pääkäyttäjä napisał(a):Gdzie za winiety w Czechach placi się czechosłowackimi koronami (Kčs) jeszcze? Nie zrozumcie mnie zle i nie bierzcie tego za mocno do siebie ale jak nie znacie nazwy waluty kraju a kupno winiety na zagranicznej stacji to jak budowa wahadłowca to moze jednak faktycznie kupić winiety w PL i olać fakt, że drogo bo wygoda kosztuje?
Upalne peace.
andywiki napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):andywiki napisał(a):[Jechałem tydzień temu i kupowałem na Słowację i Węgry nie stety pod Zagrzebiem auto się zepsuło i wróciło na lawecie do Polski
Przykra sprawa ale wszystko wyjaśnia.
Życie ważne że było holowanie do 1000km.
Pozdrawiam
Wojtekk napisał(a):Witam,
mam proste pytanie. Jadę na Chorwację w sierpniu, chcę kupić winiety online na Węgry tutaj:
ematrica.nemzetiutdij.hu/
Samochód osobowy to kategoria D2 rozumiem?
Jakieś wskazówki co do zakupów online i samej trasy przez Słowację i Węgry? Tarasa - Zwardoń -> Trenczyn -> Bratysława -> Szombathely -> Letenyei ->Zagrzeb -> Split
Wojtekk napisał(a):Racja do Chorwacji.
A to D1 na Węgrzech to nie auto z przyczepką?
O Słowacji wiem, czytelne to dla mnie jaką mam kupić winietę.
marekkowalak napisał(a):Wojtekk napisał(a):Racja do Chorwacji.
A to D1 na Węgrzech to nie auto z przyczepką?
O Słowacji wiem, czytelne to dla mnie jaką mam kupić winietę.
D1 to auta osobowe do 3,5 t (z przyczepką lub bez) przystosowane do przewozu nie więcej niż 7 osób
D2 to osobówki powyżej 3,5 t i kampery
romo82 napisał(a):Próbuje się zarejestrować na ematrica.nemzetiutdij.hu/
Mam problem z ustawieniem hasła, nie daje znaków specjalnych ani cyfr, w haśle mam i duże, małe litery i nic nie pomaga( cały czas wprowadzone hasło nie spełnia minimalnych wymagań). Czy ktoś miał taki problem?
alpin napisał(a):Witam, wracam w sobotę z Chorwacji i jeszcze nie wiem którędy, tzn. Na bieżąco będę sprawdzał stan na przejściu w Macejl, jeśli będzie się korkowało odbiję na Węgry. Nigdy nie jechałem tą drogą, stąd moje pytanie. Gdzie Konkretnie kupię winietę Węgierską potem Słowacką?
Janusz Bajcer napisał(a):alpin napisał(a):Witam, wracam w sobotę z Chorwacji i jeszcze nie wiem którędy, tzn. Na bieżąco będę sprawdzał stan na przejściu w Macejl, jeśli będzie się korkowało odbiję na Węgry. Nigdy nie jechałem tą drogą, stąd moje pytanie. Gdzie Konkretnie kupię winietę Węgierską potem Słowacką?
Na przejściach granicznych.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi