Efka19840 napisał(a):Witam.
Na Chorwację jedziemy 9 raz. Trasę znamy na pamięć. Ale z racji elektronicznych winiet w Czechach nie wiem gdzie je teraz można kupić. Na Czechy wjeżdżamy A1 ( Gorzyczki) . Czy dalej można kupić winietę na pierwszej stacji benzynowej?. Wiem że można kupić przez internet bez problemu ale w portfelu mam 1000 koron od zeszłego roku ( dla województwa śląskiego były rok temu zamknięte granice) . Chciałabym się ich pozbyć. Posiłek nie wchodzi w grę bo w obie strony Czechy pokonujemy nocą .
Bravik napisał(a):Efka19840 napisał(a):Witam.
Na Chorwację jedziemy 9 raz. Trasę znamy na pamięć. Ale z racji elektronicznych winiet w Czechach nie wiem gdzie je teraz można kupić. Na Czechy wjeżdżamy A1 ( Gorzyczki) . Czy dalej można kupić winietę na pierwszej stacji benzynowej?. Wiem że można kupić przez internet bez problemu ale w portfelu mam 1000 koron od zeszłego roku ( dla województwa śląskiego były rok temu zamknięte granice) . Chciałabym się ich pozbyć. Posiłek nie wchodzi w grę bo w obie strony Czechy pokonujemy nocą .
Pierwsza stacja benzynowa EuroOil przy autostradzie po przekroczeniu granicy. Tam kupisz.
holz1 napisał(a):Ja wczoraj rano kupiłem czeską winietę elektroniczną. Zapłaciłem karta kredytową.
I na karcie nic mi nie zeszło natomiast w blokadach mam transakcję na 0 pln...
W FAQ czytałem że księgowanie trwa do 5 dni...
Spotkał się ktoś z czyms takim i czy to normalne bo skoro tak to trzeba jednak kilka ładnych dni wcześniej kupować.
aegean11 napisał(a):holz1 napisał(a):Ja wczoraj rano kupiłem czeską winietę elektroniczną. Zapłaciłem karta kredytową.
Spotkał się ktoś z czyms takim i czy to normalne bo skoro tak to trzeba jednak kilka ładnych dni wcześniej kupować.
Dzień zaksięgowania raczej nie ma znaczenia. Na winiecie jest termin ważności i od tego dnia jest ważna.
aegean11 napisał(a):Dzień zaksięgowania raczej nie ma znaczenia. Na winiecie jest termin ważności i od tego dnia jest ważna.
holz1 napisał(a):aegean11 napisał(a):holz1 napisał(a):Ja wczoraj rano kupiłem czeską winietę elektroniczną. Zapłaciłem karta kredytową.
Dzień zaksięgowania raczej nie ma znaczenia. Na winiecie jest termin ważności i od tego dnia jest ważna.
No tak ale jaka masz gwarancję, że jest ważna skoro nawet maila nie dostałem już nie mówiżc o tym że po 24h pieniędzy z konta nie ściągneli.. Jak kupowałem słowacką czy węgierską to wszystko szło mega sprawnie
aegean11 napisał(a):Kupiłem dosłownie pół godziny temu. Przyszedł mail z dokumentem potwierdzającym + po całej procedurze (dane + płatność kartą Visa PKO BP) pojawiło się to samo do wydruku. Wygląda na to, że bank ma opóźnienie.
Pazurek napisał(a):Ja nie miałem problemu z kupnem winiety na Austrię i Czechy płaciłem kartą, na maila dostałem od razu potwierdzenia. Może masz zablokowane płatności kartą w internecie.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi