bober napisał(a):Czy ktoś zna aktualne ceny winiet na 2015r. Czechy, Austria i Słowenia interesują mnie winiety miesięczne gdyż wybieram się na 2 tygodnie.
dids76 napisał(a):Damis napisał(a):będe mógł dojechac te pare kilometrów na nastepną stacje bez winiety np tak jak w twoim przypadku?
Spokojnie kupisz na OMV w Wilfersdorf
http://goo.gl/maps/bakXp
sezamek1 napisał(a):dids76 napisał(a):Damis napisał(a):będe mógł dojechac te pare kilometrów na nastepną stacje bez winiety np tak jak w twoim przypadku?
Spokojnie kupisz na OMV w Wilfersdorf
http://goo.gl/maps/bakXpCzy stacja OMV w Wilfersdorf jest całodobowa. Ja będę w tej okolicy ok. 4.00 rano.
TakCzy można płacić kartą?
TAKCzy zdarzają się na tej stacji ogromne kolejki za winietami?
Większych jak kilka osób nie widziałemCzy bywały takie sytuacje, że nie było najpopularnieszych winiet 10 dniowych?
Proszę także o odpowiedzi w kontekście stacji Shell pomiędzy Gorzyczkami, a Ostrawą, na autostradzie D1, pierwszej za granicą po czeskiej stronie. Myślę, iż na tej stacji będę ok. 1.00 w nocy.
Crocodyl napisał(a):Ja polecam zakup w PZM. W zeszłym roku za CZ - 1 mies, A - 2 x 10 dniowa, SLO - 1 mies. zapłaciłem ok. 330 PLN.
Crocodyl napisał(a):Ja polecam zakup w PZM. W zeszłym roku za CZ - 1 mies, A - 2 x 10 dniowa, SLO - 1 mies. zapłaciłem ok. 330 PLN. Fakt jest drożej ale jadąc w sierpniu nie miałem kłopotu z kupnem tej właściwej (co jak wiecie czasami się zdarza). Kolejny plus to "przełożenie" części wydatków wakacyjnych na inny, spokojniejszy termin. Minusem jest ryzyko wynikające ze zmiany planów wakacyjnych (winiety przychodzą przedziurkowane w wyznaczonym w zamówieniu terminie) ale to taka sama sytuacja jak z rezerwacją i zaliczką w pensjonacie. Ja w tym roku także kupie winiety przed wakacjami.
Crocodyl napisał(a):Ja polecam zakup w PZM.
Crocodyl napisał(a):Ja polecam zakup w PZM. W zeszłym roku za CZ - 1 mies, A - 2 x 10 dniowa, SLO - 1 mies. zapłaciłem ok. 330 PLN. Fakt jest drożej ale jadąc w sierpniu nie miałem kłopotu z kupnem tej właściwej (co jak wiecie czasami się zdarza). Kolejny plus to "przełożenie" części wydatków wakacyjnych na inny, spokojniejszy termin.
walp napisał(a):Tylko jest wielu, którzy starają się minimalizować koszty. Jadą objazdem M-L-P, a winiety na A oraz CZ
kupują na trasie i wtedy koszty wynoszą ok. 140 PLN. Taka wersja light
gusia-s napisał(a):Zamiast przekładać wydatki na spokojniejszy okres lepiej odłożyć tę kasę do skarbonki na potem.
Crocodyl napisał(a):Człowiek się stara a tu .... tajfun prawie. Nie zamierzałem aż tak rozgrzewać dyskusji. Ale cóż trzeba się pogodzić z tym faktem i żyć dalej z piętnem PZMowca
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi