiej pojedź tam i poszukaj kwatery na miejscu. Zawsze coś się znajdzie, nie ma obaw. A jeżeli nie chcesz szukać sam, możesz skorzystać z biura pośredniczącego których dużo jest na miejscu
KrzychuZiom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrzychuZiom » 15.07.2012 21:46

No właśnie mamy mieszane uczucia czy nie lepiej pojechać np do frazany albo okolic , żeby nie trafić na tłumy ludzi na plaży :/ehhhh ciężki wybór ...
martos
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) martos » 16.07.2012 00:56

zależy co kto lubi i w jaki sposób wypoczywa :) lubisz spokój - Fazana, a jeśli wolisz obcować z ludźmi - Rovinj. Byłam i tu i tu ... dla mnie o wiele lepsza Fazana - choć Rovinj warto zobaczyć, ale to nie na dłuższy pobyt :lol:
marzeniak
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marzeniak » 16.07.2012 08:18

Dla mnie jednak plaże to podstawa, bo jednak większość czasu na słońcu spędzamy, a wieczorem na spacerkach promenadą, ścieżkami.
Zwiedzanie jest przy okazji, mimo że Rovinj kusi tymi atutami.
Więc chyba Rovinj odpadać będzie, plaże raczej mnie nie powalają (przepraszam jeśli kogoś uraziłam) po zdjęciach w sieci, zresztą ich tez nie jest za dużo, więc to tez o czymś świadczy :?
Dalej nie wiem co robić :? , a czasu coraz mniej.
KrzychuZiom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrzychuZiom » 16.07.2012 10:36

Obok Fazany jest mieścina Peroj , tam byli znajomi w czerwcu , do Fazany 40 min spacerkiem , a tak plaże puste :) a więc chyba czegoś takiego będzie trzeba szukać :)
martos
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) martos » 16.07.2012 10:47

my w Stinjan (4,5km) od Fazany. Mieścinka bardzo spokojna, a plaże różnorodne i cudowne... oczywiście dzikie i puste :)
myszatorek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) myszatorek » 16.07.2012 11:18

Jeżeli jedziesz z dziećmi to polecam Medulin piaszczysta plażą, urokliwe miasteczko i woda płytka i to jest też minus dla dorosłych bo żeby popływać trzeba iść trochę morzem na głębsza wodę :)
Magdalena S.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magdalena S. » 16.07.2012 12:06

Ja polecam Moscenicką Dragę. Pięknie i dość spokojnie.
marzeniak
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marzeniak » 16.07.2012 12:26

Właśnie ją na youtube oglądałam, piękne zatoczki na skałkach na prawo od tej największej plaży, pięknie wygląda ten deptak/chodnich z widokiem na wybrzeże - z góry :)

obejrzałam cały filmik, urzeka, na wieczorne spacerki i ożujsko czy karlowacko w sam raz :) :
http://www.youtube.com/watch?v=-TjoUPz9rwI&feature=relmfu
Magdalena S.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magdalena S. » 16.07.2012 12:59

Plaża w Moscenickiej ma łagodne zejście.
Deptak jest bardzo przyjemny.
I bliziutko do Lovran i Opatiji.
marzeniak
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marzeniak » 16.07.2012 13:00

Właśnie porównuję ją z Rabacem :) :lol: i nie wiem co robić :roll:
KrzychuZiom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrzychuZiom » 16.07.2012 14:26

mamy ten sam dylemat :P:P:P ale rabac chyba znyt na uboczu ?
marzeniak
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marzeniak » 16.07.2012 16:26

Tzn. bardziej na poludnie, bliżej Puli, ale Moscenicka Draga bliżej Opatii, i na fajnych wzgorzach i stara czesc miasteczka urokliwa :)

I szlak jest 20 paro km w gory http://sr.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=2466855, jesli lubicie troche chodzic :-)

Tu: http://www.tz-moscenicka.hr/view.asp?idp=22&c=23&c5=23
Fajna stronka co, gdzie i jak w okolicy Moscenicy :-), kajaki, canoe, plaze wymienione pobliskie, jak dojechac, wydarzenia, itp.
No i dodam stronke parku: http://www.pp-ucka.hr/en/Guided-tours-i ... -Park.html
Sa tam przewodniki, co gdzie jak- szczyty na ktore warto moze zajrzec, widze, ze i tak nizsze niz Vosac w Biokovie, na ktory wczlapalismy sie mimo, ze z gorami nie mamy doswiadczenia wcale.
Jesli trasy przyzwoite, to mysle, ze warto skorzystac, a raczej grzech nie skorzystac :-)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Gdzie na Istrie ? co polecacie ? Rovinj ? - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone