lorence napisał(a):Jeszcze takie pytanie, winiety Słowacja i Węgry kupione elektrnicznie rozumiem że nie ma potrzeby władania czegokolwiek za szybe ?
Nie.
lorence napisał(a):Jeszcze takie pytanie, winiety Słowacja i Węgry kupione elektrnicznie rozumiem że nie ma potrzeby władania czegokolwiek za szybe ?
Margo87 napisał(a):Dziękuje bardzo. mam jeszcze tydzień do namysłu bo teoretycznie startujemy 10 września, wolałabym jechać przez Słowację i Węgry bo mogę niedrogo kupić winietę online bez zabawy w przyklejanie itp ale nie wiem jak będzie wyglądać wpuszczanie do Węgier ale nie uśmiecha mi się nadrabiac 170 km przez Budapeszt. Więc w najgorszym przypadku zostanie zakup winiet na
Czechy i Austrie na Stacji w PL to ceny jakoś przeboleje, ale 183 zł za winietę Słoweńską nie dam
Margo87 napisał(a):a mogę prosić o podanie strony z której mogę zamówić? i wtedy nic się na szybę nie przykleja? jest to jako e-winieta?
dids76 napisał(a):Margo87 napisał(a):a mogę prosić o podanie strony z której mogę zamówić? i wtedy nic się na szybę nie przykleja? jest to jako e-winieta?
https://shop.asfinag.at/pl/maut-produkt ... a-winieta/
irex5 napisał(a):A winiety to jak kupuje w Polsce. Zawsze jadę nocą i nie mam czasu na szukanie gdzie kupie czy kupie zebym sobie nie przejechal stacji ... Piepsze to mam spokój
marekkowalak napisał(a):irex5 napisał(a):A winiety to jak kupuje w Polsce. Zawsze jadę nocą i nie mam czasu na szukanie gdzie kupie czy kupie zebym sobie nie przejechal stacji ... Piepsze to mam spokój
Po czwarte: to jest wątek o LPG, a nie o winietach.
LESIU811 napisał(a):W piątek będę się wybierał do Chorwacji miałem jechać przez Słowację i Węgry ale ze względu na wprowadzony przez Węgry ruch wyznaczonymi trasami (musiałbym nadrabiać 130 km w jedną stronę jadąc przez Budapeszt) wybiorę trasę przez Czechy, Austrię i Słowenię (objazd). Czy mogę prosić o informację czy jadąc autostradą A1 w stronę Ostrawy na pierwszej stacji paliw zapłacę za winiety kartą czy muszę mieć gotówkę?
dids76 napisał(a):LESIU811 napisał(a):W piątek będę się wybierał do Chorwacji miałem jechać przez Słowację i Węgry ale ze względu na wprowadzony przez Węgry ruch wyznaczonymi trasami (musiałbym nadrabiać 130 km w jedną stronę jadąc przez Budapeszt) wybiorę trasę przez Czechy, Austrię i Słowenię (objazd). Czy mogę prosić o informację czy jadąc autostradą A1 w stronę Ostrawy na pierwszej stacji paliw zapłacę za winiety kartą czy muszę mieć gotówkę?
Zapłacisz kartą.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi