Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie konkretnie kupić winietę

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
robhary
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) robhary » 06.06.2015 09:50

Pytanie do wybierających się z Wrocławia przez Kłodzko / Boboszów i dalej bo Chorwacji . Czy mogę prosić o podanie miejsc w którym miejscu kupię winiety na przejściach granicznych w każdym z krajów tranzytowych .
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.06.2015 12:04

Ale gdzie jedziesz do Chorwacji :?: :roll:

Czeska jest na każdej stacji benzynowej, austriacką kupisz na granicy w Drasenhofen lub na stacji benzynowej w Wilfersdorf, słoweńską może też tam będą mieli 8)
Jak nie będą mieli to na stacji benzynowej Gralla przed granicą ze Słowenią lub na granicy austriacko-słoweńskiej
robhary
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) robhary » 06.06.2015 15:00

[quote="Lednice"]Ale gdzie jedziesz do Chorwacji :?: :roll:

Riwiera Makarska
ilona1972
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ilona1972 » 07.06.2015 11:47

black_lord napisał(a):
ilona1972 napisał(a):Ja wszystkim niepewnym polecam zamówić przez tolltickets. Sama niedawno miałam problem gdzie najlepiej kupić i nie wiedziałam czy po drodze czy zamówić. Ponieważ jadę pierwszy raz postawiłam na wygodę i po przeczytaniu tego wątku zamówiłam przez tolltickets. Super sprawa , zamówiłam w zeszłym tygodniu w czwartek a winiety miałam już we wtorek w normalnej cenie. Jedyny koszt to przesyłka 2,20 E za list polecony. Uważam że to jest mało jeśli jeszcze jedzie się na dwa auta tak jak my lub więcej to koszt jest już całkiem mały. Przyklejam winiety przed wyjazdem i jadę i nie muszę się martwić gdzie po drodze kupić winiety . Zatrzymuję się tam gdzie mi pasuje a nie gdzie muszę. Spokój i wygoda - bezcenne ! Polecam wszystkim niezdecydowanym.

Genialny jest ten tolltickets.
Rzeczywiście szybko i bezproblemowo
... ale trzeba pamiętać, że to rozwiązanie dla posiadaczy kart kredytowych.

Dokładnie,ja niestety nie mogłam zapłacić moja kartą ponieważ musi być kredytowa albo debetowa a moja jest zwykła . Ale jest jeszcze możliwość zapłaty przez paypal i właśnie z tej opcji skorzystałam,super sprawa. Zakładasz konto na paypal ,przelewasz ze swojego konta na konto paypal i płacisz,szybko i bez problemu,polecam. Poza tym przez paypal można płacić wiele transakcji internetowych w kraju i co ważne za granicą.
amal
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) amal » 07.06.2015 12:32

Witam!
jestem tu nowy wiec prosze o troszke wyrozumiałosci:). 12.06 wyjezdzam na Chorwacje jade od Krakowa, gdzie najlepiej kupic winiete Slowacka?. Przed Chyznym jest taka mzliwosc jadac tamta drogą? lub w Cieszynie jezeli bym sie zdecydowal na ta droge i czy mozna tam tez kupic odrazu winiete na Węgry?. Dziekuje z gory za odpowiedz i pozdrawiam.

P.S
jezeli ktos chce sie przyłaczyc do jazdy, wiadomo w kupie siła :) :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.06.2015 12:42

Nie napisałeś, gdzie jedziesz DO Chorwacji :!:

Jak ktoś ma się przyłączyć :?:

Na pewno winiety są do kupienia na każdej słowackiej stacji benzynowej :!:
GREG_G
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) GREG_G » 07.06.2015 13:02

W Słowacji winietę potrzebujesz dopiero na wjeździe na autostradę w Zylinie. Spokojnie kupisz winietę na stacji benzynowej wlasnie w Zylinie lub predzej w Cadczy. Waluta Euro
amal
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) amal » 07.06.2015 13:29

Lednice napisał(a):Nie napisałeś, gdzie jedziesz DO Chorwacji :!:

Jak ktoś ma się przyłączyć :?:

:

przepraszam małe przeoczenie: Brela, Baska Woda lub Makarska

A winiete Wegierską tylko w Rajka czy wczesnie?j bądz w Polsce na granicy

Pozdrawiam
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.06.2015 14:05

Węgierską na granicy w Rajka :!: :!:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 07.06.2015 14:09

amal napisał(a):
A winiete Wegierską tylko w Rajka czy wczesnie?

Wcześniej, to możesz kupić sobie online np na https://www.virpay.hu/ :)
piotrekbeti
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrekbeti » 08.06.2015 13:24

Mam problem z zakupem winiet 30dniowych Słoweńskich na tooltickets. Na Austrie i Czechy nie ma problemu z zakupem wążnej od podanejw zamówieniu daty. A Słoweńskie wysyłają wyłącznie przebite z dniem daty wysyłki. I cena wysyłki skoczyła do 4.8E.PZM nie robi chyba w tym roku z tym problemu?
witia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) witia » 08.06.2015 13:48

Kup na granicy :) . Przecież to żaden problem :) .
Lechoo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lechoo » 08.06.2015 14:03

piotrekbeti kup dwie winiety 7 dniowe - w nich podasz daty. Koszt wysyłki nadal jest 2.2 euro - widocznie masz zaznaczone "Opcja: jako przesyłka polecona. (+2,60 EUR)"
piotrekbeti
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrekbeti » 08.06.2015 15:50

powyżej kwoty 80E wysyłka jest droższa. Potrzebowałem 2 miesięczne na Czechy, 4 10dniowe Austria i 2 miesięczne Słoweńskie. A winieta z założenia idzie dla znajomych którzy jada po naszym powrocie.
ilona1972
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ilona1972 » 08.06.2015 17:56

amal napisał(a):Witam!
jestem tu nowy wiec prosze o troszke wyrozumiałosci:). 12.06 wyjezdzam na Chorwacje jade od Krakowa, gdzie najlepiej kupic winiete Slowacka?. Przed Chyznym jest taka mzliwosc jadac tamta drogą? lub w Cieszynie jezeli bym sie zdecydowal na ta droge i czy mozna tam tez kupic odrazu winiete na Węgry?. Dziekuje z gory za odpowiedz i pozdrawiam.

P.S
jezeli ktos chce sie przyłaczyc do jazdy, wiadomo w kupie siła :) :D

Przed sama granica w Chyznym są przynajmniej dwa punkty z winietami , jechalam tamtędy tydzień temu i widziałam. Niestety nie wiem po ile bo tylko przejechalismy.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Gdzie konkretnie kupić winietę - strona 45
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone