Nie, to nie jest prawda - w Polsce nie da się kupić winiet po nominalnych cenach (nie spotkałem się z tym).
Od jakiegoś czasu, prawie wszystkie winiety da się kupić w Antošovicach na EuroOil przy D1, zaraz po przejechaniu granicy polsko-czeskiej.
dids76 napisał(a):oldGIZMO napisał(a):OK
Czy możesz powiedzieć, jaki czas upłynął od złożenia reklamacji do jej realizacji ? oraz jak wygląda sprawa rozliczenia - zwrotu pieniędzy za winietę.
Ja nie składałem reklamacji, tylko zmieniałem datę od kiedy ma być ważna winieta. Zrobiłem to po zalogowaniu na swoje konto, bez oczekiwania zmieniło mi datę.
pääkäyttäjä napisał(a):Nie, to nie jest prawda - w Polsce nie da się kupić winiet po nominalnych cenach (nie spotkałem się z tym).
Od jakiegoś czasu, prawie wszystkie winiety da się kupić w Antošovicach na EuroOil przy D1, zaraz po przejechaniu granicy polsko-czeskiej.
oldGIZMO napisał(a):pääkäyttäjä napisał(a):Nie, to nie jest prawda - w Polsce nie da się kupić winiet po nominalnych cenach (nie spotkałem się z tym).
To, że da się kupić - ok. Pewnie czeska 440 koron. A słoweńska również po "normalnej" wartości ? … czyli 30 ojro
za miesięczną....
Kto wie czy się nie carne …. nie jest daleko ...
bolein napisał(a):Czy na tej stacji https://goo.gl/maps/zqkscaZSrqDwt5Ku5 kupie winiete słoweńska w normalnej cenie?
Czy winiete słoweńską kupie w Austrii gdzieś wcześniej po normalnej cenie? (np. tuż po przekroczeniu granicy w Mikulovie)?
bolein napisał(a):Czy na tej stacji https://goo.gl/maps/zqkscaZSrqDwt5Ku5 kupie winiete słoweńska w normalnej cenie?
Czy winiete słoweńską kupie w Austrii gdzieś wcześniej po normalnej cenie? (np. tuż po przekroczeniu granicy w Mikulovie)?
sito_zabrze napisał(a):Kupisz wszyatko po przekroczeniu granicy za Mikilovem
Budka Route B7
Ceny nominalne jak na winiecie
Ja tam kupuje zawsze na Austrie i na Słowenie.
O północy mają 10 min przerwy na raport fiskalny
pääkäyttäjä napisał(a):Dlaczego słoweńskiej winiety nie kupisz po słoweńskiej stronie na Petrolu...? Cena w Czechach i Austrii może się trochę różnić od nominalnej.
sito_zabrze napisał(a):bolein napisał(a):Czy na tej stacji https://goo.gl/maps/zqkscaZSrqDwt5Ku5 kupie winiete słoweńska w normalnej cenie?
Kupisz wszyatko po przekroczeniu granicy za Mikilovem
Budka Route B7
Ceny nominalne jak na winiecie
Ja tam kupuje zawsze na Austrie i na Słowenie.
O północy mają 10 min przerwy na raport fiskalny
bolein napisał(a):Bo:
1.Musiałbym wjechać na autostradę słoweńską nie mając jeszcze winiety, a to jak zapewne wiesz grozi mandatem
KKM napisał(a):bolein napisał(a):Bo:
1.Musiałbym wjechać na autostradę słoweńską nie mając jeszcze winiety, a to jak zapewne wiesz grozi mandatem
Hej, a nie jest tak, że jak nie masz winiety to możesz zjechać pierwszym zjazdem po przekroczeniu granicy słoweńskiej? Wg map google zjazd z autostrady jest 100 m za przejściem. Ten sam zjazd prowadzi do stacji Petrol, o której pisano wyżej.
Nie jechałem jeszcze tą autostradą, dlatego pytam.
bolein napisał(a):
Bo: