Rozmowy na tematy fotograficzne. Porady odnośnie techniki fotografowania, wyboru sprzętu. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Oczywiście, że nie mam nic przeciw, nawet miałem napisać, że teraz Twoja kolej ale nie zdążyłem... młodego usypiałem. Ale luksferów to tu jeszcze w zagadkach nie było!
Interesujące było to, co jest rozsypane dookoła, wędzarnia ... podobno była niedaleko, mam coś takiego na zdjęciach, ale z nią się wiąże inna tajemnica.
Pytanie, ile tych monet jest - bo jak się znajdzie gdzie, to wszędzie pisali ile
A tak przy okazji zwiedzacze-odwiedzacze: w listopadzie Zamek Królewski, Wilanów i Łazienki są za darmo - można sporo zagadek natrzaskać
Orty, tymfy, szóstaki ... Panienka która mnie tam oprowadzała mówiła, że wyraźnie ktoś wygrzebał to, co było w garncu, a dookoła nie kopał i dlatego nie dokopał się do leżącego obok skorodowanego garnka z przerdzeiałym dnem woreczka z monetami
W Krakowie też za darmo? Kurde, to już faktycznie jest biznes, bo można pare tysi chyba zaoszczędzić