bzyq74 napisał(a):Cieszynianie mają dość rozjezdzania im miasta przez Czechów - klientów obecnej Castoramy.
Slavko1974 napisał(a):3. winiety słoweńskie
a) Zajazd i stacja benzynowa Gralla, przed granica za Slowenia, autostrada Graz-Maribor ( całodobowa?)
b) granica austriacko - słoweńska w Sentilj (całodobowo ?)
Slavko1974 napisał(a):1. winiety czeskie
b) Stacja Shell za granicą (całodobowa) trzeba zjechać z trasy D1 czy leży tuż przy trasie? można prosić o współrzędne?)
Slavko1974 napisał(a):2. winiety austriackie
c) sklep Roadhouse B7 za Mikulovem (całodobowy, lokalizacji nie znam)
Slavko1974 napisał(a):3. winiety słoweńskie
dids76 napisał(a):Ceny z MOP Rowień (drożej niż PZM-ot ) http://www.a1.travel.pl/
gusia-s napisał(a):lechocz napisał(a):A już miałem nadzieję, że wraca normalność, gdyż pojawiały się głosy, że gdzieś sprzedają winiety w cenach nominalnych.
Te głosy dotyczyły MOP w Mszanie ale tylko głosy, nikt jeszcze nie potwierdził.
lechocz napisał(a):gusia-s napisał(a):lechocz napisał(a):A już miałem nadzieję, że wraca normalność, gdyż pojawiały się głosy, że gdzieś sprzedają winiety w cenach nominalnych.
Te głosy dotyczyły MOP w Mszanie ale tylko głosy, nikt jeszcze nie potwierdził.
To, mówisz, iż jeszcze możemy liczyć na "pierwszą jaskółkę" ...
ołowiany napisał(a):Nefer napisał(a):z_byszek napisał(a):Wydaje mi się, iż nikt do tej pory nie pisał o nowym punkcie , gdzie można kupić winiety po stronie polskiej na autostradzie A1 jadąc w kierunku Ostrawy. Jest to kantor zlokalizowany na nowej stacji BP, na tyle co otwartym MOP Mszana. Jest to w chwili obecnej ostatnia stacja benzynowa przed granicą.
Tak, potwierdzam, 31 lipca też tam zakupiłem miesięczną czeską za 71 zł. Mnie akurat obsługiwała Czeszka, która wszystkim klientom, czy tego potrzebowali, czy nie, tłumaczyła, gdzie trzeba nakleić winietę, gdzie wpisać numer rejestracyjny samochodu itp.
Austriacka tygodniowa 10 E lub 50 zł.
kojacek napisał(a):ołowiany napisał(a):Austriacka tygodniowa 10 E lub 50 zł.
Tygodniowa? Raczej 10 dniowa...
Nefer napisał(a):Czeska winieta była w cenie nominalnej, czy to płacąc w koronach, czy w złotówkach. A rzeczywiście austriacka była z marżą (po 10 euro), dlatego ją kupowałem po przekroczeniu granicy czesko-austriackiej.
dids76 napisał(a):Starałem się ostatnio Sprawdzić ceny Winiet na MOP Mszana, najprawdopodobniej są w budynku stacji/restauracji. Niestety tam nie dotarłem, ale liczę w najbliższym czasie będę tam znów przejeżdżał to sprawdzę.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi