Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie konkretnie kupić winietę

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 17.08.2021 21:34

juveadamo napisał(a):Jest możliwość sprawdzenia ważności winiety na Słowacji i Węgrzech ? Będę jechał busem z wypożyczalni i prawdopodobnie winieta będzie ale chciałbym się upewnić na sto procent żeby później nie było niespodzianki.
Dziękuję

W cenie wypożyczenia auta będziesz miał elektroniczne winiety słowackie i węgierskie :?: :?:
naszastruga
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) naszastruga » 17.08.2021 21:35

juveadamo napisał(a):Jest możliwość sprawdzenia ważności winiety na Słowacji i Węgrzech ? Będę jechał busem z wypożyczalni i prawdopodobnie winieta będzie ale chciałbym się upewnić na sto procent żeby później nie było niespodzianki.
Dziękuję

Niech Ci wypożyczalnia przyśle mailem potwierdzenie zakupu winiety.
juveadamo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) juveadamo » 17.08.2021 21:44

Niestety nie w cenie. Widocznie poprzedni wynajmujący również jechali do Chorwacji i wykupili winietę bo jak chciałem kupić to piszę, że winieta opłacona. Na enzamka znalazłem i sprawdziłem, że winieta jest ważna do 29 sierpnia. Nie mogę tylko znaleźć jak sprawdzić winietę Węgierską.
SebastianM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SebastianM » 18.08.2021 09:49

14€ kosztuje miesięczna, kup i po problemie.
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 18.08.2021 09:55

juveadamo napisał(a):Niestety nie w cenie. Widocznie poprzedni wynajmujący również jechali do Chorwacji i wykupili winietę bo jak chciałem kupić to piszę, że winieta opłacona. Na enzamka znalazłem i sprawdziłem, że winieta jest ważna do 29 sierpnia. Nie mogę tylko znaleźć jak sprawdzić winietę Węgierską.

Węgierskiej raczej nie sprawdzisz bo aby ją kupić musisz się zalogować. Pogadaj z gościem od którego wynajmujesz, może poprzedni wynajmujący podeśle mu mailowe potwierdzenie zakupu winiety na HU.
Ps. Jeżeli słowacka jest do 19.0 to węgierska też będzie do tego terminu, bo raczej poprzedni wynajmujący obie wykupywał na miesiąc.
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 18.08.2021 10:06

SebastianM napisał(a):14€ kosztuje miesięczna, kup i po problemie.

No fakt, jaki jest problem w wydaniu niepotrzebnie około 65zł

W sumie żaden ...
SebastianM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SebastianM » 18.08.2021 10:11

piotrulex napisał(a):

W sumie żaden ...

Przy całościowym koszcie urlopu.....kropelka ;)
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 18.08.2021 10:35

SebastianM napisał(a):
piotrulex napisał(a):

W sumie żaden ...

Koszt żaden, ale kolega juveadamo pisze że chciał wykupić winietę a dostał informację że winieta jest opłacona. Najprawdopodobniej nie można na ten sam nr rej wykupić dwa razy winiety w tym samym terminie.
Ps. Jeżeli pojawia się informacja że winieta już opłacona to ja próbowałbym przesuwać datę początku ważności winiety do momentu aż będzie można ją kupić. Może okazać się że wystarczy winieta na 10 dni :papa:
vin
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) vin » 18.08.2021 10:40

Znalazłem cośs takiego - https://e-autopalyamatrica.hu/en/ervenyesseg-lekerdezes
co prawda to pośrednik, ale twierdzą, że obsługują wszystkich, więc może warto spróbować?
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 18.08.2021 10:48

SebastianM napisał(a):
piotrulex napisał(a):

W sumie żaden ...

Oczywiście, kropelka, jedna, druga, trzecia ...

Po co tankować zjeżdżając 500m z autostrady, aby taniej zatankować? Przecież to kropelka ...

Po co wypłacać z bankomatu bez prowizji? Przecież to tylko kropelka ...

Po co kombinować z winietami w nominalnej cenie, bo przecież można kupić w PZMot? Przecież to tylko kropelka ...

Po co nam Revolut czy inne tanie karty? Przecież to tylko kropelka ...

Każdy ma swoje "kropelki", ale płacenie za coś co już jest opłacone to brzmi wręcz dziwnie i jak widzisz jest technicznie niemożliwe ...
naszastruga
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) naszastruga » 18.08.2021 11:27

dids76 napisał(a):
juveadamo napisał(a):Niestety nie w cenie. Widocznie poprzedni wynajmujący również jechali do Chorwacji i wykupili winietę bo jak chciałem kupić to piszę, że winieta opłacona. Na enzamka znalazłem i sprawdziłem, że winieta jest ważna do 29 sierpnia. Nie mogę tylko znaleźć jak sprawdzić winietę Węgierską.

Węgierskiej raczej nie sprawdzisz bo aby ją kupić musisz się zalogować. Pogadaj z gościem od którego wynajmujesz, może poprzedni wynajmujący podeśle mu mailowe potwierdzenie zakupu winiety na HU.
Ps. Jeżeli słowacka jest do 19.0 to węgierska też będzie do tego terminu, bo raczej poprzedni wynajmujący obie wykupywał na miesiąc.

Można kupić węgierską i bez logowania.
juveadamo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) juveadamo » 18.08.2021 15:06

Dziękuję za pomoc. Udało się sprawdzić i winiety są ważne, węgierska do końca miesiąca.
Vella
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vella » 18.08.2021 19:01

zbig99 napisał(a):Pozostaje mi tylko zakup słoweńskiej winiety ale to zrobię na stacji Shell 19 km przed granicą AUT/SLO.

Dlaczego akurat na tej stacji? Widzę często tu wspominanej.
Zazwyczaj kupowaliśmy winiety na pierwszych stacjach zaraz PO przekroczeniu granicy. Ale akurat słoweńskie autostrady to ostatnie pięć lat omijaliśmy. Będzie jakiś problem z zakupem, że trzeba jeszcze w Austrii?
vin
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) vin » 18.08.2021 20:00

juveadamo napisał(a):Dziękuję za pomoc. Udało się sprawdzić i winiety są ważne, węgierska do końca miesiąca.

A napiszesz proszę, jak sprawdziłeś węgierską, dla potomności? :)
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 18.08.2021 20:32

Szybko, prosto i po sprawie. SK i H. Choć przy matricy strona oficjalna nie przyjmowała Visy debetowej.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Gdzie konkretnie kupić winietę - strona 253
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone