Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie konkretnie kupić winietę

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
slavko.v
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavko.v » 25.07.2015 22:57

Kupowałem węgierką matricę w Udvar(granica z Cro), na stacji benzynowej... podałem dowód rejestracyjny, żeby nie było problemu z nr rej. (obsługa mówiła również po chorwacku!), byłem tam 13.07. - 7.00, straciłem może 4 min.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.07.2015 10:26

lyda85 napisał(a):jak długo trzeba czekac na wydruk po zakupie winiety na wegry przez strone autopalyamatrica.hu?

kupujesz ,płacisz i od ręki dostajesz z automatu.Zobacz w razie czego w spamie.
evelina325
Turysta
Re: Korki po drodze nad Adriatyk i jak ich uniknąć...

Nieprzeczytany postnapisał(a) evelina325 » 26.07.2015 21:03

Ano racja z tą strefą Schengen :) Winiety kupowaliśmy na stacjach przy autostradzie tuż po przekroczeniu granicy. I tak winieta czeska kosztowała nas 310 koron, austriacka 8,70 euro, a słoweńska 15 euro.
Użytkownik usunięty
Re: Korki po drodze nad Adriatyk i jak ich uniknąć...

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.07.2015 21:10

evelina325 napisał(a):Ano racja z tą strefą Schengen :) Winiety kupowaliśmy na stacjach przy autostradzie tuż po przekroczeniu granicy. I tak winieta czeska kosztowała nas 310 koron, austriacka 8,70 euro, a słoweńska 15 euro.

To bardzo prawidłowo kupowaliście :D
lakizak
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lakizak » 27.07.2015 18:03

Nie bijcie.Czy mogę kupić w Austrii od razu winietkę na powrót z Chorwacji?I w kasie mi wtedy dziurkują odpowiednią datę, którą im podam?
Ok już znalazłem np w Hobersdorfie :)
Ostatnio edytowano 27.07.2015 18:08 przez lakizak, łącznie edytowano 1 raz
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 27.07.2015 18:07

lakizak napisał(a):Nie bijcie.Czy mogę kupić w Austrii od razu winietkę na powrót z Chorwacji?I w kasie mi wtedy dziurkują odpowiednią datę, którą im podam?

Możesz kupić :oczko_usmiech:
lyda85
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) lyda85 » 27.07.2015 20:09

witam kupiłem winietę na wegry przez stronę autopalyamatrica.hu na maila przyszło mi potwierdzenie ze zakup udany i tam jest od kiedy do kiedy nr rejestracyjny i jakiś inny numer to mam wydrukować i mieć przy sobie ?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.07.2015 22:27

lyda85 napisał(a):witam kupiłem winietę na wegry przez stronę autopalyamatrica.hu na maila przyszło mi potwierdzenie ze zakup udany i tam jest od kiedy do kiedy nr rejestracyjny i jakiś inny numer to mam wydrukować i mieć przy sobie ?

tak.pewnie nie bedzie Ci potrzebne bo dane trafily do systemu ale w razie czego.... :D
lyda85
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) lyda85 » 28.07.2015 16:26

dziekuje :)
slaglove
Autostopowicz
WINETY WAŻNOSC POMOCY

Nieprzeczytany postnapisał(a) slaglove » 28.07.2015 20:49

Hej wszystkim! Mam pytanie, zamierzam jechać do Chorwacji w nocy 31 lipca, a mianowicie pierwszą winetę kupię ok 1 w nocy w Czechach. Więc będzie to już 1 sierpien godzina 1:00. Ważność więc będę miała do 10 sierpnia 1:00?

i czy na winetach wgl są godziny waznosci?
Użytkownik usunięty
Re: WINETY WAŻNOSC POMOCY

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.07.2015 21:26

slaglove napisał(a):Hej wszystkim! Mam pytanie, zamierzam jechać do Chorwacji w nocy 31 lipca, a mianowicie pierwszą winetę kupię ok 1 w nocy w Czechach. Więc będzie to już 1 sierpien godzina 1:00. Ważność więc będę miała do 10 sierpnia 1:00?

i czy na winetach wgl są godziny waznosci?

A jak Czesi mieliby sprawdzić godzinę ważności :?: :?: :?:
Na winiecie jest podany rok, miesiąc i dzień :!:
Obrazek

Sprzedawca dziurkuje winietę, miesiące są podane w cyfrach rzymskich.
Dziurkuje VIII i dziurkuje 1 ( 1 sierpnia )

Winieta jest ważna do 10 sierpnia, do godziny 24

Na żadnej z winiet nie ma godziny ważności, czeskiej, słowackiej, austriackiej, słoweńskiej :!: :!: :!:
I tam też się dziurkuje miesiąc i dzień

Trzeba tylko sprawdzić, czy dobrze przedziurkowane.
Na czeskiej trzeba dodatkowo wpisać numer rejestracyjny auta na winietce i na kuponie kontrolnym ( widać Czesi handlowali używanymi winietkami :roll: )
kobrat
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kobrat » 29.07.2015 17:27

"Na czeskiej trzeba dodatkowo wpisać numer rejestracyjny auta na winietce i na kuponie kontrolnym ( widać Czesi handlowali używanymi winietkami :roll: )"

bo czeska winietka odkleja sie z szyby bez jakiegokolwiek uszczerbku :)
pianchi
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) pianchi » 30.07.2015 06:56

viltob08 napisał(a):
viltob08 napisał(a):Dzisiaj zamówiłam winiety w tolltickets :-) Zobaczymy kiedy dojdzie :oczko_usmiech: Koszt wysyłki 2,2EU.
Czeska miesięczna 16,50EU
2xaustriacka 10-dniowa 17,4EU.

Zamówiłam, bo o ile czeską spokojnie mogę kupić na Shellu w Bohuminie, to za austriacką jednak nieźle sobie życzą ;-) , a ponieważ jedziemy przez Znojmo, więc też nie ma możliwości zakupu po austriackiej stronie w cenie nominalnej :roll:

Jak dojdą, to się pochwalę :-)

Dostałam :D wszystko w porządku, winiety przedziurkowane zgodnie z zamówieniem. :papa:

Witaj.

Powiedz proszę ile czekałeś na winiety od momentu zamówienia?
Pozdrwiam
Maryjuż
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maryjuż » 30.07.2015 07:18

Winiety na Tooltickets zamówiłem 6 lipca z datą realizacji na 20 lipca. 27 lipca dostałem przesyłkę czyli od wysyłki z Niemiec 7 dni szła poczta.
viltob08
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) viltob08 » 30.07.2015 07:55

pianchi napisał(a):
viltob08 napisał(a):
viltob08 napisał(a):Dzisiaj zamówiłam winiety w tolltickets :-) Zobaczymy kiedy dojdzie :oczko_usmiech: Koszt wysyłki 2,2EU.
Czeska miesięczna 16,50EU
2xaustriacka 10-dniowa 17,4EU.

Zamówiłam, bo o ile czeską spokojnie mogę kupić na Shellu w Bohuminie, to za austriacką jednak nieźle sobie życzą ;-) , a ponieważ jedziemy przez Znojmo, więc też nie ma możliwości zakupu po austriackiej stronie w cenie nominalnej :roll:

Jak dojdą, to się pochwalę :-)

Dostałam :D wszystko w porządku, winiety przedziurkowane zgodnie z zamówieniem. :papa:

Witaj.

Powiedz proszę ile czekałeś na winiety od momentu zamówienia?
Pozdrwiam

15.07 zamawiałam z datą wysyłki na 16.07. Od razu otrzymałam potwierdzenie zamówienia, potem realizacji, fakturę.... Winiety przyszły listem poleconym (trza było podpisać :D ) 22.07, czyli po 4 dniach roboczych .
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Gdzie konkretnie kupić winietę - strona 59
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone