Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie kupować i jeść na wyspie Pag?

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
pbocian
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) pbocian » 14.07.2010 06:28

Witam serdecznie wszystkich Cromaniaków!

W tym roku pierwszy raz wybieram się na Chorwację - w towarzystwie żony i dwuletniego brzdąca. Po namowach znajomych nasz wybór padł na wyspę Pag - konkretnie Mandre.

W związku z tym pytanie - gdzie na wyspie Pag można dobrze (i w rozsądnej cenie) zjeść rodzinny śródziemnomorski obiad? I drugie pytanie - gdzie w miarę tanio robić zakupy - chodzi oczywiście o produkty spożywcze.

Mam nadzieję, że również zarażę się "Cromanią" i nie będzie to mój ostatni pobyt na Chorwacji!

Pozdrawiam
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 14.07.2010 07:05

pbocian
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) pbocian » 14.07.2010 07:15

Jacek S napisał(a):http://cro.pl/forum/search.php?mode=results

Pzdr

już szukałem :) takiego tematu nie znalazłem :)

Pozdrawiam
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 14.07.2010 12:57

Kiepsko szukasz...
W dziale Nasze Relacje z podróży jest kilka dobrych relacji z Pagu...(w tym i z Mandre)
Poza tym wiesz mi, że dasz radę. Mandre to jedna wielka sypialnia, nie trudno się tam połapać...Większe markety masz w Novalji i Pagu (znajdziesz je bez trudu, bo widać z głównej drogi).
Pozdrawiam
pbocian
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) pbocian » 14.07.2010 21:29

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Kiepsko szukasz...
W dziale Nasze Relacje z podróży jest kilka dobrych relacji z Pagu...(w tym i z Mandre)
Poza tym wiesz mi, że dasz radę. Mandre to jedna wielka sypialnia, nie trudno się tam połapać...Większe markety masz w Novalji i Pagu (znajdziesz je bez trudu, bo widać z głównej drogi).
Pozdrawiam

Dziękuję za radę - rzeczywiście jest tam kilka wybornych relacji z Pagu. Znalazłem tam kilka naprawdę ciekawych porad.
Pozdrawiam serdecznie!
ryba73
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) ryba73 » 19.07.2010 09:33

byłam w Mandre i na najlepsza pizze jezdzilismy do Novalji (pizeria Moby Dick) inne dania tez mają, ze sklepów to w Mandre jest mały KERUM, tam najtaniej, KERUM tez jestw Novalji duzo wiekzsy, tam tez obok jest Hiper novalja i Konzum, ceny nie szokują
ArliJ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ArliJ » 20.07.2010 11:35

potwierdzam, w Novalji obok siebie jest chyba 3 markety i ceny ok. Jest dośc dobry wybór i dobrze jest też nakierowanie dojazdowe na nie.
jackiller
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackiller » 27.07.2010 20:06

Ceny z marketu Lorenzo w Pagu

Tłumaczenie tutaj
http://translate.google.com/#hr|pl|purece%20hrenovke

Obrazek

Chyba kazde miasto (nawet camping simuni) ma KERUM albo KONZUM

W miejscowości PAG Masz cytowany Lorenzo (nie sposób go nie zauważyć) który poza pieczywem i napojami (jeśli sa w promocji) jest najdroższy według właścicieli naszego pensjonatu.
W centrum na starówce masz KERUM (tańszy) i otworzył się w zeszłym roku KONZUM tuz przy plaży PROSIKA (ponoć najtańszy). Nie wiem czy sa jeszcze inne oddziały tych sklepów w Pagu.

Jeżeli chodzi o porównanie cen to chyba KONZUM w Novaliji był droższy od cen PAGowskich, takie odniosłem wrażenie. Porównalem oczywiście ceny Ożujsko (1.5l i 0.5l) i w Lorenzo w PAGu były niższe.
CZYŻYK
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) CZYŻYK » 08.08.2010 11:17

Pytanie do Jackiller
Gdzieś kiedyś czytałem o restauracji w Pag, zaczynającą się literę T. mógłbyś powiedziec więcej szczegółów na temat lokalizacji, bo nie mogę odnaleźc tamtego posta.
Pozdrawiam
jackiller
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackiller » 08.08.2010 19:23

Nie chodziliśmy za bardzo po knajpach bo miałem HB. Jedynie na Ozujsko chodziłem. Przykro mi, nie pomogę, nic na T nie zapadło mi w pamięć.
helen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) helen » 08.08.2010 19:25

My byliśmy bardzo zadowoleni z kolacji w restauracji Ankora w Pagu, Dominikanski trg 1 .
gorboduc
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) gorboduc » 09.08.2010 18:35

Niezła pizza jest w Novalji, niedaleko portu, w knajpce meksykańskiej(sic!). W Mandre imho nic godnego polecenia, nie radzę kupować lodów w porcie, są dużo mniejsze niż standardowe chorwackie, a cena ta sama.

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone