Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie konkretnie kupić winietę

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
walp
Weteran

Postnapisał(a) walp » 04.08.2015 22:05

Lednice napisał(a):Liczenie na to, że niektórzy ludzie myślą, jest bardzo złudne :wink:

W sumie na tym forum ludzie myślą, są aktywni, szukają dobrych rozwiązań. :!: :D

Dziękujemy za tę konstatację :oczko_usmiech:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.08.2015 22:08

To oczywista oczywistość :!: :D
oldGIZMO
Croentuzjasta

Postnapisał(a) oldGIZMO » 05.08.2015 13:06

... a propos ... koncumując to wtedy jak zajadasz coś kucając .... ?????
oldGIZMO
Croentuzjasta

Postnapisał(a) oldGIZMO » 05.08.2015 13:18

Nie licz na to, że będzie normalniejsza cena. U nas obowiązuje "darcie łacha" a nie sprzedaż.
W pobliżu zjazdu z A-1 w Świerklanach jest knajpa, gdzie oferują winiety Cz, A, Slo, i Słowacja;
Ta ostatnia, miesięczna, kosztuje w złotówkach 90,00 lub 20 euro, natomiast w PZMot chcą 80 albo 70 zł. , a tollticket z dostawą pod "dziób" 68,35 zł. ( 14 euro winieta plus ca 2,6 koszt przesyłki).
I jak tu dać wiarę, że będzie taniej na tej tanksteli :cry: ....

dids76 napisał(a):Ostatnio jechałem A1 od Gliwic do domu i zjeżdżając węzłem Gorzyce (ostatni węzeł w PL) zauważyłem że zarza za węzłem budują stację paliw. raczej w tym sezonie otwarta jeszcze nie będzie ale na przyszły na 100%. Zjazd do niej będzie lepszy niż na BP Mszanie, bo tam się jednak sporo wracamy, a tu jest zaraz za zjazdem. No i będzie dostępna z obu kierunków.
Może i winiety będą mieli w "normalniejszych" cenach :oczko_usmiech:
dids76
Koneser

Postnapisał(a) dids76 » 05.08.2015 13:41

oldGIZMO napisał(a):Nie licz na to, że będzie normalniejsza cena. U nas obowiązuje "darcie łacha" a nie sprzedaż.
W pobliżu zjazdu z A-1 w Świerklanach jest knajpa, gdzie oferują winiety Cz, A, Slo, i Słowacja;
Ta ostatnia, miesięczna, kosztuje w złotówkach 90,00 lub 20 euro, natomiast w PZMot chcą 80 albo 70 zł. , a tollticket z dostawą pod "dziób" 68,35 zł. ( 14 euro winieta plus ca 2,6 koszt przesyłki).
I jak tu dać wiarę, że będzie taniej na tej tanksteli :cry: ....

Jeszcze w lutym na MOP Mszana można było w kantorze kupić winiety w dosyć dobrych cenach (np płacąc koronami, czeskie winiety były w cenach nominalnych). czechy-austria-ceny-winiet-na-2013-t39684-375.html
Niestety w tym kantorze winiet już nie ma, można je tam kupić tylko na BP w cenach "z kosmosu".
Z drugiej strony jest trochę wina kupujących którzy "muszą kupić w Polsce" i kupują o 25zł drożej niż 10km dalej, ale już po Czeskiej stronie. :oczko_usmiech: :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.08.2015 13:51

Wina jest, bo ludzie często nie myślą :roll:

Z drugiej strony np. w Austrii potrafią sprzedawać winietki ZAWSZE w cenie nominalnej, czy swoje, czy słoweńskie lub słowackie 8)
W Słowenii też nikt nie kombinuje.

Zapewne nie wszyscy robią to z wrodzonej uczciwości :wink:
Myślę, że kary za cwaniakowanie są konkretne :!:
Winietka jest opłatą administracyjną,w której cenie JEST JUŻ marża dla sprzedawcy
rochu69
Odkrywca

Postnapisał(a) rochu69 » 05.08.2015 20:31

Mam pytanko , czy w nocy mam otwartą stację w okolicach między Czadcą a Żyliną żeby kupić winietkę na Słowację , i czy w Rajce w nocy też jest coś otwarte żeby kupić matrice na madziarów .Na Słowację kupowałem zawsze w Zwardoniu w sklepie po lewej stronie tuż za granicą , a przez Węgry jeżdziłem 86-ką, teraz postanowiłem zgodnie z tradycją zmienić trochę trasę.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.08.2015 20:53

W Czadcy jest duża stacja benzynowa przy wjeździe do miasta, czynna 24 godziny 8)
Trudno ja przegapić :wink:

W Rajce, na SAMEJ GRANICY, na autostradzie, MUSI być możliwość kupienia matricy :!:
I jest
rochu69
Odkrywca

Postnapisał(a) rochu69 » 05.08.2015 21:04

Tak też sądziłem, ale chciałem się upewnić, dzięki za odpowiedż.
pianchi
Podróżnik

Postnapisał(a) pianchi » 07.08.2015 19:14

Szanowni, czy jak dziś zamówię winiety na tolltickets to dojdą do piątku?
W piątek na noc wyjeżdżam...
Chyba trochę przespałem...
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 07.08.2015 21:00

pianchi napisał(a):Szanowni, czy jak dziś zamówię winiety na tolltickets to dojdą do piątku?

Nie zamawiaj - kupisz na granicach.
Rafal G-ce
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Rafal G-ce » 07.08.2015 23:14

Rafal G-ce napisał(a):
Rafal G-ce napisał(a):Tez zamówiłem wczoraj. W mailu masz Informacje, ze potwierdza Ci wysyłkę druga wiadomością. Ja jeszcze nic nie dostałem. Wpisalem datę oczekiwaną wysylki 7 sierpnia, teraz nie wiem czy to nie jest data ich wysyłki, a nie odbioru :-) Potwierdzę Wam jak przyjdzie przesyłka.

Edit: teraz widzę w poprzednich postach, że data oczekiwana dotyczy wysyłki, nie dostarczenia.

Dostałem dzisiaj maila z informacją o wysyłce.

Winiety wysłane 04.08 dotarły 07.08. Ilość, wartość, daty wszystko ok. Koszt dodatkowy 2,2 EUR.
Polecam
Rafal G-ce
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Rafal G-ce » 07.08.2015 23:15

pianchi napisał(a):Szanowni, czy jak dziś zamówię winiety na tolltickets to dojdą do piątku?

Jeśli do piątku 08.08. to raczej nie ;)
Jeśli do następnego to nie powinno być problemu. Zaznacz tylko dobrą datę wysyłki :)
coobah
Croentuzjasta

Postnapisał(a) coobah » 08.08.2015 01:28

Zamawiaj jak najszybciej, wyślą w poniedziałek i do piątku Ci dojdą

Ja 3.08 zamówiłem...

Pewnie w poniedziałek dostanę:

Obrazek
pianchi
Podróżnik

Postnapisał(a) pianchi » 08.08.2015 19:11

Witam jeszcze raz.
Nie zamawiam na tollticket, bo boje się że nie dojdą.
Bardzo proszę jak teraz mogę kupić winiety, żeby przepłacić jak najmniej.
Czy w Mszanie są bardzo drogie?
Gdzie kupić w miarę najtaniej.
Od razu napiszę, że chciałbym wyjeżdżając z Polski mieć już winiety na Czechy i Austrię.
Pozdrawiam
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Gdzie konkretnie kupić winietę - strona 61
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone