Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie konkretnie kupić winietę

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.03.2015 08:25

dids76 napisał(a):Ostatnia stacja w Pl to MOP Mszana w tym miejscu:
http://goo.gl/maps/rebTm Na Google SV jeszcze tam jest pole, ale uwierz na słowo, stacja już stoi :oczko_usmiech: :mrgreen:
Winiety też można tam kupić (płatność tylko gotówką!!), tutaj cennik:
czechy-austria-ceny-winiet-na-2013-t39684-375.html

Można też kupić na Shellu już po czeskiej stronie:
http://goo.gl/maps/4eyL3
Tu można płacić kartą, tylko nie wiem po ile jest tutaj Austriacka.
Austriacka najlepiej kupić już w samej Austrii np. w m. Wilfersdorf przy drodze B7, na całodobowej stacji OMV.
http://goo.gl/maps/9684o
Winiety tam są w cenach nominalnych (Słoweńskie też) i można płacić kartą :oczko_usmiech: :mrgreen:

Przez roztargnienie kupiłam na tym Shellu w lutym tego roku oprócz czeskiej także winietkę austriacką :oops: (zamiast jak zwykle w Austrii) niestety,tak jak się spodziewałam Czesi zdzierają-transakcja na karcie po przeliczeniu wyniosła prawie 3 euro drożej niż w Austrii,tak że jak najbardziej polecam zakup austriackiej winietki w Austrii
wielbiciel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wielbiciel » 30.03.2015 11:10

Winiety można też kupić w budce na terenie MOP Wieszowa (A1 Autostrada Bursztynowa).
Jest tam stacja Orlen oraz KFC, miejsce charakterystyczne za węzłem Zabrze-Pólnoc z wsokim "witaczem". To pierwsze miejsce na A1 gdzie można kupić winiety - ceny jak na MOP Mszana.
https://www.google.pl/maps/@50.3715934,18.7302739,15z
Na Street View jeszcze nie widać stacji ani kfc.
Następne jest na MOP Rowień Zachód i oczywiście MOP Mszana, ale o tym było.
Chorwatak145
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Chorwatak145 » 07.04.2015 14:25

Ile teraz kosztuje winieta ?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.04.2015 15:02

Chorwatak145 napisał(a):Ile teraz kosztuje winieta ?

Ja mogę swoje stare oddać za darmo :wink: Jeszcze mam na szybie czeską i austriacką

Ściąga z cenami :
http://www.dalnicni-znamky.com/pl/
kazow
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kazow » 07.04.2015 16:10

widze ze Lednice ma dzisiaj dobry humor :)

a moze koledze Chorwatak google wylaczyli i nie potrafi znalezc? :) trzeba czlowiekowi pomagac
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 07.04.2015 17:38

Ale która, na Czechy, Austrię, Słowację, Węgry czy Słowenię :roll: :oczko_usmiech: :mrgreen:
wtopek
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) wtopek » 07.04.2015 17:56

google nie gryzie :mrgreen:
pitheron
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) pitheron » 11.04.2015 21:20

Czy ktoś kupował winiete w Mistelbach? Prawdopodobnie będę chciał objechać Poysdorf przez Laa an der Thaya, ale wtedy omijam też Wilfersodrf niestety. Będę wdzięczny za konkretny namiar. OMV tam nie mają.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.04.2015 21:55

Nie tankowałem tam i nie kupowałem winiety, ale są tam stacje benzynowe, Jet, BP, Shell
Przeważnie są czynne do 22
http://www.oeffnungszeitenbuch.de/suche ... lle-1.html

Chyba lepiej kupić wcześniej w Laa an der Thaya. Tam też są stacje benzynowe, też przeważnie czynne do 22
Jest Mobil i Eni
http://www.oeffnungszeitenbuch.de/suche ... lle-1.html

Jak wszędzie będzie pozamykane, bo pojedziesz w nocy,
to z Mistelbach pojedź drogą nr 40 do Wilfersdorf i zatankuj tam 8)

Ale w nocy nie ma korków w Poysdorf, więc nie ma sensu jechać przez Laa an der Thaya :wink:

W dzień też przeważnie nie ma tragedii w Poysdorf, traci się 5-10 minut
pitheron
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) pitheron » 12.04.2015 20:58

Dzieki :-)

Z obliczeń wychodzi, że Poysdorf będę w razie czego przejeżdżał około 21+. Nie wiem czy to się kwalifikuje jako przejazd nocny bezkorkowy? :-)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.04.2015 21:19

O tej porze nie powinno być korków :!: :D

Korki są w ciągu dnia, kiedy do aut turystów i tirów
dochodzą auta miejscowych Austriaków jadących do pracy, z pracy, na zakupy
pitheron
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) pitheron » 12.04.2015 21:26

No to myślę, że jednak będzie Poysdorf.

Jeszcze raz dzięki :-)
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 12.04.2015 22:09

Przez ostatnie 2 lata jadąc do Cro przez Poysdorf nie trafiliśmy na korek, było to w soboty (1x lipiec ok. południa, 2x sierpień po południu) W przeciwnym kierunku w tym samym czasie jednak korek był dość długi. Na powrocie też jakoś się nam udało - piątek koło 14ej.
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 13.04.2015 08:41

croktoś napisał(a):... jak najbardziej polecam zakup austriackiej winietki w Austrii

Czeskiej w Czechach itd ale to taka raczej oczywista oczywistość :)

Wracając z HR od strony Zagrzebia przez kawałek Słowenii zaraz po przekroczeniu granicy HR-SLO jest budynek min z winietami. Tam płacąc chyba gotówką kupowałem winietę na A w nominalnej cenie
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 13.04.2015 08:58

Dzisiaj na BP w Raciborzu zauważyłem baner reklamowy że w sprzedaży są winiety na Czechy, Austrię i Słowację. Podejdę wieczorem spytać w jakich cenach :oczko_usmiech: :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Gdzie konkretnie kupić winietę - strona 29
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone