Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie konkretnie kupić winietę

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Lukaszo86
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lukaszo86 » 23.07.2020 14:53

A mam jeszcze koncepcje trasy z Bratysławy przez Węgry Szombathely. Czy ktoś może jechał tym odcinkiem i mógłby powiedzieć o wygodzie przejazdu? Szombathely-Nagykanisza nie ma autostrady i tej trasy nie znam.
Bodek1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bodek1 » 23.07.2020 15:43

pääkäyttäjä napisał(a):Gdzie za winiety w Czechach placi się czechosłowackimi koronami (Kčs) jeszcze? :oczko_usmiech: Nie zrozumcie mnie zle i nie bierzcie tego za mocno do siebie ale jak nie znacie nazwy waluty kraju a kupno winiety na zagranicznej stacji to jak budowa wahadłowca to moze jednak faktycznie kupić winiety w PL i olać fakt, że drogo bo wygoda kosztuje? :mrgreen:

Upalne peace.

Mój błąd,literka nadprogramowa która tam się znalazła z rozpędu właśnie zniknęła .
Tej walut nie polecam kupować w głębi kraju .
foczka2011
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) foczka2011 » 25.07.2020 06:26

andywiki napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):
andywiki napisał(a):[Jechałem tydzień temu i kupowałem na Słowację i Węgry nie stety pod Zagrzebiem auto się zepsuło i wróciło na lawecie do Polski

Przykra sprawa :cry: :roll: ale wszystko wyjaśnia.

Życie ważne że było holowanie :D do 1000km.
Pozdrawiam

Andywiki możesz zdradzić kto ci daje 1000km holowania w europie? No i czy takie ubezpieczenie można kupić na krótki okres czasu czy tylko z polisa OC na cały rok?
Wojtekk
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wojtekk » 26.07.2020 09:10

Witam,
mam proste pytanie. Jadę na Chorwację w sierpniu, chcę kupić winiety online na Węgry tutaj:
ematrica.nemzetiutdij.hu/
Samochód osobowy to kategoria D2 rozumiem?

Jakieś wskazówki co do zakupów online i samej trasy przez Słowację i Węgry? Tarasa - Zwardoń -> Trenczyn -> Bratysława -> Szombathely -> Letenyei ->Zagrzeb -> Split
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 26.07.2020 09:23

Wojtekk napisał(a):Witam,
mam proste pytanie. Jadę na Chorwację w sierpniu, chcę kupić winiety online na Węgry tutaj:
ematrica.nemzetiutdij.hu/
Samochód osobowy to kategoria D2 rozumiem?

Jakieś wskazówki co do zakupów online i samej trasy przez Słowację i Węgry? Tarasa - Zwardoń -> Trenczyn -> Bratysława -> Szombathely -> Letenyei ->Zagrzeb -> Split

Przede wszystkim jedziesz do Chorwacji :wink:
Winieta na auto osobowe to D1 (4780Huf za miesiąc)
Co do trasy to musisz jeszcze kupić słowacką winietę. Końcówkę Węgier możesz przejechać trzema wariantami:
- Letenye autostradą - tworzą się korki
- Letenye starym przejściem - mniejszy ruch
- Redics - Lendava (kawałek Słowenii) - Mursko Središče
Wojtekk
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wojtekk » 26.07.2020 10:58

Racja do Chorwacji. :)

A to D1 na Węgrzech to nie auto z przyczepką?

O Słowacji wiem, czytelne to dla mnie jaką mam kupić winietę. :)
marekkowalak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekkowalak » 26.07.2020 11:02

Wojtekk napisał(a):Racja do Chorwacji. :)

D1 to auta osobowe do 3,5 t (z przyczepką lub bez) przystosowane do przewozu nie więcej niż 7 osób

D2 to osobówki powyżej 3,5 t i kampery
Ostatnio edytowano 26.07.2020 11:05 przez marekkowalak, łącznie edytowano 1 raz
empire13
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) empire13 » 26.07.2020 11:02

Wojtekk napisał(a):

D1 - do 7 osób
D2 - powyżej 7 osób

Przyczepa chyba nie ma znaczenia.
Wojtekk
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wojtekk » 26.07.2020 12:52

marekkowalak napisał(a):
Wojtekk napisał(a):Racja do Chorwacji. :)

D1 to auta osobowe do 3,5 t (z przyczepką lub bez) przystosowane do przewozu nie więcej niż 7 osób

D2 to osobówki powyżej 3,5 t i kampery

Racja, dopiero jak otworzyłem stronę na PC to widzę te określenia wielkości. Na telefonie coś mi nie wyświetlało. Dzięki bardzo! :)
romo82
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) romo82 » 28.07.2020 06:46

Próbuje się zarejestrować na ematrica.nemzetiutdij.hu/
Mam problem z ustawieniem hasła, nie daje znaków specjalnych ani cyfr, w haśle mam i duże, małe litery i nic nie pomaga( cały czas wprowadzone hasło nie spełnia minimalnych wymagań). Czy ktoś miał taki problem?
romo82
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) romo82 » 28.07.2020 06:49

romo82 napisał(a):Próbuje się zarejestrować na ematrica.nemzetiutdij.hu/
Mam problem z ustawieniem hasła, nie daje znaków specjalnych ani cyfr, w haśle mam i duże, małe litery i nic nie pomaga( cały czas wprowadzone hasło nie spełnia minimalnych wymagań). Czy ktoś miał taki problem?

Sorki już nieaktualne, źle tłumaczyło tekst, mogą być cyfry
alpin
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) alpin » 29.07.2020 16:30

Witam, wracam w sobotę z Chorwacji i jeszcze nie wiem którędy, tzn. Na bieżąco będę sprawdzał stan na przejściu w Macejl, jeśli będzie się korkowało odbiję na Węgry. Nigdy nie jechałem tą drogą, stąd moje pytanie. Gdzie Konkretnie kupię winietę Węgierską potem Słowacką?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 29.07.2020 17:31

alpin napisał(a):Witam, wracam w sobotę z Chorwacji i jeszcze nie wiem którędy, tzn. Na bieżąco będę sprawdzał stan na przejściu w Macejl, jeśli będzie się korkowało odbiję na Węgry. Nigdy nie jechałem tą drogą, stąd moje pytanie. Gdzie Konkretnie kupię winietę Węgierską potem Słowacką?

Na przejściach granicznych.
paula28578
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) paula28578 » 29.07.2020 18:02

Witajcie, proszę o pomoc, szukam ale niestety nie odnajduję takiej informacji, gdzie mogę kupić winietę czeską przekraczając granicę w Cieszynie?
yanek37
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yanek37 » 29.07.2020 18:06

Janusz Bajcer napisał(a):
alpin napisał(a):Witam, wracam w sobotę z Chorwacji i jeszcze nie wiem którędy, tzn. Na bieżąco będę sprawdzał stan na przejściu w Macejl, jeśli będzie się korkowało odbiję na Węgry. Nigdy nie jechałem tą drogą, stąd moje pytanie. Gdzie Konkretnie kupię winietę Węgierską potem Słowacką?

Na przejściach granicznych.

Najszybciej przez Internet, bo są elektroniczne...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Gdzie konkretnie kupić winietę - strona 230
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone