Macieywr napisał(a):Zbigniew74 napisał(a):Macieywr napisał(a):piotrulex napisał(a):Macieywr napisał(a):...
Chciałbym zakupić winiety online. Wiem na których stronach można je zakupić, ale czy za te winiety można zapłacić przelewem ? Czy tylko kartą kredytową ? Chciałbym dokonać płatności przelewem, coś co najwięcej mi mówi to PayPal, ale nadal nie wiem czy klikając tą opcję, będę miał możliwość płatności przez bank, czy muszę znowu gdzieś otwierać jakieś dodatkowe konta do zasilenia ?
Zakupiłem już winietę czeską, pokazał mi się komunikat żeby zrobić przelew i żeby przeliczyć korony czeskie na euro po aktualnym kursie. Ale jakim kursie ? Kursie w moim banku, średnim kursie czy kursie w banku do którego wysyłam ?
Z chęcią się podszkolę i poczytam pojawiające się odpowiedzi. PayPal mam i ogarniam, ale jak na razie tylko w złotówkach miałem transakcje. Mam tylko konto złotówkowe i nie mam bladego pojęcia jak płacić za te winiety online, gdy ich cena jest w euro czy koronach
Założyłem tego PayPal'a i dodałem euro jako walutę podstawową. Przelałem tam z rachunku w EUR w mBank środki na winietę. Zobaczę jutro czy będzie widać i czy da radę tak zapłacić. W PayPal powiązałem jeszcze rachunek wielowalutowy w EUR, ale na to się chyba trochę dłużej czeka.
Na stronie Słoweńskiej można zapłacić przelewem, ale 4dni robocze wstecz - spóźniłem się o 1 dzień.
Za winietę Czeską zapłaciłem przelewem trochę więcej - w piątek powinni mieć środki na koncie, a mam czas do niedzieli, więc w niedzielę/poniedziałek powinienem mieć też jakąś odpowiedź czy opłacona czy nie. Najwyżej jak się nie uda to zakupię na granicy.
Najgorzej z winietą Austriacką - tam widzę możliwość płatności tylko kartą albo PayPal. Ewentualnie jakieś dziwne formy płatności które pierwszy raz widzę na oczy No zobaczymy jutro, może się uda
Czemu się boicie płacić kartą? Zwykła bankomatowa wystarczy i tak przychodzi SMS żeby potwierdzić kod. Tak samo jak przelew, przy przelewie dodatkowo masz opłatę za przelew.
A można zwykłą kartą ? Bo piszą, że musi być kredytowa...
Można