kaliszanka napisał(a):I może głupie pytanie ale czy w Czechach zapłacę normalnie karta Visa i bank mi przeliczy,czy lepiej euro,lub wymieniać gdzieś na korony
kojacek napisał(a):kaliszanka napisał(a):I może głupie pytanie ale czy w Czechach zapłacę normalnie karta Visa i bank mi przeliczy,czy lepiej euro,lub wymieniać gdzieś na korony
Czeska na 10 dni kosztuje 330Kč. Do tej pory zawsze płaciłem kartą (co prawda Maestro), ale bank przeliczał to wg sensownego kursu.
dids76 napisał(a):kojacek napisał(a):kaliszanka napisał(a):I może głupie pytanie ale czy w Czechach zapłacę normalnie karta Visa i bank mi przeliczy,czy lepiej euro,lub wymieniać gdzieś na korony
Czeska na 10 dni kosztuje 330Kč. Do tej pory zawsze płaciłem kartą (co prawda Maestro), ale bank przeliczał to wg sensownego kursu.
Miesięczna czeska 440Kč a austriacka 9,40euro
rybkujaca napisał(a):Zarowno na Slowacje jak i na Wegry mozna kupic przez neta, maja e-winiety, najwazniejsze sa numery rejestracyjne pojazdu ktore sie podaje przy zakupie.
nlock napisał(a):rybkujaca napisał(a):Zarowno na Slowacje jak i na Wegry mozna kupic przez neta, maja e-winiety, najwazniejsze sa numery rejestracyjne pojazdu ktore sie podaje przy zakupie.
Fakt, a do tego bez 18 dniowej kwarantanny jak przy e-winiecie austriackiej
nlock napisał(a):rybkujaca napisał(a):Zarowno na Slowacje jak i na Wegry mozna kupic przez neta, maja e-winiety, najwazniejsze sa numery rejestracyjne pojazdu ktore sie podaje przy zakupie.
Bartek1977 napisał(a):nlock napisał(a):rybkujaca napisał(a):Zarowno na Slowacje jak i na Wegry mozna kupic przez neta, maja e-winiety, najwazniejsze sa numery rejestracyjne pojazdu ktore sie podaje przy zakupie.
Kwarantanna 18 dniowa w Austrii nie jest wymagana jak w asfinag shop zaznaczy się, że zakup na przedsiębiorcę a nie na konsumenta... sprawdzone kilkukrotnie!
rybkujaca napisał(a):Zarowno na Slowacje jak i na Wegry mozna kupic przez neta, maja e-winiety, najwazniejsze sa numery rejestracyjne pojazdu ktore sie podaje przy zakupie.
kaeres napisał(a):rybkujaca napisał(a):Zarowno na Slowacje jak i na Wegry mozna kupic przez neta, maja e-winiety, najwazniejsze sa numery rejestracyjne pojazdu ktore sie podaje przy zakupie.
Dzięki. Nie wiedziałem bo nie jeżdżę tamtędy.
kaeres napisał(a):rybkujaca napisał(a):Zarowno na Slowacje jak i na Wegry mozna kupic przez neta, maja e-winiety, najwazniejsze sa numery rejestracyjne pojazdu ktore sie podaje przy zakupie.
Dzięki. Nie wiedziałem bo nie jeżdżę tamtędy.
bzyq74 napisał(a):pawelli napisał(a):rufus295 napisał(a):Własnie zakupiłem winiety 30 dniowe na Słowację i Węgry. Koszt całkowity 124,39zł. W czwartek wyjazd
przepłaciłeś - kupuje sie tutaj 14 euro na eznamka
Za Słowację i Węgry razem to cena ok
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi