Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie kupić

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
tygrys500
Croentuzjasta
Gdzie kupić

Nieprzeczytany postnapisał(a) tygrys500 » 15.02.2007 12:18

Czy ktoś może wie gdzie w Polsce można kupić kuny?
Japona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Japona » 15.02.2007 12:21

Pytasz o kuny hodowlane? :D
bo te drugie to w kantorze. 8O
klopot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) klopot » 15.02.2007 12:55

Zdecydowanie w kantorze. Jednak nie wszystkie kantory prowadzą sprzedaż kun.
Trzeba zadać także zadać zasadnicze pytanie;
dlaczego chcesz kupić kuny w Polsce.
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 15.02.2007 13:00

Mariusz_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz_M » 15.02.2007 13:00

klopot napisał(a):Zdecydowanie w kantorze. Jednak nie wszystkie kantory prowadzą sprzedaż kun.

Wiadomo, że to najmniej opłacalna opcja. Ale ja zawsze przed wyjazdem kupuję w Polsce 200 kun - aby mieć na nieprzewidziane wydatki czy oplatę za autostrady - bo szkoda mi czasu po nocach szukać bankomatu - czy kombinować z eurosami.
Wiolka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wiolka » 15.02.2007 13:17

W kazdym wiekszym miescie w Polsce.....jakos nigdy nie bylo z tym problemu :). Fakt, lepiej sie zabezpieczyc przed wyjazdem jakas drobna suma.
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 15.02.2007 13:56

platon napisał(a):http://www.kantory.pl/?id=kursy

Ceny zakupu nawet nie jakieś szokujące.
W Krakowie ub. roku, w maju widziałem nawet za 0,9... Chyba, że się komuś 6 omsknęła :) . Ponieważ jechałem za dnia, w sobotę. Bez problemu kupiłem w kantorze na granicy.
krakusowa
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakusowa » 15.02.2007 14:18

My tez zawsze jedziemy w ciągu dnia i wymieniamy pieniądze na granicy z Cro.
Irecki
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Irecki » 15.02.2007 14:19

a ja jechałem dwa razy w nocy i tez nie mialem problemu z wymiana na granicy PLN na kuny ... i bylo nawet kilka kantorow do wyboru :-)
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 15.02.2007 14:28

gospodarz napisał(a):

W Krakowie ub. roku, w maju widziałem nawet za 0,9... Chyba, że się komuś 6 omsknęła :) . Ponieważ jechałem za dnia, w sobotę. Bez problemu kupiłem w kantorze na granicy.

różnica w cenie sprzedaży od 0.55 do 0.68 czyli sporo...
pt
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pt » 15.02.2007 19:48

platon napisał(a):
gospodarz napisał(a):

polecam wypłatę z bankomatu,używałem Visa PKO BP, zawsze za granica wypłata wychodziła taniej niż wymiana w kantorach, o Plosce już nie wspopmnę bo to najgorsza mozliwość, nie pytajcie o detale bo już nie pamiętam co do grosza ale podliczając każdy wyjazd zawsze najtaniej wychodzila wypłata z bankomatu. Pozdrawiam
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 15.02.2007 19:57

pt napisał(a):
platon napisał(a):
gospodarz napisał(a):

polecam wypłatę z bankomatu,używałem Visa PKO BP, zawsze za granica wypłata wychodziła taniej niż wymiana w kantorach, o Plosce już nie wspopmnę bo to najgorsza mozliwość, nie pytajcie o detale bo już nie pamiętam co do grosza ale podliczając każdy wyjazd zawsze najtaniej wychodzila wypłata z bankomatu. Pozdrawiam

pytanie brzmiało ,,Czy ktoś może wie gdzie w Polsce można kupić kuny?''
krzysio21
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzysio21 » 15.02.2007 20:51

Mariusz_M napisał(a):
klopot napisał(a):Zdecydowanie w kantorze. Jednak nie wszystkie kantory prowadzą sprzedaż kun.

Wiadomo, że to najmniej opłacalna opcja. Ale ja zawsze przed wyjazdem kupuję w Polsce 200 kun - aby mieć na nieprzewidziane wydatki czy oplatę za autostrady - bo szkoda mi czasu po nocach szukać bankomatu - czy kombinować z eurosami.

A mi zawsze zostają ze trzy setki z poprzedniego sezonu i omija mnie problem kupowania ,biegania po kantorach itd :smo: Pozdrawiam
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 15.02.2007 21:21

krzysio21 napisał(a):
Mariusz_M napisał(a):

A mi zawsze zostają ze trzy setki z poprzedniego sezonu i omija mnie problem kupowania ,biegania po kantorach itd :smo: Pozdrawiam

Zawsze mi zostaje z poprzedniego wyjazdu...nie mysle o tym...pzdr.
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 15.02.2007 21:35

Czyli, wracając do zasadniczego pytania, oprócz kantorów pozostają jeszcze krzysio21 i Haweł :)

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone