Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie konkretnie kupić winietę

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
rodaivuk

Nieprzeczytany postnapisał(a) rodaivuk » 17.01.2014 21:18

gusia-s napisał(a):
rodaivuk napisał(a):Że to tu to ja wiem, kupowałem tam już winiety...

:wink:
rodaivuk napisał(a):.... czy można dolecieć jak kiedyś do stacji Shell i tam kupić?

Można - ten odcinek jest bez poplatku Obrazek

Także już wiem, dids mi podpowiedział :)
Pozdrav.
woojtekg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) woojtekg » 21.01.2014 12:26

Witam

A czy ktoś wie, gdzie można w Polsce kupić winiety na Czechy, Austrie i Słowenie. Jak jest prowizja ?
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 21.01.2014 12:34

woojtekg napisał(a):Witam

A czy ktoś wie, gdzie można w Polsce kupić winiety na Czechy, Austrie i Słowenie. Jak jest prowizja ?

http://www.pzmtravel.com.pl/pzmsklep/op ... we,23.html
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 21.01.2014 12:38

woojtekg napisał(a):Witam

Jak chcesz wszystkie w jednym miejscu, to można w lokalnym oddziale PZM, albo online

Załóżmy, że jadąc na dwa tygodnie musisz kupić 1xmies.(CZ); 2x10 dni (A) i 1xmies. (Slo) w PZM zapłacisz 328,5 zł.
Kupując po drodze (w przeliczeniu) ok. 261,5 zł
woojtekg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) woojtekg » 21.01.2014 13:08

My będziemy jechać na tydzień, z możliwym wcześniejszym półdniowym powrotem, więc może na Słowenie wystarczyłaby jedna.
Temat do przemyślenia i przekalkulowania. W zeszłym roku nasza młodsza pociecha kiepsko zniosła podróż nad nasze morze, więc wcześniejszy zakup winietek mógłby chociaż częściowo zmniejszyć ryzyko trudności.
A postoje i tak będą, ale bardziej wymuszone dziećmi.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 21.01.2014 13:16

woojtekg napisał(a):W zeszłym roku nasza młodsza pociecha kiepsko zniosła podróż nad nasze morze, więc wcześniejszy zakup winietek mógłby chociaż częściowo zmniejszyć ryzyko trudności.
A postoje i tak będą, ale bardziej wymuszone dziećmi.

Zakup winiet na trasie nie stanowi żadnego problemu, ale jeśli będziesz czuł się pewniej mając komplet przy sobie, to kup wcześniej. Podróż ma być relaksem. :smo:
woojtekg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) woojtekg » 21.01.2014 13:30

Niby nie, ale to już wymuszony postój, w dodatku często na ostatniej stacji w Czechach i Austrii (przynajmniej tak było kilka lat temu) możliwe kolejki. Oczami wyobraźni widzę już jak mi młodszy płacze przez godzinę, szczęśliwe zasypia 10 km przed stacją, zatrzymujemy się i ... od nowa.
Czy jak kupie winietkę miesiąc wcześniej to mogę ją sobie sam przedziurkować później ?
Prawdopodobnie będę miał możliwość zakupu wcześniej na stacji w Austrii i Czechach, ze Słowenią może być trudniej.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 21.01.2014 13:35

woojtekg napisał(a):Czy jak kupie winietkę miesiąc wcześniej to mogę ją sobie sam przedziurkować później ?
Prawdopodobnie będę miał możliwość zakupu wcześniej na stacji w Austrii i Czechach, ze Słowenią może być trudniej.

Na poprzedniej stronie była o tym mowa.
Tutaj są zasady na stronie PZMot. :wink:
mirasowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirasowski » 07.03.2014 18:45

Witam. Proszę zajrzyjcie tutaj http://winiety.com.pl/
tomcioooo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomcioooo » 08.03.2014 12:31

Potwierdzam, zakup winiet w trasie naprawdę nie stanowi problemu :)
mariusz_77
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz_77 » 09.03.2014 20:05

ja tam zamawiam na tolltickets przychodzą pocztą do domku i mam spokój, a że jadę przez Niemcy to potrzebuję tylko austriacką w jedną i drugą stronę
tomcioooo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomcioooo » 09.03.2014 22:19

a jak wygląda zakup takiej winiety i jak z opłatami ?? tak tylko z ciekawości pytam :)
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 09.03.2014 22:22

tomcioooo napisał(a):a jak wygląda zakup takiej winiety i jak z opłatami ?? tak tylko z ciekawości pytam :)

Masz link w moim poście, w tym wątku, trochę wyżej, z dnia 21.01.2014 godz. 12:34.

Jeżeli chcesz kupić w PZMot. W tolltickets jest tak:

https://www.tolltickets.com/
tomcioooo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomcioooo » 09.03.2014 23:24

Aaa, dzięki :)
tomcioooo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomcioooo » 09.03.2014 23:30

W moim przypadku i tak nie sprawdzi się, nie da się kupić wszystkich winiet
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Gdzie konkretnie kupić winietę - strona 7
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone