firemantom napisał(a):Wiem o całym zamieszaniu ze Śląskiem i mnie to nie dotyczy. Co do winiet: gdzieś czytałem o Route66 zaraz za granicą czeską. Rozumiem, ze ten odcinek mogę spokojnie jechać bez winietki?
Tak, bo tam nie ma autostrady
dids76 napisał(a):firemantom napisał(a):Wiem o całym zamieszaniu ze Śląskiem i mnie to nie dotyczy. Co do winiet: gdzieś czytałem o Route66 zaraz za granicą czeską. Rozumiem, ze ten odcinek mogę spokojnie jechać bez winietki?
Tak, bo tam nie ma autostrady
grga napisał(a):piekara114 napisał(a):Dzięki. Właśnie Pan M. doczytał, że trzeba e-winiety kupić z 18 dniowym wyprzedzeniem.... czyli odpasa, bo 23 czerwca to ja nie będę pewna co z trasą 11 lipca będzie....
Możecie kupić z opcją "na firmę", wtedy nie ma możliwości zwrotu po 14 dniach a winieta może być ważna bez okresu karencji.
Tak.daszma2 napisał(a):Mam szybkie pytanie na przejścu granicznym Niemcy-Austria w okolicach Pasawy można kupić winietę?
ADP napisał(a):Witam,
Czy orientuje się ktoś czy na którymś z przejść w opolskim po naszej stronie da się zakupić komplet winiet na Cz A i Slo?
firemantom napisał(a):Jeszcze jedno pytanie odnośnie zakupu winiety w Czechach... Czy jest możliwość zapłaty w euro gotówką, czy tylko korony czeskie przyjmują?
pääkäyttäjä napisał(a):firemantom napisał(a):Jeszcze jedno pytanie odnośnie zakupu winiety w Czechach... Czy jest możliwość zapłaty w euro gotówką, czy tylko korony czeskie przyjmują?
Rzadko kiedy. A jeśli się zdarzy, to kurs jest mhm niekorzystny.
Rafi70 napisał(a):Płać kartą
firemantom napisał(a):pääkäyttäjä napisał(a):firemantom napisał(a):Jeszcze jedno pytanie odnośnie zakupu winiety w Czechach... Czy jest możliwość zapłaty w euro gotówką, czy tylko korony czeskie przyjmują?
Rzadko kiedy. A jeśli się zdarzy, to kurs jest mhm niekorzystny.
Dziękuję, czyli lepiej mieć korony... Na zwykłej stacji doliczają coś do ceny nominalnej? W Czechy będę wjeżdżał od Boboszowa, u nas ceny winiet to zdzierstwo, więc zakup na pierwszej możliwej stacji paliw.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi