Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie konkretnie kupić winietę

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
paulr
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) paulr » 14.06.2015 20:40

pewnie lepiej dojechać do shela w CZ bo w Mszanej będzie zakup nieopłacalny. Myślę że kupowanie na stacji w Polsce w dniu wyjazdu to całkowicie bezsensu, bo jak chce ktoś przepłacić to zamawia sobie wcześniej w PZM (jak nie che przepłacić to tickets..) a jadąc bez lepiej kupować już w Czechach:)
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 14.06.2015 21:34

Ja jak przejade granice danego panstwa,to na pierwszej stacji paliw sie zatrzymuje i kupuje winiete...kawa i siku przy okazji...
madi-ad
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) madi-ad » 15.06.2015 06:32

W zeszłym roku kupowałem na shellu i trochę się nastałem w kolejce :roll: na bp w Mszanie będę się tankował więc myślałem ,że jeśli cena za winietki nie będzie jakoś bardzo wysoka to kupie pakiet i z głowy, bo kolejny postój za 10 min na kupno winiety to strata czasu 8)
kojacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kojacek » 15.06.2015 10:10

madi-ad napisał(a):W zeszłym roku kupowałem na shellu i trochę się nastałem w kolejce :roll: na bp w Mszanie będę się tankował więc myślałem ,że jeśli cena za winietki nie będzie jakoś bardzo wysoka to kupie pakiet i z głowy, bo kolejny postój za 10 min na kupno winiety to strata czasu 8)

To ewentualnie zatankuj (jeśli musisz) wcześniej, zatrzymasz się tylko po czeską winietę na Shellu a tankowanie będziesz miał np w Austrii.
Mój samochód nie należy do oszczędnych a po uzupełnieniu paliwa po minięciu Częstochowy bez problemu dojeżdżam do Austrii, przecież to niecałe 400km.
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 15.06.2015 10:14

Byłem w sobotę w Czechach i benzyna na stacji w Karvinie kosztowała 32Korony, czyli bardzo podobnie do cen u nas. Na Shellu cena paliwa też będzie podobna do tej na BP w Mszanie. No chyba że ktoś "musi" zatankować w Polsce :wink:
MEGGI
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) MEGGI » 15.06.2015 10:33

nigdy nie kupujemy winiet wcześniej

zawsze na pierwszej stacji po przejechaniu granicy !!! to naprawdę nie problem i normalna cena
piotrekbeti
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrekbeti » 15.06.2015 10:39

W sierpniu 2014 na Shellu w Austrii przed słoweńską autostradą kolejka była na 30minut .Dwóje przygodnych rodaków prosiło o zakup , i tak płaciłem za paliwo, ale swoje odstałem. Cena nominalna. Ja przed chwilą dostałem winiety pocztą z Tooltickets. Zamówione we wtorek. Z PZM dostałem w czwartek też zamówione we wtorek. A ile obecnie wynosi cena PB na austriackich austostradowych Shellach? Rok temu 1,6-1,7E. A dzisiaj?
MEGGI
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) MEGGI » 15.06.2015 11:13

albo niektórzy mają pecha ....,
albo ja mam szczęście, bo na zakup winiety za granicą (Czechy, Austria, Węgry - w różnych miejscach na przełomie 5 lat) nigdy nie czekałam dłużej niż 5 minut :papa:
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 15.06.2015 12:52

To ja tez jestem w czepku urodzony,bo nigdy nie czekam dluzej niz 5 minut na zakup winiety na pierwszej napotkanej stacji paliw...
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 15.06.2015 12:58

madi-ad napisał(a):W zeszłym roku kupowałem na shellu i trochę się nastałem w kolejce ...

w 2013 też tam stałem z 30 minut

w 2014 kupiłem wiec wcześniej w PZMot z prowizją a na tym Shellu w identyczny dzień i zbliżonej godzinie nikogo w kolejce

w 2015 jeszcze nie wiem jak zrobię :)

Nigdy wcześniej nie kupowałem wcześniej ;) i preferuje oszczędności na zbędnych prowizjach ale ...
zbychn
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zbychn » 15.06.2015 13:18

MEGGI napisał(a):nigdy nie kupujemy winiet wcześniej

zawsze na pierwszej stacji po przejechaniu granicy !!! to naprawdę nie problem i normalna cena

Popieram, ja również kupuję na pierwszej stacji, praktycznie czasu nigdy wiele nie straciłem, a kasy trochę zaoszczędziłem. W Austrii kupowałem dwie po 10 dni i raz wracając prawie całą przejechałem ze starą naklejką. :papa:
KOBIAL
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) KOBIAL » 15.06.2015 13:25

piotrulex napisał(a):
madi-ad napisał(a):W zeszłym roku kupowałem na shellu i trochę się nastałem w kolejce ...

w 2013 też tam stałem z 30 minut

w 2014 kupiłem wiec wcześniej w PZMot z prowizją a na tym Shellu w identyczny dzień i zbliżonej godzinie nikogo w kolejce

w 2015 jeszcze nie wiem jak zrobię :)

Nigdy wcześniej nie kupowałem wcześniej ;) i preferuje oszczędności na zbędnych prowizjach ale ...

Cześć proponuję zmówić sobie na tolltickets i dać tylko za przesyłkę 2,95 euro. Czas i spokój w cenie.
Ja czekałem na winetki 7 dni, ale zdarzają się okresy i 4 dni.
Mayki
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mayki » 15.06.2015 13:33

Zamówiłem dzisiaj na tolltickets Czechy 1miesiąc i 2x10 dni Austrię. Za dwa takie zestawy 2.2EUR. Nie chce mi się stawać po 100 kilometrach albo pamiętać o zakupie powrotnej w Austrii. Zajęło mi to 5 minut i mam z głowy :).
zbychn
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zbychn » 15.06.2015 13:50

Mayki napisał(a):Zamówiłem dzisiaj na tolltickets Czechy 1miesiąc i 2x10 dni Austrię. Za dwa takie zestawy 2.2EUR. Nie chce mi się stawać po 100 kilometrach albo pamiętać o zakupie powrotnej w Austrii. Zajęło mi to 5 minut i mam z głowy :).

Nie wiem co to za cena 2,2 EUR, bo 2x10 dni w Austrii to ok. 17 EURO. Ja w drodze z Polski do Chorwacji przy wjeździe do Austrii kupuję 2x10 dni, tak że w drodze powrotnej już w tym celu zatrzymywać się nie muszę.
Jeżeli jest to całkowity koszt przesyłki bez prowizji to jest to dobra alternatywa.
Lechoo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lechoo » 15.06.2015 15:23

2.2e to koszt wysyłki ;)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Gdzie konkretnie kupić winietę - strona 48
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone