Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie konkretnie kupić winietę

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Drut
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Drut » 20.05.2015 20:03

Ok. dzięki za info
Sol-Wagon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sol-Wagon » 20.05.2015 21:31

przekraczając to przejście od strony Austrii można kupić winietę słowacką, a czy jadąc w drugą stronę można kupić bez problemu austriacką?
https://goo.gl/maps/yhMAL
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 20.05.2015 21:37

Nie jechałem nigdy tą trasą, ale jak sobie powiększysz Twoją mapkę to Ci się pokaże info o sklepie OAMTC. Więc na 100% winietę można tam kupić https://goo.gl/maps/Ke6kG

A z tej strony możemy się dowiedzieć że jest otwarte 24h. Można kupić winiety na A, SLO, Cz, Sk i pełno innych rzeczy :oczko_usmiech: :mrgreen:

http://www.oeamtc.at/portal/grenzueberg ... c2VhcmNoPQ
Ostatnio edytowano 20.05.2015 21:40 przez dids76, łącznie edytowano 2 razy
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.05.2015 21:39

Można, można,
jest tam możliwość kupić winietę na 100% :!: :D :D

Jechałem tam z dziesięć razy i zawsze widziałem ludzi, którzy kupowali tam winiety
slawekkg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawekkg » 20.05.2015 21:42

a przed Austia od strony Niemiec moze wie ktos gdzie kupic viniete, bo z tego co widze to wszyscy od Slowacji lub Czech smigaja do CRO
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.05.2015 22:08

Kupisz bez problemu na stacjach benzynowych w Bawarii przy autostradzie :!:

Ja raz kupowałem poniżej Monachium, sprzedawca okazał się Polakiem :wink:

Mają na 100%, nie tylko austriackie, ale i słoweńskie
slawekkg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawekkg » 21.05.2015 10:49

Lednice napisał(a):Kupisz bez problemu na stacjach benzynowych w Bawarii przy autostradzie :!:

Ja raz kupowałem poniżej Monachium, sprzedawca okazał się Polakiem :wink:

Mają na 100%, nie tylko austriackie, ale i słoweńskie

Dzieki za odpowiedz, slowenska nie potrzebna bo w planach objazd, a austriacka sie poszuka. Jade pierwszy raz dlatego kazda wskazowka bedzie uzyteczna. Pozrawiam :lol:
vtec11
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) vtec11 » 22.05.2015 23:06

Jakby ktoś planował zakup przez tollticets
Zakup poniedziałek przepłacone 2,2 euro (wysyłka) dostawa ten sam tydzień piątek polecony do rąk własnych.
Szczerze polecam
Gatess
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gatess » 23.05.2015 06:13

Tez własnie kupiłem winiety na tollticets - płacilem mastercard walutowa euro nie pobiera zadnej prowizji, sciaglo mi tyle euro co miałem zapłacic (karta tmobile alior), za te 2.50 ojro moim zdaniem warto - zawsze to z 30 min mniej na postoje i naklejanie winiet
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.05.2015 06:49

Gatess napisał(a):Tez własnie kupiłem winiety na tollticets - płacilem mastercard walutowa euro nie pobiera zadnej prowizji, sciaglo mi tyle euro co miałem zapłacic (karta tmobile alior), za te 2.50 ojro moim zdaniem warto - zawsze to z 30 min mniej na postoje i naklejanie winiet

30 minut zajmuje kupno i naklejanie winietek :?: :roll:
Mi zajmuje to kilka minut :wink:
A postoje i tak trzeba robić :!: :D
Ale faktycznie oferta tolltickets jest ciekawa 8)
Crocodyl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crocodyl » 23.05.2015 07:35

Lednice napisał(a):Ale faktycznie oferta tolltickets jest ciekawa

Bardzo ciekawa i korzystna. Ja w tym roku zdradzam PZMTravel :wink: i kupuje właśnie na tolltickets. 2,6 E za polecony to jedyny dodatkowy koszt za spokój i wygodę. A postoje swoją drogą.
Lechoo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lechoo » 23.05.2015 08:39

Rożnica między tolltickets, a pzm to około 70zł na korzyść tolltickets przy zakupie kompletu ze Słowenią. Bez Słowenii to 50zł taniej ;)
Crocodyl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crocodyl » 23.05.2015 11:06

Lechoo napisał(a):Rożnica między tolltickets, a pzm to około 70zł na korzyść tolltickets przy zakupie kompletu ze Słowenią

To jest właśnie moja wersja. Kupowałem na PZM Travel z lenistwa, przymykając oko na lichwe jaka jest u nich. W tym roku powiedziałem Stop i skierowałem swe kroki na "germańską" stronę tolltickets. Wrócę do PZM jak zmądrzeją, bo lubię kupić winiety jeszcze przed wyjazdem i nie stać w kolejkach itp. szczególnie że jadę w tzw. wysokim sezonie. A te 70 PLN to wykorzystam na zakup "wieczorowego pakietu startowego" w na dwa dni 8)
Gatess
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gatess » 23.05.2015 11:57

Lednice napisał(a):
Gatess napisał(a):Tez własnie kupiłem winiety na tollticets - płacilem mastercard walutowa euro nie pobiera zadnej prowizji, sciaglo mi tyle euro co miałem zapłacic (karta tmobile alior), za te 2.50 ojro moim zdaniem warto - zawsze to z 30 min mniej na postoje i naklejanie winiet

30 minut zajmuje kupno i naklejanie winietek :?: :roll:
Mi zajmuje to kilka minut :wink:
A postoje i tak trzeba robić :!: :D
Ale faktycznie oferta tolltickets jest ciekawa 8)

Wierz mi stanie w 2 kasach po winiete plus naklejanie plus zjazd z trasy zajmie 30 min, a odpoczynek wole zaplanować po swojemu :P
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.05.2015 12:27

Jak się ma pecha i jest duża kolejka do kasy na stacji benzynowej, to się straci z 5 minut 8)
Razem z 10 :wink:
Czynność przyklejenia winietki zajmuje 1 minutę 8)

Ale rozumiem, że się nie chce kupować po drodze 8)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Gdzie konkretnie kupić winietę - strona 37
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone