Winietę masz ważną 10 dni, czyli do wtorku (jak kupowałeś w niedziele). O której godzinie byłeś w Boboszowie i na granicy HR?
Pozdrav
saidac napisał(a):Jechalem wczoraj z kuj pom przez Boboszow. Navi google prowadzilo mnie na trase nr 44 w Czechach. Wszystkie zjazdy w okolicy byly zamkjiwte i czesc tej trasy takze, ostro sie musialem nakombinowac pola lasy itp.
grzesiek32 napisał(a):Witam!
Gdzie kupię winietę na Słowenię, jadę 28.06 także przez neta raczej za późno. Czy kupię na granicy niemiecko-austryjackiej?
karaoke252 napisał(a):grzesiek32 napisał(a):Witam!
Gdzie kupię winietę na Słowenię, jadę 28.06 także przez neta raczej za późno. Czy kupię na granicy niemiecko-austryjackiej?
Grzesiek, ja jadę 26.06. Jaką trasą śmigasz? Ja Niemcy, Czechy, Austria, Słowenia do Trogiru, tylko nie wiem jeszcze jakie przejście graniczne na SLO i AUST. Jak u Ciebie? Radek
grzesiek32 napisał(a):ja wyruszam w niedzielę także nic nie kombijuję, winietę na Austrię kupię elektronicznie dzień przed a na Słowenię po trasie.
Pozdrawiam
colins napisał(a):Trzeba odczekać 18 dni po zakupie zanim austriacka winieta zacznie działać i jeśli w trakcie zakupu zaznaczyliśmy, że jesteśmy osobą indywidualną (jest to czas na ewentualny zwrot winiety). Nic nie stoi jednak na przeszkodzie żeby przy zakupie zaznaczyć, że jest się przedsiębiorcą. Wtedy nie ma możliwości zwrotu, jednak winieta obowiązuje od razu (od dnia, który zaznaczymy, bez konieczności czekania 18 dni).
morfik napisał(a):Proszę nie bić ale przeszukiwanie forum jest ciężkie.
Czy na jakiejś stacji w Chorwacji można kupić na zapas winiety Austrii, Czech, Słowenii?
Sytuacja jest dynamiczna i może będę z Chorwacji wracać inną trasą jak coś z granicami się zmieni.
Grzegorz_GRK napisał(a):P.S. A jak jest z elektroniczna, bo standardową trzeba nalepić na szybę.
marekkowalak napisał(a):Grzegorz_GRK napisał(a):P.S. A jak jest z elektroniczna, bo standardową trzeba nalepić na szybę.
Nic nie naklejasz, bo nie dostajesz żadnej naklejki. Przychodzi tylko potwierdzenie na maila, które możesz sobie wydrukować i wziąć ze sobą - to raptem jedna strona A4.
Teoretycznie nawet w ogóle nie trzeba tego wozić, bo jest elektronicznie w systemie, ale na wszelki wypadek, gdyby w systemie trafiła się jakaś usterka - jest potwierdzenie dla policji czy Asfinag
dids76 napisał(a):Na Słowenię i Austrię możesz kupić zaraz za granicą Hr/Slo a czeską już w Czechach. Czy pojedziesz przez Mikulov czy przez Breclav jest sporo miejsc gdzie można winiety kupić.
Grzegorz_GRK napisał(a):Czechy też obsługują elektroniczną?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi