Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie konkretnie kupić winietę

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
pianchi
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) pianchi » 08.07.2015 15:15

Witam serdecznie.
Proszę o informację, czy ktoś z szanownych forumowiczów jechał ostatnio A1 i kupował winiety na stacji w Mszanie???
Chodzi o winiety na Czechy i Austrię.
Z góry dziękuję za odpowiedź!!!
Ostatnio edytowano 10.07.2015 12:28 przez pianchi, łącznie edytowano 1 raz
savic
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) savic » 08.07.2015 20:50

Mam małe pytanko odnośnie zakupu węgierskiej winiety poprzez ich portal - czy z jednego konta mogę zamówić winiety na inny samochód nie zarejestrowany na mnie , nr. rejestracyjny dla winiety można zmienić ale nie wiem jak to ma się do danych podczas zakładania konta . Nigdy nie kupowałem węgierskiej także nie wiem nawet co jest podawane przy zakupie na stacjach - czy tylko nr , czy pełne dane właściciela
paulr
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) paulr » 09.07.2015 01:30

pianchi napisał(a):Witam serdecznie.
Proszę o informację, czy ktoś z szanownych forumowiczów jechał ostatnio A1 i kupował winiety na Shellu w Muszynie???

Zadajesz te pytanie do statystyk wszedzie? Jezdze a1 praktycznie dziennie. A1 praktycznie dziennie jest pelna a przynajmniej w okokicach Zabrza. Jezdzi nia wiele ludzi... ile kupuje winiety ciezko stwierdzic... napisz dokladnie o co ci chodzi.
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 09.07.2015 01:31

Proszę o informację, czy ktoś z szanownych forumowiczów jechał ostatnio A1 i kupował winiety na Shellu w Muszynie???

A gdzie przy A1 jest Muszyna i Shell? Jak jedziesz przez Muszynę https://goo.gl/maps/46KfP to po co Ci winiety na Czechy i Austrię?
No chyba że chodziło o Mszanę https://goo.gl/maps/Kzoiw tam przebiega A1 yno Shella ni ma, je za to BP. Winiet tam ni kupuj bo som pierońsko drogie. Czeskie kup se we Czechach o i tu trefisz, bo na Shellu we Bohuminie https://goo.gl/maps/XGWdS . Yno tu już je D1 ni A1, a Austriackie abo na granicy, abo na OMV we Wilfersdofie https://goo.gl/maps/iu2kM
:papa: :oczko_usmiech: :mrgreen: :mrgreen:
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 09.07.2015 06:37

Szybkie pytanie: czy na Shellu w Bohuminie można za czeską winietę zapłacić kartą ?
Nicolae
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nicolae » 09.07.2015 06:57

Arek napisał(a):Szybkie pytanie: czy na Shellu w Bohuminie można za czeską winietę zapłacić kartą ?

Jak najbardziej
Ostatnio edytowano 09.07.2015 07:19 przez Nicolae, łącznie edytowano 1 raz
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 09.07.2015 07:03

Dzięki. Tak mi się wydawało, ale pewności nie miałem :)
pianchi
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) pianchi » 09.07.2015 07:11

Dziękuję za odpowiedź, oczywiście chodziło mi o Mszanę!!!
Pozdrawiam
pianchi
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) pianchi » 09.07.2015 07:30

paulr napisał(a):

Zadajesz te pytanie do statystyk wszedzie? Jezdze a1 praktycznie dziennie. A1 praktycznie dziennie jest pelna a przynajmniej w okokicach Zabrza. Jezdzi nia wiele ludzi... ile kupuje winiety ciezko stwierdzic... napisz dokladnie o co ci chodzi.

Potrzebny komentarz???
Venom555
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Venom555 » 09.07.2015 07:52

Jest już podobny temat www.tooltickets.com
Namieszałem podczas zamówienia - zareklamowałem za kilka minut i po godzinie przyszła odpowiedź, ze OK.
Po południu @, ze gotowe do wysyłki a na drugi dzień rano, że wysłane i info, ze za tydzień dojdzie.

Wcześniej brałem w PZMocie bo nie chciało mi sie jeździć po cpnach i szukać. To powyższe rozwiązanie jak dla mnie jest genialne. Koszt wysyłki bodaj 2€ z małym hakiem.
aprilka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) aprilka » 09.07.2015 10:45

savic napisał(a):Mam małe pytanko odnośnie zakupu węgierskiej winiety poprzez ich portal - czy z jednego konta mogę zamówić winiety na inny samochód nie zarejestrowany na mnie , nr. rejestracyjny dla winiety można zmienić ale nie wiem jak to ma się do danych podczas zakładania konta . Nigdy nie kupowałem węgierskiej także nie wiem nawet co jest podawane przy zakupie na stacjach - czy tylko nr , czy pełne dane właściciela

Ja ostatnio kupiłam dla siebie i znajomych i nie było problemu. Zakładasz konto na siebie, przy zakupie wymagany jest tylko nr rejestracyjny samochodu. Jeżeli chce się fakturę, to wtedy trzeba podać szczegółowe dane, ale przy każdej winiecie mogą być inne.
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 10.07.2015 09:45

pianchi napisał(a):
Potrzebny komentarz???

No byłby zbędny o ile ktoś rozróżnia Mszanę od Muszyny czy BP od Shell

Dla kogoś kto tego nie rozróżnia nawet 1 komentarz może być zbędny a czasem 100 to o 1000 za mało ;)

Ja w tym roku nieogarnięty, zero przygotowania, nie mam kupionych połowy rzeczy które chciałem w tym roku mieć więc i winietę CZ kupie na pierwszym Shellu a na A na przejściu granicznym
kojacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kojacek » 10.07.2015 11:41

piotrulex napisał(a):
pianchi napisał(a):
Potrzebny komentarz???

Dla kogoś kto tego nie rozróżnia nawet 1 komentarz może być zbędny a czasem 100 to o 1000 za mało ;)

Ja w tym roku nieogarnięty, zero przygotowania, nie mam kupionych połowy rzeczy które chciałem w tym roku mieć więc i winietę CZ kupie na pierwszym Shellu a na A na przejściu granicznym

Jak możesz tak jechać?
A jak w noc poprzedzającą Twój wyjazd Czesi przeniosą znak wymagania winiety na granicę PL-CZ a Austracy oddadzą do ruchu autostradę do granicy czeskiej??
:oczko_usmiech:
tolek1
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) tolek1 » 10.07.2015 11:57

kojacek napisał(a):
piotrulex napisał(a):
pianchi napisał(a):
Potrzebny komentarz???

Jak możesz tak jechać?
A jak w noc poprzedzającą Twój wyjazd Czesi przeniosą znak wymagania winiety na granicę PL-CZ a Austracy oddadzą do ruchu autostradę do granicy czeskiej??
:oczko_usmiech:

Ty mnie nie strasz 8O 8O 8O Ja podobnie jak kolega wyżej. Chyba pojadę nad Bałtyk? A jak u nas wprowadzą winiety??? O nie siedzę w chałupie. Trudno :roll:
pianchi
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) pianchi » 10.07.2015 12:30

No kochani ciesze się, że ponabijaliście się z mojej pomyłki.
A tak naprawdę, to o ile droższe są winiety na wskazanym wyżej BP w Mszanie w porównaniu do stacji w Czechach i na granicy austriackiej???
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Gdzie konkretnie kupić winietę - strona 55
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone