napisał(a) piotrulex » 20.08.2019 09:33
biagggio napisał(a):piotrulex napisał(a):biagggio napisał(a):A dostał ktoś manadat za " nie manie" winiety gdzieś na początku kraju, np. jeszcze przed Shellem jadąc ze SLO w kierunku Grazu? Zawsze mi się wydawało, może naiwnie, że do pierwszej porządnej stacji na autostradzie dają kierowcom amnestię.
Zresztą okaże się w tym roku jak będzie, bo na Słowację kupiłem trochę dalej niż na granicy. Zobaczymy ......
Nie
Ale widziałem, jak kasowali ludzi, którzy jadąc autostradą SLO z Maribor w kierunku Graz, nie kupują winiety i prosto wjeżdżają do A na płatny odcinek
Aaaaaa, widzisz .....
Doprecyzuje
Zaraz po wjeździe do A było zwężenie A9 do 1 pasa, po obu stronach stał jakiś ziomek w "mundurze" sprawdzający winiety i co jakiś czas brali auto na bok gdzie już było więcej "mundurowych". Czy były wypisywane mandaty za brak to nie wiem, ale z pewnością była to kontrola winiet
Raz nam sprawdzano winietę A na samym końcu A przed wjazdem do SK w kierunku Bratysławy, też było zwężenie i dokładna kontrola. Być może na A6
Raz gdzieś na parkingu ASFINAG za Wiedniem przy A2 podczas wyjazdu z niego. Najpierw patrzyli na rejestrację, przed nami obcokrajowcy których nie zatrzymali. My na blachach PL byliśmy dokładnie sprawdzani z posiadanej winiety ...
Tak więc kontrolę mieliśmy zarówno na wjeździe, wyjeździe jak i po środku kraju