Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie konkretnie kupić winietę

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
robertms
Cromaniak
Re: Trasa przez Słowację, Węgry [ POMOC ]

Nieprzeczytany postnapisał(a) robertms » 03.06.2022 14:30

migchel napisał(a):na tej stronie wegierkiej do rejestracji zeby kupic winiete chca zip code ( czyli kod pocztowy miasta ? ) ale caly czas pokazuje blad , kody pl sa 5 cyfrowe , oni pozwalaja wpisac tylko 4 cyfry , bez sensu co robicie ? pomilacie ktoras cyfre czy co ? zeby pozniej z danymi bylo ok ? Liter polskich w imieniu i nazwisku tez nie chce przyjac .

W ktorym miejscu to jest?

Pamietam country code PL-Poland i license number (czy jakos tak) - rejestracja (piszesz bez spacji).

Kupujesz tutaj?: https://ematrica.nemzetiutdij.hu/
pawers
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawers » 03.06.2022 14:44

migchel napisał(a):na tej stronie wegierkiej do rejestracji zeby kupic winiete chca zip code ( czyli kod pocztowy miasta ? ) ale caly czas pokazuje blad , kody pl sa 5 cyfrowe , oni pozwalaja wpisac tylko 4 cyfry , bez sensu co robicie ? pomilacie ktoras cyfre czy co ? zeby pozniej z danymi bylo ok ? Liter polskich w imieniu i nazwisku tez nie chce przyjac .

Nic takiego nie widziałem, na jakiej stronie kupujesz winiete?
Ta jest oficjalna: https://ematrica.nemzetiutdij.hu/
migchel
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) migchel » 03.06.2022 14:47

[[/img]
robertms napisał(a):

W ktorym miejscu to jest?

Pamietam country code PL-Poland i license number (czy jakos tak) - rejestracja (piszesz bez spacji).

Kupujesz tutaj?: https://ematrica.nemzetiutdij.hu/
Załączniki:
kod wegry.png
pawers
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawers » 03.06.2022 15:12

Wpisujesz normalny kod pocztowy 00-000
bykman
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bykman » 03.06.2022 15:12

niuniek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) niuniek » 03.06.2022 15:13

Gdzie Ty jesteś, kolego??? Miałeś podaną stronę, gdzie nie trzeba przewalutowywać. Tyle odpowiedzi dostajesz i nie wyciągasz wniosków.
migchel
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) migchel » 03.06.2022 15:21

https://ematrica.nemzetiutdij.hu/customers/regisztracio
tak na tej stronie gdzie byla polecana bez posrednikow ,
nie pozwala wpisac , ani 5 cyfrowego bez spacji , ani 5 cyfrowego z spacja , pokazuje blad i daje podpowiedz ( ze ma byc np 9999)
4 cyfrowy :/

taka informacja caly czas sie "Error. Invalid ZIP (9999)"
niuniek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) niuniek » 03.06.2022 15:33

Wpisz język angielski, kod kraju wybierz polski i wpisz swój numer rejestracyjny bez spacji
robertms
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) robertms » 03.06.2022 19:58

niuniek napisał(a):Wpisz język angielski, kod kraju wybierz polski i wpisz swój numer rejestracyjny bez spacji

Dokladnie, @migchel nie 'kombinuj' - 10 dni: 3820 HUF / m-c: 5210 HUF - przeliczy Ci bank po życioweym kursie bez zadnych zip-code-ów... :)
qra69
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) qra69 » 03.06.2022 20:09

migchel napisał(a):na tej stronie wegierkiej do rejestracji zeby kupic winiete chca zip code ( czyli kod pocztowy miasta ? ) ale caly czas pokazuje blad , kody pl sa 5 cyfrowe , oni pozwalaja wpisac tylko 4 cyfry , bez sensu co robicie ? pomilacie ktoras cyfre czy co ? zeby pozniej z danymi bylo ok ? Liter polskich w imieniu i nazwisku tez nie chce przyjac

nie potrzeba żadnego zip code, tu masz oficjalną węgierską stronę https://ematrica.nemzetiutdij.hu/. Zawsze tu kupuję. Dziś kupowałem miesięczną na Węgry - 61,15zł (Revolut)
migchel
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) migchel » 03.06.2022 21:01

Panowie , nic nie jest kombinowane , zamiawiam przez stronę którą polecaliście , oficjalną węgierską .
Ale najpierw trzeba sie tam zarejestrowac , zeby mozna sie bylo zalogowac i dokonac zakupu , ugrzęzłem wtedy przy zip code ( to jest kod miasta , nie chcialo mi pozwolic wpisac XX-XXX tak jak jest w pl ( przynajmniej kilkanascie razy )tylko caly czas widnial blad ze trzeba skrocic do 4 cyfr . Dziwne , nie wiem czy to byl jakis blad u nich . Pozniej zmienilem przeglarke i tam kod miasta pocztowy wszedl normalnie jako 5 cyfrowy. Takze przeszło i jest ok .

Może Wy mieliscie juz tam konta wiec wtedy omineliscie dzis rejestracje i zip cody 8)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 03.06.2022 21:08

Czyli pomogła zmiana przeglądarki.
Na przyszłość nie dubluj postów w różnych wątkach. :idea:
Chris_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Chris_M » 03.06.2022 22:10

migchel napisał(a):Panowie , nic nie jest kombinowane , zamiawiam przez stronę którą polecaliście , oficjalną węgierską .
Ale najpierw trzeba sie tam zarejestrowac , zeby mozna sie bylo zalogowac i dokonac zakupu , ugrzęzłem wtedy przy zip code ( to jest kod miasta , nie chcialo mi pozwolic wpisac XX-XXX tak jak jest w pl ( przynajmniej kilkanascie razy )tylko caly czas widnial blad ze trzeba skrocic do 4 cyfr . Dziwne , nie wiem czy to byl jakis blad u nich . Pozniej zmienilem przeglarke i tam kod miasta pocztowy wszedl normalnie jako 5 cyfrowy. Takze przeszło i jest ok .

Może Wy mieliscie juz tam konta wiec wtedy omineliscie dzis rejestracje i zip cody 8)

Podczas zakładania konta trzeba w dwóch miejscach wpisać "Lengyelorszag"!
Przypuszczam, że za pierwszym razem "Lengyelorszag" wybrałeś tylko jako miejsce rejestracji pojazdu, natomiast jako miejsca zamieszkania nie wybrałeś kraju "Lengyelorszag", tylko pozostawiłeś domyślny "Magyarorszag".
mietas69
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mietas69 » 07.06.2022 07:05

Witam jak byłem zarejestrowany w tamtym roku na e matrice i zapomniałem hasła to mogę założyć nowe konto czy nie
stachan
Koordynator forum

Nieprzeczytany postnapisał(a) stachan » 07.06.2022 07:55

W oknie do logowania kliknij link o treści:

Elfelejtette a jelszavát?
Törölt regisztráció aktiválása

Aby łatwiej nawigować użyj przeglądarki Chrome lub innej z wbudowanym translatorem :idea:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Gdzie konkretnie kupić winietę - strona 259
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone