Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie konkretnie kupić winietę

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 11.07.2020 11:17

Jak dla mnie czy PZM czy stacje po stronie PL to totalne przegięcie. Rozumiem mieć 20-30% marży, ale miesięczna Węgierska to ponad 90% więcej niż nominalnie 8O . Kupując na ematrica wychodzi ok 62zł :wink:
jamaj
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) jamaj » 11.07.2020 12:24

Z racji tego, że niestety nie dotarły do mnie na czas winiety z tolltickets mam do odstąpienia jeszcze ważne: winiety na Czechy ważna do 30.07 i na Słowenię do 22.07 -odbiór w Poznaniu
Przesyłkę znalazłem w skrzynce na listy po powrocie z urlopu :(
Załączniki:
winiety.jpg
KarolWitek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) KarolWitek » 11.07.2020 13:43

Ile dni sie spóźnili? Tez planuje zamawiać i zastanawiam się czy dotrze przesyłka...
Załączniki:
Screenshot_20200711-143922_Samsung Internet.jpg
jamaj
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) jamaj » 11.07.2020 14:15

Zamówiłem 21.06, wysłali 22.06 rano. 30.06 jeszcze nie miałem. Nie wiem kiedy przyszły bo listonosz wrzucił do skrzynki mimo, że polecony.

Na stronie Poczty mam takie statusy jak na zdjęciu więc trochę to długo trwało.
Załączniki:
win.jpg
jankeswilga
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) jankeswilga » 11.07.2020 14:50

Zgodnie z prawem, masz 14 dni od odebrania na odstapienie od umowy, odeslij im odstapienie i winiety ibzwroca hajs
andywiki
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) andywiki » 11.07.2020 16:05

Czy jadąc w Węgrzech droga 150 w kierunku Rajki Słowacji drogi numer 2 kupię gdzieś na przejściu winietę około 24?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 11.07.2020 16:12

andywiki napisał(a):Czy jadąc w Węgrzech droga 150 w kierunku Rajki Słowacji drogi numer 2 kupię gdzieś na przejściu winietę około 24?

A dlaczego nie chcesz kupić winiety elektronicznej, bo tylko takie są na Węgrzech. :?:
andywiki
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) andywiki » 11.07.2020 16:21

Janusz Bajcer napisał(a):
andywiki napisał(a):Czy jadąc w Węgrzech droga 150 w kierunku Rajki Słowacji drogi numer 2 kupię gdzieś na przejściu winietę około 24?

A dlaczego nie chcesz kupić winiety elektronicznej, bo tylko takie są na Węgrzech. :?:

Jechałem tydzień temu i kupowałem na Słowację i Węgry nie stety pod Zagrzebiem auto się zepsuło i wróciło na lawecie do Polski a ja dostałem inne więc się zastanawiam czy po prostu nie ominąć Węgier (może to i nie najlepszy pomysł) a po prostu na Słowację kupić.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 11.07.2020 16:31

andywiki napisał(a):[Jechałem tydzień temu i kupowałem na Słowację i Węgry nie stety pod Zagrzebiem auto się zepsuło i wróciło na lawecie do Polski

Przykra sprawa :cry: :roll: ale wszystko wyjaśnia.
andywiki
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) andywiki » 11.07.2020 16:37

andywiki napisał(a):[Jechałem tydzień temu i kupowałem na Słowację i Węgry nie stety pod Zagrzebiem auto się zepsuło i wróciło na lawecie do Polski

Przykra sprawa :cry: :roll: ale wszystko wyjaśnia.

Życie ważne że było holowanie :D do 1000km.
Pozdrawiam
Sol-Wagon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sol-Wagon » 11.07.2020 17:07

andywiki napisał(a):

Jechałem tydzień temu i kupowałem na Słowację i Węgry nie stety pod Zagrzebiem auto się zepsuło i wróciło na lawecie do Polski a ja dostałem inne więc się zastanawiam czy po prostu nie ominąć Węgier (może to i nie najlepszy pomysł) a po prostu na Słowację kupić.

węgierska winieta jest relatywnie tania...
andywiki
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) andywiki » 11.07.2020 17:30

Sol-Wagon napisał(a):
andywiki napisał(a):

węgierska winieta jest relatywnie tania...

Zgadza się na tyle relatywnie ile z niej korzystasz jadąc na Szombhately.
Sol-Wagon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sol-Wagon » 11.07.2020 17:51

nie mam pojęcia co to takie...
empire13
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) empire13 » 12.07.2020 09:24

jamaj napisał(a):listonosz wrzucił do skrzynki mimo, że polecony.

Złóż na pocztę reklamację że nie przyszły. Skoro polecony to muszą mieć Twój podpis. Może się czegoś nauczą.
jamaj
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) jamaj » 12.07.2020 14:43

empire13 napisał(a):
jamaj napisał(a):listonosz wrzucił do skrzynki mimo, że polecony.

Złóż na pocztę reklamację że nie przyszły. Skoro polecony to muszą mieć Twój podpis. Może się czegoś nauczą.

No zainteresowałem się tematem i od środy 22 kwietnia listonosze nie muszą zostawiać awizo, od razu wrzucą listy polecone do skrzynki -nowa ustawa w związku z epidemią -więc trzeba pilnować ;)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Gdzie konkretnie kupić winietę - strona 225
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone