Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie konkretnie kupić winietę

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.06.2015 21:13

W Polsce NIE kupuje się w budkach przy granicy, ani w pzmocie, winiet czeskich, słowackich, austriackich, słoweńskich :!: :roll:

Jak ktoś nie mieszka przy granicy albo nie "siedzi w internetach"
i nie wie, ile te winiety kosztują naprawdę w przeliczeniu na złote,
to pada ofiarą cwaniaczków :evil: :evil: :evil:

Winiety można zamówić w tolltickets w cenie nominalnej, płacąc tylko za dostawę pocztą
albo w danym kraju płacąc tyle, ile ona jest warta :!:
kalis
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kalis » 08.06.2015 22:22

a jak sie nie ma karty kredytowej?:)
witia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) witia » 08.06.2015 22:30

No przecież kolega Lednice napisał post wyżej: "albo w danym kraju płacąc tyle, ile ona jest warta" :).
Z tym naprawdę nie ma żadnego problemu :) .
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.06.2015 22:56

W urzędowej cenie winiety JEST już zawarta marża dla sprzedawcy :!: :roll:

Sprzedawcy Austriacy, Słowacy i Słoweńcy na tym i tak nieźle zarabiają 8)

Ale to już jest chyba taka mentalność wielu sprzedawców winiet w Polsce i w Czechach,
skroić dobrodusznych ludzi na maxa :?
rbogi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rbogi » 08.06.2015 23:38

Ale to już jest chyba taka mentalność wielu sprzedawców winiet w Polsce i w Czechach,
skroić dobrodusznych ludzi na maxa

Niestety prawda.
Niedawno jechałem do Niemiec przez Czechy, pomyślałem sobie że szkoda czasu na kupowanie winietki u "pepików", kupię ją sobie w budce dzień wcześniej. 70zł. - tyle sobie zażyczył pan z budki, grzecznie podziękowałem i poświęciłem te parę minut na zakup winiety bezpośrednio u sąsiadów, koszt przy płatności kartą 48,64zł. Rozumiem że po to się handluje żeby zarobić, no ale są pewne granice.
paulr
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) paulr » 09.06.2015 06:09

kalis napisał(a):a jak sie nie ma karty kredytowej?:)

Nie posiadam karty krwdytowej a normalnie kupuje przez internet debetowa. Skoro mbank i inteligo na cos takiego pozwala to pewnie wiekszosc jak nie wszystkie banki rowniez :-)
kalis
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kalis » 09.06.2015 08:31

paulr ale chciałem zakupic na tolltickets i tak sie niestety nie da.
nowy100
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nowy100 » 09.06.2015 09:46

przez zwykłą kartę bankomatową PKO BP też nie da się kupić.
endryu
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) endryu » 09.06.2015 13:16

Drodzy państwo. Zapytajcie w swoich bankach czy dana karta jest przystosowana do płatności internetowych :?:
Ja kupowałem winiety na tolltickets płacąc karta kredytową jak i debetową, ale karty te były przystosowane do płatności internetowych.
Lechoo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lechoo » 09.06.2015 14:00

Co to za badziewne banki i karty, którymi w obecnych czasach nie można płacić w necie ? :)
paulr
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) paulr » 09.06.2015 14:37

Pisałem już gdzieś. Karta może i ma możliwość płacenia przez internet ale np w banku limit ustawiony jest na 0. Ja tam mam w mbanku. Ręcznie sobie trzeba samemu zmienić i można kupowac przez internet. Tak jak pisalem sam nie mam potrzeby posiadania karty kredytowej i wszystkie transakcje internetowe dokonuje zwykłą debetowa visa czy MS nie ma znaczenia. A jak macie problem z platnoscia karta to można utworzyć konto psy pal szybko i bezpłatnie i zrobić sobie przelew z własnego konta.:-)
nowy100
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nowy100 » 09.06.2015 14:45

Właśnie utworzyłem konto PayPal, rozumiem, że teraz muszę przelać odpowiednią kwotę na rachunek PayPal, by z tego konta można zapłacić? Czy pobierają za to prowizję? W moim przypadku to 52,90 E (Czech, Austria i Slo x2) wystarczy?
piotrekbeti
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrekbeti » 09.06.2015 18:42

Cóż, poradziłem sobie na raty. Z Tooltickets 10dni A 8.70E. 30dni CZ 16,5E. A z PZM-otu 30dniowa Słoweńska 145,50PLN. Wysyłka odpowiednio 2,2E i 9 złotych
kalis
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kalis » 09.06.2015 22:16

rzeczywiscie poszło na zwykłej debetowej :)
tylko cena za euro 4,3 policzone :)
kojacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kojacek » 10.06.2015 12:03

Andrzej3777 napisał(a):No tak faktycznie chodziło mi o to że trzeba zeskrobać starą by umieścić nową

Pozostałości po winietce potraktowane zmywaczem do paznokci schodzą bez walki w max kilka minut. Nie trzeba skrobać :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Gdzie konkretnie kupić winietę - strona 46
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone