Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

gdzie na camping z małymi dziecmi co to piasek lubią

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
AUTOWILK
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AUTOWILK » 26.07.2005 22:43

pomocy mam 6 letnią dziewczynke i półrocznego szkraba 2 lata temu byłem na wyspie rab w loparze dla dzieci extra piasek czysto duzo atrakcji starszym polecam cudowne plaze(dzikie na początku wyspy)ale w sierpniu ponoc tragedia taki tłok moze ktos zna cos podobnego albo ma swieze informacjeo loparze pozdrawiam Piotr z legnicy
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 26.07.2005 23:09

Mlaska na wyspie Hvar :)
Zdjęcia znajdziesz np. tu
A cennik i opis tu

Pozdrawiam,

Plumek
AUTOWILK
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AUTOWILK » 27.07.2005 08:39

plumek dzieki ale powiec mi cos o tym campie jakie warunki czy przyczpe mozna postawic blisko moza wiesz z półrocznym dzieckiem to wazne my na kocyku a mamaz nim kołoprzyczepy i sie widzimy jakie zejscie do dczy jest płytko czy od razu głębia i jak tam nalepiej dojechać
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 27.07.2005 08:59

Mlaska to ciekawe miejsce ale ważną informacją jest to, że jest to również kemping FKK.
AUTOWILK
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AUTOWILK » 27.07.2005 09:44

CO TO ZNACZY FKK OPOWIECCIE COS O TYM CAMPIE JADE WE WTOREK I DALEJ NIE WIEM GDZIE DZIEKI ZA ODPOWIEĆ
Stela
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stela » 27.07.2005 09:53

Dla golasków :)
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 27.07.2005 09:55

FKK - jest to oznaczebnnie dotyczące plaż oraz kempingów.
Są to miejsca wyznaczone dla nudystów.

"FKK
Plaże tylko dla nudystów noszą nazwę FKK. Przy wejściu na FKK często jest budka, gdzie pilnowany jest zakaz wstępu w ubraniach i pobierane są (niskie) opłaty za wejscie. Jednak "golasów" można spotkać także poza FKK, często nawet w dość zatłoczonych miejscach. Nikogo to nie dziwi i nikt się nie oburza. Powszechnie praktykowanym zwyczajem jest opalanie się pań bez górnej części kostiumu. "
- informacja z naszego portalu cro.pl

Co do kempingu jakiego poszukujesz ... chętnei bym pomogła ale unikam kempingów i miejsc gdzie są piaszczyste plaże w HR.
A czy byłeś ze swoimi pociechami na plażach zwirkowych w HR?
billea
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) billea » 27.07.2005 11:25

Camping Prapratno zaraz jak sie wjedzie na Peljesac, plaza super piaszczysta płyciutka woda taka spokojna zatoczka, camping spoko, łazienki czyste z tym postawieniem przyczepy nad morzem to nie bardzo, ale na wiekszości campingów raczej sie nad samym morzem nie da postawić. Jest knajpka z zarełkiem dobrym na miejscu. Wytrzymalismy tam dwa dni i jednak wybraliśmy zwirkową. Aha camping jest pare kilometrów oddalony od miasta więc jest tam ogólnie cisza i spokój. Zależy co kto lubi oczywiscie
Pozdrawiam
AUTOWILK
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AUTOWILK » 27.07.2005 11:58

DZIEKI WSZYSTKIM ZA INFORMACJE ALE Z CAMPINGU NUDYSTÓW NIE ZKORZYSTAM NIE ZEBYM MIAŁ COŚ PRZECIWKO NIE JA NAWET ZA ALE LUDZIE MAM 6 LETNIĄ CÓRKE PLAŻA OK ALE CAMP IE RACZEJ WOLE COS TEXTYLNEGO CO PROPONUJECIE
AUTOWILK
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AUTOWILK » 27.07.2005 12:03

[quote="billea"]Camping Prapratno zaraz jak sie wjedzie na Peljesac, plaza super piaszczysta płyciutka woda taka spokojna zatoczka, camping spoko, łazienki czyste z tym postawieniem przyczepy nad morzem to nie bardzo, ale na wiekszości campingów raczej sie nad samym morzem nie da postawić. Jest knajpka z zarełkiem dobrym na miejscu. Wytrzymalismy tam dwa dni i jednak wybraliśmy zwirkową. Aha camping jest pare kilometrów oddalony od miasta więc jest tam ogólnie cisza i spokój. Zależy co kto lubi oczywiscie
PozAdrawiam[/quote A BĄDZ TAK MIŁA I POWIEDZ GDZIE JEST TO PELJESAC NO NIE WIEM A MOZE JEDNAK ZWIREK
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 27.07.2005 12:06

Ja tam widziałam tekstylny kemping, bo FKK jest w zatoce obok. I jest on dobrze oznaczony. W sanitariatach czy barach nie spotkałam się, żeby golasy wchodziły nieubrane, czy też plątały się po plaży dla tekstylnych :)
Namiot i przyczepę można postawić prawie na samej plaży, a płyciznę widać nawet na zdjęciach (to jasne, turkusowe) - jakieś 50 metrów od brzegu jest po pas.

Plumek
billea
Odkrywca
Peljesac Prapratno

Nieprzeczytany postnapisał(a) billea » 27.07.2005 12:48

Półwysep peljesac lezy mniej więcej w w południowej dalmacji na mapie łatwo go znaleźć

http://www.croatia-beaches.com/sandy/pe ... _beach.htm

jadąs magistralą adriatycka w strone Dubrownika ok 170 km od Splitu trzeba skręcic w prawo na peljesac i zaraz na poczatku jest miasteczko Ston tam sa drogowskazy na camping. Polecam routplanner: www.viamichelin.com
billea
Odkrywca
Peljesac żwirek

Nieprzeczytany postnapisał(a) billea » 27.07.2005 12:56

jesli chodzi o spokojna plaze ze żwirkiem na Peljesacu to super campingi są w Mokalo kilkanascie km przed Orebicem nazwa chyba Adriatica I i Adriatica II obydwa kolo siebie miejsce przeurocze w spokojnej zatoczce, łazienki czysciutkie (przynajmniej w zeszłym roku były) na plazy fajny bar i wypozyczalnia sprzetu do nurkowania.
jedyny problem na tym campie był taki ze okazało sie ze nie mozna tam grillować (zagrozenie pozarowe i duze mandaty). Niestety nie wiem czy to był chwilowy zakaz (bylismy we wrzesniu) czy tak tam caly czas jest. Poza tym camping super, naprawde żwirkowe plaze nie sa złe, dzieci i tak powinny chodzić w bucikach ze wzgledu na jeżowce, a lezec mozna na reczniku i jest ok. Poza tym piasek wszedzie włazi brrrr :D
monikaps
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) monikaps » 27.07.2005 19:47

Witam!
Polecam kemping Padova 3 na wyspie Rab. Plaża jest naprawdę, jak na warunki chorwackie naprawdę dobra dla dzieci. Jest tam drobniutki żwirek i dużo piasku. Dno morskie również jest piaszczyste-jest to ważne, gdy się wciżą stoi w wodzie z dziećmi. Łagode wejście do morza, dość długo mielizna.
Na kempie jest dużo dzieci. Stamtąd piękny spacerownik do miasta Rab-0o 2 km., więc można zabrać dla starszej dziewczynki hulajnogę czy rower( jak się zmieszczą przy dużej ilości rzeczy dla dzieci):).
robert236
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) robert236 » 27.07.2005 20:36

AUTOWILK napisał(a):pomocy mam 6 letnią dziewczynke i półrocznego szkraba 2 lata temu byłem na wyspie rab w loparze dla dzieci extra piasek czysto duzo atrakcji starszym polecam cudowne plaze(dzikie na początku wyspy)ale w sierpniu ponoc tragedia taki tłok moze ktos zna cos podobnego albo ma swieze informacjeo loparze pozdrawiam Piotr z legnicy

Witaj Piotrze!!! Wczoraj Ty pisałes na naszym poscie dzis my znalezlismy Ciebie tutaj :wink: Skoro wybierasz sie na poludnie polecamy bardzo kameralny czysty i spokojny kamp pod maslinom w orasacu.Co prawda jest ok 500 m do plazy i nie jest ona piaskowa to warto odwiedzic to miejsce.A jesli przeraza cie odleglosc do morza ze wzgledu na male dziecko to na otuche dodam ze my jedziemy z troche mniejszym bo z 3-miesiecznym szkrabem :D jeszcze raz pozdrawiamy :D :D :D
Następna strona

Powrót do Kempingi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone