Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie konkretnie kupić winietę

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
eresen
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) eresen » 12.07.2023 21:27

Hej. Wjeżdżając od Letenye, ENC kupić można dopiero w Varazdin?
lukaszek_b
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukaszek_b » 12.07.2023 21:39

Polecam wszystkim zakup winiet na pzm travel wystarczy wyklinać na stronie.. niestety nie mogę dać linka

Jako że kupiłem tak rok temu szybko i sprawnie po kilku minutach miałem potw na @
Poza tym kontakt też możliwy telefoniczny i co najważniejsze winiety na Austrię bez karencji.

Jeżeli dobrze pamiętam to chyba doliczaja 2 zł do winiety porównując z zakupem online w danym kraju.
endryu
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) endryu » 12.07.2023 22:37

lukaszek_b napisał(a):Polecam wszystkim zakup winiet na pzm travel wystarczy wyklinać na stronie.. niestety nie mogę dać linka

Jako że kupiłem tak rok temu szybko i sprawnie po kilku minutach miałem potw na @
Poza tym kontakt też możliwy telefoniczny i co najważniejsze winiety na Austrię bez karencji.

Jeżeli dobrze pamiętam to chyba doliczaja 2 zł do winiety porównując z zakupem online w danym kraju.

Na takie żarty cromaniacy się nie nabierają :!: Przelicz jeszcze raz i dodaj do tych 2zł.
robertpeti
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) robertpeti » 12.07.2023 22:54

2 zl ha ha, a ile kosztowala winieta na Austrie na ich stronie? Oryginal kosztuje na stronie asfinag 9.90 euro za tydzien cz tez dziesiec dni.
stachan
Koordynator forum

Nieprzeczytany postnapisał(a) stachan » 13.07.2023 06:12

lukaszek_b napisał(a):Jeżeli dobrze pamiętam to chyba doliczaja 2 zł do winiety porównując z zakupem online w danym kraju.

O matko... To chyba jednak nie chodzi PZM :?

Ich oferta "promocyjna":

Zestaw - winieta Austria 10 dni + winieta Czechy 10dni + winieta Słowenia 1mc kat 2B

Tylko 508 zł 8-O

Osobno kupione:

Słowenia 2B - winietka 1 miesiąc.

Tylko 357 złotych

Czechy - opłata 30dniowa

Tylko 110 złotych

Austria - opłata 10dniowa

Tylko 69 złotych

Moje winiety kosztowałyby w PZM tylko (?) 357 + 110 + 69 + 69 = 605 złotych

Kupując bezpośrednio zapłaciłem 440 koron (79,2) i 51,8 euro (230,51) = razem 309,71

W PZM przepłaciłbym 295,29 :evil: :evil: :evil:

To jest przegięcie totalne. Zrozumiałbym 15% marży za usługę, ale prawie 100% przebitki, to w mojej ocenie po prostu nieuczciwa oferta. Oczywiście nikt nie zmusza, ale...
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 13.07.2023 06:20

... ale zastanawia fakt pytania tych bzdur przez lukaszek_b.
Ma w tym jakiś biznes ?
marecky81
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) marecky81 » 13.07.2023 06:23

lukaszek_b napisał(a):Polecam wszystkim zakup winiet na pzm travel wystarczy wyklinać na stronie.. niestety nie mogę dać linka

Wymień przynajmniej jeden plus kupna winiet od PZM, Łukaszku.
empire13
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) empire13 » 13.07.2023 06:26

lukaszek_b napisał(a):Polecam wszystkim zakup winiet na pzm travel wystarczy wyklinać na stronie..

Brzmi jak reklama

No chyba nie.
Porównanie cen na stronie pzm vs bezpośrednio dla aut do 3,5 tony
Austria 10 dni - 69zl - 43,85zl
Czechy 30 dni - 110zl - 81,88zl
Słowacja 30 dni - 97,50zl - 75,30zl
Węgry 30 dni - 142zl - 110,44zl
Słowenia 7 dni - 94zl - 70,88zl

Kurs wg revoluta z teraz, liczone na szybko
marekkowalak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekkowalak » 13.07.2023 12:21

A wystarczyło wejść tutaj w ten wątek na forum, chwila czytania i nie dałbyś się zrobić na kasę cwaniaczkom z PZM. Byłbyś kilka stówek do przodu i nie wypisywałbyś takich bzdetów.
grzess69
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) grzess69 » 13.07.2023 12:41

Wszyscy piszą o kupowaniu winiet przez internet.

A ja mam pytanie czy jadąc przez Zwardoń -> Słowacja i Węgry kupię winiety na ostatniej stacji benzynowej w Zwardoniu właśnie na Słowację i Węgry?

Czy tylko na Słowację, a Węgry dopiero w pobliżu granicy węgierskiej?

I jeszcze jedno jaką marżę doliczają na takiej stacji?

Jeżeli zdublowałem temat to przepraszam...
marecky81
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) marecky81 » 13.07.2023 12:55

grzess69 napisał(a):Wszyscy piszą o kupowaniu winiet przez internet.

A ja mam pytanie czy jadąc przez Zwardoń -> Słowacja i Węgry kupię winiety na ostatniej stacji benzynowej w Zwardoniu właśnie na Słowację i Węgry?

Zakładam, że na stacji jest dostęp do wifi albo sieci komórkowej, więc bez problemu powinieneś kupić winiety.
marekkowalak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekkowalak » 13.07.2023 14:26

grzess69 napisał(a):Wszyscy piszą o kupowaniu winiet przez internet.

Czy jeszcze kupisz, nie jestem pewien. Za to na pewno przepłacisz za taką winietę podobnie jak w PZM.

Jeśli już (nie wiem czemu) upierasz się, żeby nie kupować przez internet, to przynajmniej nie daj się doić i kup już po przejechaniu granicy, w normalnej cenie.
marecky81
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) marecky81 » 13.07.2023 18:14

Ale i tak wszystko sprowadzi się do kupna przez internet, bo pracownik stacji będzie musiał wprowadzić dane samochodu do tych samych okienek, które można samemu wypełnić siedząc spokojnie w domu przy kompie czy w samochodzie w telefonie. No i dokonać przelewu z karty kupującego winietę, bo przecież nie z konta stacji benzynowej. Jak widać niektórzy są chętni do lekkiego podawania swoich danych finansowych pracownikom stacji benzynowych.
lukaszek_b
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukaszek_b » 13.07.2023 21:02

Fakt macie rację, 20zl na winiecie zarabiają, rok temu kupowałem na szybko i wygodnie. Stąd impuls polecenia...wygody.
Jak kupić na ichniejszych stronach winiety i bez karencji na Austrię?
Koenig
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Koenig » 13.07.2023 21:13

Tu masz wszystko
oplaty-za-autostrady-i-drogi-ekspresowe-t17828.html#p249563

Właśnie przed chwilą kupowałem winiety CZ,AT,SLO - koszt łącznie 179,58zł - płaciłem PayPalem i Google Pay. CZ,AT na 10 dni, SLO na 7, bo nad powrotną drogą się jeszcze zastanawiam i chyba pojadę objazdem.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Gdzie konkretnie kupić winietę - strona 277
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone