Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie konkretnie kupić winietę

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.05.2015 17:02

Na 100% na stacji benzynowej w Wilfersdorf sprzedają winiety :!:
Sam kupowałem :!:
Nie wiem, kto pisał coś innego :roll:
Stacja jest całodobowa :!:

Wcześniej kupisz winietę w budce na granicy w Drasenhofen, na stacjach benzynowych, np. w Poysdorf :!:

Jak pojedziesz przez Breclav i Reinthal, to w Austrii kupisz winietę dopiero w Wilfersdorf :!:
Droga z Breclav jest bezpłatna, bo to jest zwykła droga, a winiety są za autostrady i ekspresówki :!:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 20.05.2015 17:02

Drut napisał(a):Witam
Mam pytanie do dotyczące zakupu winiety w miejscowości Wielfersdorf stacja OMV: w innym poście wyczytałem że już na tej stacji niemożna kupić winiety, czy możecie to potwierdzić? Jeśli tak jest to gdzie jeszcze można kupić przed płatnymi odcinkami? A drugie pytanie droga z Breclaw przez Reintal do Wielfersdorf jest chyba bezpłatna z tego co wyczytałem ?

Ta droga jest bezpłatna.
W lutym kupowałem na tej stacji winietę.
Drut
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Drut » 20.05.2015 18:03

Dziękuje za odp czyli komuś się chyba coś pomieszało tylko nie pamiętam kto to pisał ale dziękuję za sprostowanie
Michał233
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Michał233 » 20.05.2015 18:18

Gdzie zamierzasz kupować winiety?
Drut
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Drut » 20.05.2015 18:24

Czeską na Shelu w Boguminie chyba że pojadę przez Boboszów ale sam jeszcze niewiem a AUS - na OMV Wielfersdorf
Drut
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Drut » 20.05.2015 18:34

Jadę z Poznania przez Wrocław - A1 do Gorzyczki - Olomuniec - Brno - Breclaw - Wiedeń itd, a co zła trasa? jade pierwszy raz więc jak by co za poradę bedę wdzięczny
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 20.05.2015 18:37

Drut napisał(a):Jadę z Poznania przez Wrocław - A1 do Gorzyczki - Olomuniec - Brno - Breclaw - Wiedeń itd, a co zła trasa? jade pierwszy raz więc jak by co za poradę bedę wdzięczny

wydzielone-z-faq-dojazd-z-zachodniej-polski-do-chorwacji-t32834-1830.html
Miłej lektury :mrgreen:
Drut
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Drut » 20.05.2015 18:41

Czytałem ten post
Michał233
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Michał233 » 20.05.2015 18:43

A ile Ci wyszło kilometrów z Poznania do miejscowości końcowej?
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 20.05.2015 18:52

Drut napisał(a):Czytałem ten post

Tam jest cały wątek a nie jeden post :)
Nie wiem jak tam z drogą z Poznania do Wrocka ale moim zdaniem A1 to teraz najlepsza droga do Cro jeśli ktoś mieszka w jej zasięgu.
Drut
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Drut » 20.05.2015 18:53

około 1400 km okolice Makarskiej
Drut
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Drut » 20.05.2015 18:56

ok mój błąd tzn cały wątek
Z Poznania do Wrocka może być bywało gorzej a co do A1 to obawiam się korków w sobotnie popołudnie, poza tym winnym wątku czytałem że w tym czasie ma tam być jakiś remont na odcinku od Wrocka
crodream
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) crodream » 20.05.2015 19:36

Drut napisał(a):Witam
Mam pytanie do dotyczące zakupu winiety w miejscowości Wielfersdorf stacja OMV: w innym poście wyczytałem że już na tej stacji niemożna kupić winiety, czy możecie to potwierdzić? Jeśli tak jest to gdzie jeszcze można kupić przed płatnymi odcinkami? A drugie pytanie droga z Breclaw przez Reintal do Wielfersdorf jest chyba bezpłatna z tego co wyczytałem ?

W Wielfersdorf kupowałem 3 tygodnie temu, zapłacisz kartą, stacja czynna całą dobę więc nic się nie zmieniło. Ceny paliwa na tej stacji już się praktycznie wyrównały z autostradowymi (15 maja Diesel 1,24E). Ktoś pisał wcześniej, że można na niej również kupić winietę na Słowenię - ale nie mieli. Słowenię (jak komuś potrzebna) bez problemu można kupić na Shellu za Grazem: Shell Tankstelle Autobahnraststation Gralla, Am Rastplatz 2, 8431 Gralla :papa:
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 20.05.2015 19:38

crodream napisał(a): Ktoś pisał wcześniej, że można na niej również kupić winietę na Słowenię - ale nie mieli. Słowenię (jak komuś potrzebna) bez problemu można kupić na Shellu za Grazem: Shell Tankstelle Autobahnraststation Gralla, Am Rastplatz 2, 8431 Gralla :papa:

Ja pisałem że można kupić, co najmniej można było kupić gdy jechałem tam ostatnio :wink:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 20.05.2015 19:39

Drut napisał(a):ok mój błąd tzn cały wątek
Z Poznania do Wrocka może być bywało gorzej a co do A1 to obawiam się korków w sobotnie popołudnie, poza tym winnym wątku czytałem że w tym czasie ma tam być jakiś remont na odcinku od Wrocka

Ja lecę z Warsiawki i nigdy na A1 nie miałem korka. Dobrze się jedzie.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Gdzie konkretnie kupić winietę - strona 36
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone