napisał(a) gusia-s » 22.08.2014 12:33
Archangel napisał(a):sądzę nie sądzę że może tam nie tam prosiłem o sprawdzone informacje typu ja kupiłem tam a tam a nie wskazywanie na mapie że tam jest stacja a pewna jesteś że jest całodobowa Agip bo większość stacji mają czynne do 22 tak jak Shell przy trasie
Wiesz, w zwyczaju mam dziękować każdemu za wskazówkę a nie oczekiwać podania na tacy to po pierwsze. Po drugie, ten Agip, który podałam jest czynny 24h tak wynika z opisu stacji.
Jak chcesz mieć pewność że mają winiety to wysil się i zadzwoń, napisz do nich.
Archangel napisał(a):a propo mądrych porad to jak już nie będzie innej możliwości to niestety trzeba będzie przepłacić u pepików na szczęście to mnie te 120 euro nie dotyczy bo zdążyłem zakupić winietę na tej stacji na A22 jak naklejałem to widziałem tą rzeź jak niektórzy mieli łzy w oczach, i ustawiona kolejka , tylko wkurza mnie to że w nocy nie ma nic czynnego po trasie a zjeżdżanie z trasy po nocy i poszukiwanie w ciemno czy będzie czynne czy nie, widziałem u panów z ichniej inspekcji mieli specjalnie stworzoną teczkę z tłumaczeniem po polsku za co jest kara tam zrobione są zdjecia gdzie można zakupić winiete i nieźle się zbulwersował jak powiedziałem że wszystkie te zdjęcia są po stronie Czech na na żadnym z nich nie ma punktu znajdującego się po stronie Austrii powiedział że trzeba sobie zjechać do Hollabrunn i tam szukać
I miał rację!!! skoro skierował na Hollabrunn czyli tam gdzie wskazałam, przed S3 gdzie zaczyna się płatna droga - wniosek w Hollabrunn winiety mają.
Jak Cie tak wszystko wkurza to kup w PZM i będzie z głowy poszukiwanie po trasie. Nie rozumiem pretensji do garbatego, że ma dzieci proste. Nie ma po trasie to nie ma, nietrudno sprawdzić przed wyjazdem co gdzie jak aby być zabezpieczonym i w razie potrzeby zjechać z trasy tam gdzie jest.
Łzy w oczach mogłeś i Ty mieć, bo odcinek do A22 jest już płatny więc spory kawałek przejechałeś też bez winiety.
A te 3 euro więcej to nawiasem mówiąc faktycznie straszna przepłata, jakież to pieniądze??? 13 zł - czyli piwo i kugla loda w Cro. Faktycznie jest nad czym rozpaczać.