4esto napisał(a):Dzień dobry.
Jestem nowicjuszem, więc proszę mnie nie linczować za to, że wracam z wymęczonym już temat winiet
Wyczytałem na forum wiele ciekawych informacji w tym o winietach. Jako, że urlop w Chorwacji (Fazana) robimy pod wpływem chwili nie było szans na zakup przez Internet.
W PZMot moim zdaniem grubo przesadzają i na zakupie łącznie 4 winiet (CZ 10-dniowa, A 10-dniowa, SLO 2x 7-dniowa) różnica jest na tyle spora (blisko 80zł), że postanowiłem zmierzyć się zakupem w drodze. Dzięki uprzejmości forumowicza "dids76" wiem, że:
1. czeską winietę kupuje za granicą w Czechach, na pierwszej stacji Shell na autostradzie, do tej stacji auostrada jest bezpłatna. -> tu był link do GM :/
2. austriacką kupuję na stacji OMV w Hobersdorfie, jeszcze przed autostradami -> tu był link do GM :/
3. słoweńską spróbuję kupić Austrii, jeśli się nie uda to zakup w Słowenii na pierwszej stacji zaraz za granicą -> tu był link do GM :/
Rozwiązania awaryjne do powyższych:
Ad.1 - jeśli się nie uda to można szukać w pobliskich stacjach w Ostravie -> -> tu był link do GM :/
Ad.2 - biorę pod uwagę zakup on-line na przedsiębiorcę z pominięciem 18 dni karencji.
Pytanie do Was jak to wygląda obecnie, dostępność winiet mityczne kolejki po zakup?
Z góry bardzo dziękuję wszystkim za pomoc.
Pozdrawiam,
Adam
Czeska na byle stacji benzynowej w okolicach autostrady. Celowo piszę "w okolicach autostrady", bo kiedyś próbowałem kupić kilkadziesiąt km przez wjazdem na pierwszy odcinek w Mohelnice i kobieta na atacji paliw powiedziała, że nie prowadzą sprzedaży, bo autostrada za daleko. Co do Austrii, zawsze kupuję na przejściu CZ-A w Roadhouse i mają tam też na SLO.