kopson napisał(a):Ponawiam pytanie: czy nadal można kupić "fizyczną" winietę na Węgry na parkingu Rajka (przejście słowacko-węgierskie)? W zeszłym roku "sklepik" z winietami był nieczynny na przełomie czerw-lip.
kopson napisał(a):może ktoś jechał tamtędy ostatnio lub wkrótce pojedzie przez to przejście i będzie mógł to sprawdzić?
ja nie jestem przeciwnikiem elektronicznych winiet (kupiłem w ten sposób winietę na SK) ale nie podoba mi się zupełnie węgierska strona internetowa z winietami (matrica.hu). Nie dość że nie jest tłumaczona na polski, to z tego co widzę, wymagają tam podania wielu danych osobowych wraz danymi karty bankowej, a ja chcę tego uniknąć. Słowacy zrobili to wzorowo: ilość danych ograniczona do minimum, możliwość zapłaty przelewem, strona po polsku.
Andrzej3777 napisał(a):Witam.mam pytanie czy po zakupie Węgierskiej winety jest możliwa zmiana nr.rej.samochodu?Niestety przy zakupie przez pomyłkę podałem nr auta którego już nie posiadam.
marekkowalak napisał(a):Andrzej3777 napisał(a):Witam.mam pytanie czy po zakupie Węgierskiej winety jest możliwa zmiana nr.rej.samochodu?Niestety przy zakupie przez pomyłkę podałem nr auta którego już nie posiadam.
Raczej nie.
W regulaminie jest zapis o błędzie dotyczącym maks. 3 pozycji (liter lub cyfr), a przypuszczam, że u ciebie zmieniło się więcej.
W dodatku jest to obłożone karą administracyjną 1,470 forintów.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi