piotrulex napisał(a):madi-ad napisał(a):W zeszłym roku kupowałem na shellu i trochę się nastałem w kolejce ...
w 2013 też tam stałem z 30 minut
w 2014 kupiłem wiec wcześniej w PZMot z prowizją a na tym Shellu w identyczny dzień i zbliżonej godzinie nikogo w kolejce
w 2015 jeszcze nie wiem jak zrobię
Nigdy wcześniej nie kupowałem wcześniej i preferuje oszczędności na zbędnych prowizjach ale ...
Widmo napisał(a):ja na tolltickets nie mam już szans (w pt wyjazd), ciekawe jaka różnica w cenach wyjdzie - zapisałem sobie te co na teraz mi proponują. Austria 2x8,70€ + Czechy 16,50€
Piszecie że w Bohumin jest Shell to ten? namiarki: 49.905269, 18.308022 (Shell, D1, 711 00 Ostrava, Czechy) jakieś 8km za Gorzyczkami.
co do winiet w jednym z tematów poradzono mi w Austrii kupić w Drasenhofen Bruner Strase 237 (aby nie przepłacać w Mikulovie), jednak wcześniej widzę BP jakaś rozbieżność cen (3km za BP wspomniana wyżej stacja - na tym odcinku można wpaść na niebieskich ?) ?
Sol-Wagon napisał(a):przejście graniczne Polska-Słowacja w miejscowości Barwinek, droga nr 9;
u Słowaka przy samej drodze głównej po prawej stronie można kupić winietę: słowacką, austriacką, słoweńską i chyba nawet węgierską;
koszt austriackiej 10-dniowej to 9,70 EUR - więc chyba się "opłaca" dla świętego spokoju, bo to tylko 4 zł drożej...
paulr napisał(a):piotrulex napisał(a):madi-ad napisał(a):W zeszłym roku kupowałem na shellu i trochę się nastałem w kolejce ...
w 2013 też tam stałem z 30 minut
w 2014 kupiłem wiec wcześniej w PZMot z prowizją a na tym Shellu w identyczny dzień i zbliżonej godzinie nikogo w kolejce
w 2015 jeszcze nie wiem jak zrobię
Nigdy wcześniej nie kupowałem wcześniej i preferuje oszczędności na zbędnych prowizjach ale ...
W jednym zdaniu ze w 2014 kupiona wcześniej linijka niżej nigdy nie kupowalem wcześniej:-) to jak w końcu:-)
lotnikwsk napisał(a):Sol-Wagon napisał(a):przejście graniczne Polska-Słowacja w miejscowości Barwinek, droga nr 9;
u Słowaka przy samej drodze głównej po prawej stronie można kupić winietę: słowacką, austriacką, słoweńską i chyba nawet węgierską;
koszt austriackiej 10-dniowej to 9,70 EUR - więc chyba się "opłaca" dla świętego spokoju, bo to tylko 4 zł drożej...
W Barwinku węgierską kupowałem przez dwa lata
-miesięczna 4780 HUF -21,75 euro kurs trochę złodziejski
i tak się zastanawiam czy nie lepiej kupić sobie forinty w kantorze i im nimi zapłacić ?
pozdrawiam Krzysiek
a i to już jest droga DK19 ,dziewiątka kończy się w Rzeszowie to tak dla nie wtajemniczonych np. ze środkowej Polski
kazow napisał(a): a nie lepiej kupic wegierska przez internet? na spokojnie przed wyjazdem
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi