Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie konkretnie kupić winietę

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Widmo
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Widmo » 17.06.2015 10:13

Jurek TCS napisał(a):Czy w nocy nie ma problemu z zakupem winiet na stacji BP w Austrii. Czy ta stacja jest czynna ?

na ich stronie nie widzę aby pisało że jest zamykana w nocy.
Jurek TCS
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jurek TCS » 17.06.2015 10:23

EVA GARTNER

Bruennerstr./Staatsgr.
Drasenhofen
2165
Öffnungszeiten
Wochentags 07:00:00 - 22:00:00
Samstags 07:00:00 - 22:00:00
Sonntags 08:00:00 - 22:00:00
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 17.06.2015 10:33

Jurek TCS napisał(a):Czy w nocy nie ma problemu z zakupem winiet na stacji BP w Austrii. Czy ta stacja jest czynna ?

A musisz akurat na BP? Kilka kilometrów w Wielfersdorf masz całodobowy OMV :wink:
paulr
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) paulr » 17.06.2015 10:41

tyger napisał(a):Dzisiaj kupiłem winietki przez serwis Portal tollticketsna Czechy 1m, Austrię 2x10 dni i Słowenię 2x7dni.
Zaoszczędziłem ok 80 zł pomiędzy kupnem w PZM. Straciłem 9 zł w przypadku jak bym kupował na stacjach.
Kwota do zapłaty 66 Euro

To ja w takim razie mimo oplaty za wysylke jestem do przodu. Kupowalem w chwili gdy mastercard pobral mi za euro niecale 4 zlote:-) w wakacja cena tak sie juz nie powtorzy i mc bedzie pobieral pewnie w okolicach 4.2 za euro:-)
lotnikwsk
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lotnikwsk » 17.06.2015 10:45

nowotarżanin napisał(a):
kazow napisał(a): a nie lepiej kupic wegierska przez internet? na spokojnie przed wyjazdem

Też uważam, że węgierską lepiej kupić przez internet, ja kupuję na http://www.virpay.hu

na pewno lepiej tylko że jak mi się dziecko rozchoruje tak jak w tamtym roku to winiete będę miał na pamiątkę, to już wolę dołożyć dychę i kupić u słowaka w Barwinku. :wink:
endi1975
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) endi1975 » 17.06.2015 10:46

Gdzie po przekroczeniu granicy w Znojmo można po austriackiej stronie kupić winety na austrię. Czy stacje benzynowe na trasie już w Austrii do autostrady otwarte są całą dobę. Jak nie całą dobę to w jakich godzinach??
Jurek TCS
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jurek TCS » 17.06.2015 10:52

dids76 napisał(a):

A musisz akurat na BP? Kilka kilometrów w Wielfersdorf masz całodobowy OMV :wink:

Ok Dzięki :)
CroAna
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CroAna » 17.06.2015 12:18

Widmo napisał(a):

W zeszłym roku spotkała nas niespodzianka wjeżdżając do Astrii od strony objazdu płatnej w Słowenii pierwsza stacja była zamknięta. ..kolejne też. Mieliśmy cykora czy wjeżdżać na autostradę bez,gdyż spotkaliśmy się z różnymi opiniami innych na ten temat.Trochę więcej rodaków drapiacych się w głowę tam spotkaliśmy: co robić? Decyzja-szukamy stacji po drodze. I szukaliśmy...ale ile można. Wszystko zamknięte :| w końcu trzeba było zaryzykować:kupiliśmy na awtestradzie.jupiiii :twisted:
witia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) witia » 17.06.2015 13:04

CroAna napisał(a):
Widmo napisał(a):

W zeszłym roku spotkała nas niespodzianka wjeżdżając do Astrii od strony objazdu płatnej w Słowenii pierwsza stacja była zamknięta. ..kolejne też. Mieliśmy cykora czy wjeżdżać na autostradę bez,gdyż spotkaliśmy się z różnymi opiniami innych na ten temat.Trochę więcej rodaków drapiacych się w głowę tam spotkaliśmy: co robić? Decyzja-szukamy stacji po drodze. I szukaliśmy...ale ile można. Wszystko zamknięte :| w końcu trzeba było zaryzykować:kupiliśmy na awtestradzie.jupiiii :twisted:

Najprościej i bezstresowo jest wjeżdżając do Austrii z Czech (czyli jadąc na wakacje) kupić 2 winiety 10 dniowe (druga na drogę powrotną). Tutaj już od paru lat polecamy tę metodę. Przydaje się zwłaszcza dla osób, które wracają objazdem M-L-P :)
CroAna
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CroAna » 17.06.2015 13:14

Właśnie tak sobie zamierzylismy, by uniknąć niespodzianek :-D
kojacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kojacek » 17.06.2015 14:47

witia napisał(a):
CroAna napisał(a):
Widmo napisał(a):

Najprościej i bezstresowo jest wjeżdżając do Austrii z Czech (czyli jadąc na wakacje) kupić 2 winiety 10 dniowe (druga na drogę powrotną). Tutaj już od paru lat polecamy tę metodę. Przydaje się zwłaszcza dla osób, które wracają objazdem M-L-P :)

A ja chyba kupowałem austriacką winietę na początku Słowenii (słoweńskiej nie kupowałem, rzecz jasna :mrgreen: ). Kosztowała standardowo.
kobrat
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kobrat » 18.06.2015 12:40

Szanowni koledzy i kolezanki, mam pytanko odnosnie winiety Slowenskiej - mam okazje kupic 1 miesieczna nowa winiete od goscia co kupil i nie moze pojechac. Czy na 1 miesieczna winiete potrzebny jest rachunek imienny? Gosc ma rachunek ale na swoje nazwisko , winieta nowa nietknieta - czy moge taka przykleic , czy moga byc problemy , bo rachunek nie na mnie?
Sol-Wagon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sol-Wagon » 18.06.2015 19:10

Mayki napisał(a):Austriacka jest przykładem czy jedziesz dookoła?

austriacka to przykład, bo bardzo wstępny zamiar mam w tym roku zaatakować okolice Salzburga...
Sol-Wagon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sol-Wagon » 18.06.2015 19:14

lotnikwsk napisał(a):
Sol-Wagon napisał(a):przejście graniczne Polska-Słowacja w miejscowości Barwinek, droga nr 9;
u Słowaka przy samej drodze głównej po prawej stronie można kupić winietę: słowacką, austriacką, słoweńską i chyba nawet węgierską;
koszt austriackiej 10-dniowej to 9,70 EUR - więc chyba się "opłaca" dla świętego spokoju, bo to tylko 4 zł drożej...

W Barwinku węgierską kupowałem przez dwa lata
-miesięczna 4780 HUF -21,75 euro kurs trochę złodziejski
i tak się zastanawiam czy nie lepiej kupić sobie forinty w kantorze i im nimi zapłacić ?
pozdrawiam Krzysiek :papa:
a i to już jest droga DK19 ,dziewiątka kończy się w Rzeszowie to tak dla nie wtajemniczonych np. ze środkowej Polski :D

jak ktoś jedzie w stronę Miszkolca i Budapesztu, to węgierską kupi sobie w nominalnej cenie bez łasi na pierwszej stacji paliw na Węgrzech, po prawej stronie drogi, stacja chyba MOL...
zapłacisz sobie kartą...
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 18.06.2015 20:45

kobrat napisał(a):Szanowni koledzy i kolezanki, mam pytanko odnosnie winiety Slowenskiej - mam okazje kupic 1 miesieczna nowa winiete od goscia co kupil i nie moze pojechac. Czy na 1 miesieczna winiete potrzebny jest rachunek imienny? Gosc ma rachunek ale na swoje nazwisko , winieta nowa nietknieta - czy moge taka przykleic , czy moga byc problemy , bo rachunek nie na mnie?

Rachunek nie jest potrzebny - masz mieć winietę.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Gdzie konkretnie kupić winietę - strona 50
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone