Slavko1974 napisał(a):Chyba za późno, wyjazd za kilka godzin.
Profeta napisał(a):Witam serdecznie doświadczonych Podróżników destynacji Chorwacja
CZECHY kupuję E - winietę na stronie?
edalnice . cz/pl/jak-ja-kupic/index.html#/trading_places
AUSTRIA kupuję E - winietę na stronie?
shop . asfinag . at/pl/maut-produkte/Elektroniczna-winieta/01-jahresvignette-pkw-2021/
Dziękuję za wsparcie,
pozdrawiam
zbig99 napisał(a):Crocodyl napisał(a):Stacją Shell przy samej autostradzie. Nie trzeba błądzić. Może nie jest to ostatnia stacją przed granicą ale z pewnością ostatni Shell. Znajdziesz na GM.
OK. Dziękuję. Namierzyłem tę stację przy samej autostradzie. Jest dokładnie 19 km przed granicą AUT/SLO.
maniek_wroc napisał(a):Winietę Austriacką kup online potwierdzenie będziesz miał za 5 minut tylko zaznacz że jesteś przedsiębiorcą:
https://shop.asfinag.at/pl/
A winietę na Słowenię kupisz na granicy
aro_40 napisał(a):Dla upewnienia się, w Austrii też już przechodzą na winietę elektroniczną? Sorry, ale nie śledzę tego na bieżąco, a jutro wyjeżdżam i wolę nie wtopić, że winieta przyjdzie mi za tydzień
Daniel_cichy napisał(a):Przepraszam za trywialne pytanie ale zaznaczenie "przedsiębiorca" nie wiąże się z żadnymi konsekwencjami prawnymi ze strony AU? (czyt. w przypadku kontroli)
Wiem, że jest to tak naprawdę tylko po to, żeby "ściągnąć" możliwość zwrotu/natychmiastowe otrzymanie, ułatwienie dla Przedsiębiorców tych przez duże P, którzy na codzień korzystają z autostrad w Austrii... ale czy tylko to?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi