Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie konkretnie kupić winietę

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
belmondowilku
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) belmondowilku » 20.07.2020 23:01

Witam
Czy na stacji Benzina adres jak niżej kupował ktoś winietę na Austrię?
Hraniční 1235, Poštorná, 691 41 Břeclav, Czechy
mflaku
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mflaku » 21.07.2020 22:02

dids76 napisał(a):
ruwado napisał(a):A jeszcze gdzie najlepiej kupić czeską, jadąc przez Gorzyczki A1 (zawsze jeździłem przez SK albo kupowałem na tolltickets).

EuroOli Antošovice przy D1 https://goo.gl/maps/dMPGsgBbnNwBECqJA :papa:

A czy kupie od razu na słowację i węgry ?? i czy cenowo będzie to samo jak bym kupował juz na terytoru tych krajów ??
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 21.07.2020 22:04

mflaku napisał(a):
dids76 napisał(a):
ruwado napisał(a):A jeszcze gdzie najlepiej kupić czeską, jadąc przez Gorzyczki A1 (zawsze jeździłem przez SK albo kupowałem na tolltickets).

EuroOli Antošovice przy D1 https://goo.gl/maps/dMPGsgBbnNwBECqJA :papa:

A czy kupie od razu na słowację i węgry ?? i czy cenowo będzie to samo jak bym kupował juz na terytoru tych krajów ??

Na Słowację i Węgry są elektroniczne, kup w necie na e-znamka i e-matrica.
andzuk
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) andzuk » 22.07.2020 12:11

Cześć, czy kupię i czy kupując winietę Słoweńską na EuroOil (od razu w Czechach) mocno przepłacę?
Najchętniej nie zatrzymywałbym się w Słowenii, ani w Austrii w ogóle już.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.07.2020 12:57

andzuk napisał(a):Cześć, czy kupię i czy kupując winietę Słoweńską na EuroOil (od razu w Czechach) mocno przepłacę?

Nie, różnica w cenie od nominalnej jest nieduża (a juz na pewno nie taka, jak na stacjach wzdłuż A1).
Bombolero
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bombolero » 22.07.2020 13:19

pääkäyttäjä napisał(a):
andzuk napisał(a):Cześć, czy kupię i czy kupując winietę Słoweńską na EuroOil (od razu w Czechach) mocno przepłacę?

Nie, różnica w cenie od nominalnej jest nieduża (a juz na pewno nie taka, jak na stacjach wzdłuż A1).

Gdzie najlepiej kupić lub w ogóle, która stacja paliw ma winiety na Austrię i Słowenię jadąc przez Bossów. Sam z che iść bym kupił od razu na jednej stacji.
Koenig
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Koenig » 22.07.2020 14:20

pääkäyttäjä napisał(a):

A jak z zaopatrzeniem w winiety na EuroOil? Ustabilizowało się, czy nadal bywają problemy?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.07.2020 19:17

Nie mam pojęcia, ja bojkotuje te stację a roczną czeską kupuje gdzie indziej. Z zaopatrzeniem jest różnie. Ryzyk fizyk ale nie warto przepłacać u Polaka ;)
Cropidło
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cropidło » 22.07.2020 19:46

Witam.
Wyjeżdżamy jutro skoro świt do Tribunj i pojawił się mały problem.
Kupowałem winietę węgierską na e matrica ipomyliłem jedną literę w nr rejestracyjnym samochodu
Czy ktoś się orientuje w jaki sposób można anulować transakcję lub dokonać zmian nr.rej.
Na Ich stronie nie znalazłem odpowiedzi
Proszę o szybką odpowiedz.
szczaw
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) szczaw » 22.07.2020 20:08

moim zdaniem, lepiej kupić nową na granicy, niż ryzykować, za dużo policji z radarami które wyłapują, kto nie ma, opłatę trzeba trzymać dwa lata, także uważaj, tłumaczyć się w ich sądach chyba lipa - twój błąd, spokojnej trasy
Cropidło
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cropidło » 22.07.2020 20:58

Chyba nie ma innego wyjścia.
mspider
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mspider » 22.07.2020 21:48

belmondowilku napisał(a):Witam
Czy na stacji Benzina adres jak niżej kupował ktoś winietę na Austrię?
Hraniční 1235, Poštorná, 691 41 Břeclav, Czechy

W nocy z 19/20.07 kupiłem na MOL-u tř. 1. máje 3095, 690 02 Břeclav, Czechy. Benzina była zamknięta.
ruwado
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ruwado » 22.07.2020 21:59

pääkäyttäjä napisał(a):

A ile więcej sobie liczą za CZ w tym roku - nominalnie? Bo tak powinni. Tylko za inne kraje drożej, chyba.

Czy na tej stacji można płacić kartą?

I takie samo pytanie co do winiety SLO na przejściu w Sentilj na A9? Karta?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.07.2020 22:04

ruwado napisał(a):A ile więcej sobie liczą za CZ w tym roku?

Nominalnie (partner kupuje po innej cenie niż sprzedaż do klienta), za resztę to przelicz sobie z euro na korony przy założeniu najdrozszego kursu walut i powinno Ci plusminus wyjść ile na EuroOil albo gdziekolwiek przed granicą.

Tak, da się płacić kartą.

Ostatni raz w Šentilj byłem dwa lata temu i jak ma dużą stację przystało, akceptowali karty.
ruwado
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ruwado » 22.07.2020 22:07

Na EuroOil w CZ będę miał korony czeskie na koncie wielowalutowym. Czy liczą w koronach po cenie nominalnie bo powinni? O to mi chodzi. Płatność kartą? Dlatego pytam.

Tak samo w Sentilj na SLO - będę miał EUR na koncie - czy kartą można?

Jak był przed wyjazdem tolltickets - to nie miałem problemu.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Gdzie konkretnie kupić winietę - strona 228
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone