stachan napisał(a):OK, mail wysłałem do Ciebie - pamiętaj o uzupełnieniu numeru swojego urządzenia ENC.
Mam również odpowiedź od HAC. Każdy użytkownik ENC może korzystać z tego pasa. Na tym pasie jest tzw. szybki przejazd ENC bez zatrzymywania. Oznacza to, że opłata jest pobierana 50 metrów przed szlabanem, a maksymalna prędkość przejazdu przez tę bramkę wynosi 40 km/h. Podają również, że możliwą przyczyną nie odczytania ENC może być jego niepoprawny montaż.
Daj znać czy uznali Twoją reklamację. Powodzenia
Łukasz_M napisał(a):ENC co prawda nie mam przyklejonego
Łukasz_M napisał(a):Witam
W tym roku kupiłem ENC w Varazdin i bez problemu zarejestrowałem je również bez problemu na BINA ISTRIA w biurze za tunelem Ucka.
Łukasz_M napisał(a):
Łukasz_M napisał(a):W Bina-Istria jest dodatkowa opcja ENC NEXT która zdaje się działa w ten sposób po podłączeniu karty kredytowej. Tej opcji nie sprawdzałem bo nie chciałem w koncie zapisywać mojej karty, poza tym jechałem od Latenye więc zaczynałem od terytorium HAC gdzie takiej opcji nie wypatrzyłem.
Łukasz_M napisał(a):Stachan, No nie to nie tak. Na tym przejeździe ENC zostało sczytane tylko raz. Ponieważ szlaban się nie otworzył to musiałem wycofać kilka metrów i to raczej nie więcej niż 5m i skręcając w lewo wjechałem na główny ciąg autostrady którym siłą rzeczy dojechałem już do Zagrzeb Lucko gdzie przejeżdżając przez odpowiedni przejazd ENC opłata zostało ponownie pobrana i to dokładnie taka sama jak w Demerje (70HRK) odcinek Demerje Lucko to 3 km i byłem pokonałem go w 2-3 minuty. według wykazu z konta HAC Demerje byłem 19.13 a w Lucko 19.15. nie ma sekund więc było to 2, max 3 minuty. Za każdym razem została pobrana opłata za odcinek od Rijeka (Grobnik) tj. 70HRK.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi