Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie konkretnie kupić winietę

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mateo;)
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mateo;) » 15.06.2015 15:26

Ja też zamówiłem na tolltickets i właśnie dostałem potwierdzenie wysłania teraz tylko czekać :) całkowity dodatkowy koszt to 2,2 euro tyle co nic :)
paulr
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) paulr » 15.06.2015 21:47

piotrulex napisał(a):
madi-ad napisał(a):W zeszłym roku kupowałem na shellu i trochę się nastałem w kolejce ...

w 2013 też tam stałem z 30 minut

w 2014 kupiłem wiec wcześniej w PZMot z prowizją a na tym Shellu w identyczny dzień i zbliżonej godzinie nikogo w kolejce

w 2015 jeszcze nie wiem jak zrobię :)

Nigdy wcześniej nie kupowałem wcześniej ;) i preferuje oszczędności na zbędnych prowizjach ale ...

W jednym zdaniu ze w 2014 kupiona wcześniej linijka niżej nigdy nie kupowalem wcześniej:-) to jak w końcu:-)
Widmo
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Widmo » 15.06.2015 22:26

ja na tolltickets nie mam już szans (w pt wyjazd), ciekawe jaka różnica w cenach wyjdzie - zapisałem sobie te co na teraz mi proponują. Austria 2x8,70€ + Czechy 16,50€

Piszecie że w Bohumin jest Shell to ten? namiarki: 49.905269, 18.308022 (Shell, D1, 711 00 Ostrava, Czechy) jakieś 8km za Gorzyczkami.

co do winiet w jednym z tematów poradzono mi w Austrii kupić w Drasenhofen Bruner Strase 237 (aby nie przepłacać w Mikulovie), jednak wcześniej widzę BP jakaś rozbieżność cen (3km za BP wspomniana wyżej stacja - na tym odcinku można wpaść na niebieskich ?) ?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.06.2015 23:06

Widmo napisał(a):ja na tolltickets nie mam już szans (w pt wyjazd), ciekawe jaka różnica w cenach wyjdzie - zapisałem sobie te co na teraz mi proponują. Austria 2x8,70€ + Czechy 16,50€

Piszecie że w Bohumin jest Shell to ten? namiarki: 49.905269, 18.308022 (Shell, D1, 711 00 Ostrava, Czechy) jakieś 8km za Gorzyczkami.

co do winiet w jednym z tematów poradzono mi w Austrii kupić w Drasenhofen Bruner Strase 237 (aby nie przepłacać w Mikulovie), jednak wcześniej widzę BP jakaś rozbieżność cen (3km za BP wspomniana wyżej stacja - na tym odcinku można wpaść na niebieskich ?) ?

Czeską winietkę kup w Boguminie i koniec sprawy 8) Tak to ten :wink:

Nie wiem, kim są niebiescy :roll: Czasem są patrole policji na granicy, austriackie, sporadycznie kogoś kontrolują 8)

W Mikulovie cię skroją jak małe dziecko, w Drasenhofen zaraz za granicą zapłacisz tyle, ile wynosi cena nominalna :!:
Widmo
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Widmo » 15.06.2015 23:37

i wszystko jasne
Dziękuję
Sol-Wagon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sol-Wagon » 16.06.2015 05:13

przejście graniczne Polska-Słowacja w miejscowości Barwinek, droga nr 9;
u Słowaka przy samej drodze głównej po prawej stronie można kupić winietę: słowacką, austriacką, słoweńską i chyba nawet węgierską;
koszt austriackiej 10-dniowej to 9,70 EUR - więc chyba się "opłaca" dla świętego spokoju, bo to tylko 4 zł drożej...
Mayki
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mayki » 16.06.2015 06:34

Austriacka jest przykładem czy jedziesz dookoła?
viltob08
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) viltob08 » 16.06.2015 08:36

Gdzie konkretnie kupić winietę :wink: austriacką przy przekraczaniu granicy w Znojmo? Do tej pory kupowaliśmy na stacji koło "smoków", ale to jeszcze po czeskiej stronie. Czy ktoś kupował po austriackiej?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.06.2015 09:23

Tam po austriackiej stronie nie sprzedają winietek :!:
Przynajmniej tak było rok temu

Trzeba kupić w Hollabrunn na stacjach benzynowych
lotnikwsk
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lotnikwsk » 16.06.2015 18:00

Sol-Wagon napisał(a):przejście graniczne Polska-Słowacja w miejscowości Barwinek, droga nr 9;
u Słowaka przy samej drodze głównej po prawej stronie można kupić winietę: słowacką, austriacką, słoweńską i chyba nawet węgierską;
koszt austriackiej 10-dniowej to 9,70 EUR - więc chyba się "opłaca" dla świętego spokoju, bo to tylko 4 zł drożej...

W Barwinku węgierską kupowałem przez dwa lata
-miesięczna 4780 HUF -21,75 euro kurs trochę złodziejski
i tak się zastanawiam czy nie lepiej kupić sobie forinty w kantorze i im nimi zapłacić ?
pozdrawiam Krzysiek :papa:
a i to już jest droga DK19 ,dziewiątka kończy się w Rzeszowie to tak dla nie wtajemniczonych np. ze środkowej Polski :D
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 16.06.2015 22:44

paulr napisał(a):
piotrulex napisał(a):
madi-ad napisał(a):W zeszłym roku kupowałem na shellu i trochę się nastałem w kolejce ...

w 2013 też tam stałem z 30 minut

w 2014 kupiłem wiec wcześniej w PZMot z prowizją a na tym Shellu w identyczny dzień i zbliżonej godzinie nikogo w kolejce

w 2015 jeszcze nie wiem jak zrobię :)

Nigdy wcześniej nie kupowałem wcześniej ;) i preferuje oszczędności na zbędnych prowizjach ale ...

W jednym zdaniu ze w 2014 kupiona wcześniej linijka niżej nigdy nie kupowalem wcześniej:-) to jak w końcu:-)

przed opisywanymi latami nigdy nie kupowałem wcześniej aż do tego 2014 a już kilkanaście lat do cro jeździmy. w 2103 się nacielismy i teraz mam lekki dylemacik

fakt, jakoś tak nieprecyzyjniue napisałem
tyger
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) tyger » 17.06.2015 00:13

Dzisiaj kupiłem winietki przez serwis Portal tollticketsna Czechy 1m, Austrię 2x10 dni i Słowenię 2x7dni.
Zaoszczędziłem ok 80 zł pomiędzy kupnem w PZM. Straciłem 9 zł w przypadku jak bym kupował na stacjach.
Kwota do zapłaty 66 Euro
Jurek TCS
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jurek TCS » 17.06.2015 09:51

Czy w nocy nie ma problemu z zakupem winiet na stacji BP w Austrii. Czy ta stacja jest czynna ?
kazow
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kazow » 17.06.2015 10:03

lotnikwsk napisał(a):
Sol-Wagon napisał(a):przejście graniczne Polska-Słowacja w miejscowości Barwinek, droga nr 9;

W Barwinku węgierską kupowałem przez dwa lata
-miesięczna 4780 HUF -21,75 euro kurs trochę złodziejski
i tak się zastanawiam czy nie lepiej kupić sobie forinty w kantorze i im nimi zapłacić ?
pozdrawiam Krzysiek :papa:
a i to już jest droga DK19 ,dziewiątka kończy się w Rzeszowie to tak dla nie wtajemniczonych np. ze środkowej Polski :D

a nie lepiej kupic wegierska przez internet? na spokojnie przed wyjazdem
nowotarżanin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) nowotarżanin » 17.06.2015 10:12

kazow napisał(a): a nie lepiej kupic wegierska przez internet? na spokojnie przed wyjazdem

Też uważam, że węgierską lepiej kupić przez internet, ja kupuję na http://www.virpay.hu
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Gdzie konkretnie kupić winietę - strona 49
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone