Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie na Hvarze

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
graba
Autostopowicz
Gdzie na Hvarze

Nieprzeczytany postnapisał(a) graba » 11.06.2006 22:34

Po pierwsze witam jako nowy na forum!!! (choć czytam od dawna i przegrzebałem chyba całe archiwum).

Wybieramy się w tym roku pod koniec sierpnia pierwszy raz do Chorwacji. Wybór już zapadł - jedziemy na wyspę Hvar, mamy już bilety na samolot do Splitu i później promem na Hvar. Jedziemy w ciemno i będziemy szukać kwater na miejscu.
Jedziemy w 8 osób (studenci) i mamy dylemat jaką miejscowość wybrać, wachamy się między miastem Hvar albo Stari Grad. Co o tym sądzicie? Gdzie lepiej się wybrać? Czy są jakieś różnice cenowe między tymi miejscowościami? A może by tak tydzień Stari Grad i tydzień Hvar - czy stracimy w takim wypadku na cenie noclegu - tzn czy cena noclegu jest uzależniona od jego długości (tydzień lub dwa)?

Dużo tych pytań, ale będe wdzięczny za każdą informację.
YOUKA
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) YOUKA » 17.06.2006 11:43

Witam !!!

Wszystko zależy czego szukacie w Cro, jeżeli zależy wam na fajnej małej mijscowości gdzie ludzie są życzliwi i można fajnie odpocząć nad czystą wodą to polecam na Hvarze Ivan Dolac. Byliśmy tam w tym roku w maju - muszę przyznać że to był naprawde rewelacyjny pomysł. Napweno tam wrócimy. Jeżeli szukacie większego miasta to chyba starigrad jest ciekawszy

Pozdrawiam

YOUKA
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 17.06.2006 12:04

te studenty :!: to było w podstawówce :!:
wachamy
:!: :twisted:

Ps. polecam Stari Grad więcej miejsc do imprezowania a pamiętając studenckie czasy to chyba dla Was ważne. Podczas negocjacji ceny noclegów rezerwując na 2 tygodnie zbijecie cenę niżej niż na 1 tydzień
graba
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) graba » 19.06.2006 07:23

rich72 napisał(a):te studenty :!: to było w podstawówce :!:

:oops: Upssss, niestety zbyt częste czytanie różnych grup dyskusyjnych i for (chyba tak to sie pisze) skutecznie wypacza moją ortografię - a pomyśleć, że kiedyś nie miałem z tym problemów.
Keliopis
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Keliopis » 19.06.2006 12:34

Miałem tą przyjemność byc na hvarze 2 lata temu, jezeli chodzi o tani nocleg to najlepsze jest pole namiotowe. Ja mieszkałem w dwu gwiazdkowym hotelu W miejscowosci hvar cena za 7dni + wyzywienie ok 700zł

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone