walp napisał(a):Zawsze warto wymienić doświadczenia.
Też tak myślę. Lepiej się mądrze spierać niż głupio zgadzać. Najważniejsze aby bezpiecznie dojechać na wakacje i wrócić do domu. No i oczywiście wypocząć w kraju, do którego lubi się wracać.
Lechoo napisał(a):Też kupuję w PZM. Co to kto lubi, jednemu szkoda 70zł innemu nie
lechocz napisał(a):Lechoo napisał(a):Też kupuję w PZM. Co to kto lubi, jednemu szkoda 70zł innemu nie
W moim przypadku to nie skąpstwo czy przesadna oszczędność lecz najzwyklejsze w świecie racjonalne myślenie.
Dla mnie 70,00 złotych to, co najmniej 200 kilometrów za free bez żadnego, nawet najmniejszego, wysiłku finansowego.
Ot tak jakbym je znalazł, po prostu, na swojej drodze.
I co wówczas?
Mam ich nie podnieść?
Lechoo napisał(a):
Podnoś Jak pisałem - co kto lubi. Ja lubię zapakować rodzinę i jechać do celu nie myśląc o pierdołach typu winiety, że muszę ominąć autostradę, kupić euro, kuny, a może jeny To, że przepłacę 2 czy 3 stówy ? - życie
Lednice napisał(a):Nie chodzi o dwie, trzy, stówy oszczędności jako cel
Moim zdaniem lepiej wydać kasę z oszczędności na drobne przyjemności typu lody czy piwo, czy kawa, czy coś na ząb,
niż nie mieć tej kasy
A to żadna filozofia kupić winietę taniej albo taniej zatankować
gusia-s napisał(a):Na MOP Mszana jest stacja BP czynna 24h, zatem jeśli winiety są dostępne na stacji to kupisz o każdej porze a jeśli w osobnym kantorze to pewno też, tak jak to jest na wcześniejszym MOP Rowień, na którym buda z winietami jest czynna 24 h ale ceny za winiety mają tam wyższe niż w PZM. Wybór należy do Ciebie - jeśli jesteś skłonny przepłacić to kupuj tam a jeśli nie zbawi Cię kolejny krótki przystanek to kupuj na pierwszej stacji Shell po stronie czeskiej.
gusia-s napisał(a):Na MOP Mszana jest stacja BP czynna 24h, zatem jeśli winiety są dostępne na stacji to kupisz o każdej porze a jeśli w osobnym kantorze to pewno też, tak jak to jest na wcześniejszym MOP Rowień, na którym buda z winietami jest czynna 24 h ale ceny za winiety mają tam wyższe niż w PZM. Wybór należy do Ciebie - jeśli jesteś skłonny przepłacić to kupuj tam a jeśli nie zbawi Cię kolejny krótki przystanek to kupuj na pierwszej stacji Shell po stronie czeskiej.
sezamek1 napisał(a): na MOPie Mszana jest podobno punkt sprzedający winiety na Czechy w cenach NOMINALNYCH .
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi