Bravik napisał(a):Będzie ważna do północy 13 września. Dzień startowy tj. 15 sierpnia plus 29 następnych pełnych dni.
rafcioo napisał(a):Bravik napisał(a):Będzie ważna do północy 13 września. Dzień startowy tj. 15 sierpnia plus 29 następnych pełnych dni.
No właśnie ja nie rozumiem tego co jest napisane na stronie Dars.
"
Winieta 1-miesięczna obowiązuje od momentu zakupu do końca dnia o tym samym numerze w kolejnym miesiącu lub do końca ostatniego dnia w następnym miesiącu, jeśli numer ten nie dotyczy miesiąca w pytanie. Winieta tygodniowa jest ważna przez siedem kolejnych dni kalendarzowych od dnia wskazanego przez użytkownika przy zakupie winiety."
My jadąc do Cro przekraczamy 15 sierpnia Słowenię i wracamy 15 września.
Bravik napisał(a):No i wprowadziłem Cię w błąd. Zasugerowałem się winietą 7- dniową. Twoja ważna będzie do końca dnia 15 września. Sorry.
rafcioo napisał(a):Bravik napisał(a):No i wprowadziłem Cię w błąd. Zasugerowałem się winietą 7- dniową. Twoja ważna będzie do końca dnia 15 września. Sorry.
Luzik, nic się nie stało. Napisałem jeszcze maila do Dars żeby nie było niespodzianek. Fajnie bo myślałem że będę musiał dokupić dodatkową winietę na powrót.
Profeta napisał(a):Szanowni Państwo
Mam jeszcze pytanie do winiety kupowanej na tolltickets dla Słoweni.
Chciałem zakupić winietę na 30 dni. Start daty ważności początek sierpnia. Niestety podczas procesu zakupu nigdzie nie mogę znaleźć opcji ustawienia terminu ważności "od - do"
Z automatu ustawia mi datę ważności od dzisiaj ... masakra jakaś
Pomoże ktoś?
Dziękuję
Masterjam napisał(a):Będę przejeżdżał przez Austrie 17 sierpnia , i kupując online 10 dniową winietę , okres ważności to 17-28.08 tu jasne.
Aktywna będzie od 7 sierpnia przy zakupie dziś, z uwagi na okres zwrotu, ale co jeśli na przykład od 15 sierpnia wszystko "padnie" i zamkną granice, i nici z wyjazdu ? Winieta przepada bez możliwości odzyskania kasy ? To samo chyba z tymi na szybę , jakbym jednak chciał zamówić klasycznie do domu.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi